15.03.2014 07:30

Lodeweges blijft achterom kijken

Terwijl de Friese supporters luidkeels zongen dat SC Cambuur op weg is naar Europees voetbal, predikte trainer Dwight Lodeweges voor realiteitszin in Leeuwarden. "Ik heb begrepen dat we nu even in het linkerrijtje staan. We hebben zeven punten voorsprong op RKC en een beter doelsaldo, met nog zes wedstrijden te gaan. Dat zijn hartstikke mooie cijfers, maar we zijn er nog niet", aldus Lodeweges.

De geboren Canadees heeft rechtstreekse handhaving in de eredivisie als doelstelling met Cambuur. Na de zwaarbevochten zege op RKC Waalwijk (3-2) staan de Friezen er in dat opzicht bijzonder goed voor. "Dit is hartstikke mooi voor ons. Maar ik kijk nog helemaal niet omhoog, ik kijk nog steeds naar ploegen als NEC en Roda JC. We kunnen nu rustig achterover leunen en kijken wat de concurrentie doet."

Lodeweges hoorde hoe de fans van Cambuur na de vroege voorsprong luidkeels riepen 'Wij gaan Europa in'. "Maar na die 1-1 hadden we het heel moeilijk en zongen ze dat ook niet meer. Wij moeten hartstikke blij zijn als we er rechtstreeks in blijven, daar gaan we voor."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner