0:0
geen

90'
Samenvatting

Vitesse is er niet in geslaagd ADO Den Haag te verslaan. Vitesse creëerde slechts twee kansen, maar Lucas Piazón produceerde een slap rollertje en Mike Havenaar raakte de paal. Aan de andere kant moest Piet Velthuizen in actie komen na een goede aanval van ADO, Bakker nam het doel onder vuur. Een gelijkspel is terecht in dit slaapverwekkende duel.
90'
90'
Oef! Een vrije trap van Atsu wordt ingekopt door Van der Struijk. Coutinho brengt redding.
90'
De paal! Havenaar kreeg een opgelegde kans, maar de Japanner schiet de bal van dichtbij op de paal. De spits raakte de bal helemaal verkeerd.
90'
Vitesse kan maar geen vuist maken als het in de buurt van het Haagse strafschopgebied komt. Nog drie minuten voor Vitesse om te scoren, maar het zou wel heel zuur zijn voor ADO als dat nu nog zou gebeuren.
90'
Vijf minuten blessuretijd maar liefst. Is dat niet een beetje teveel van het goede?
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
89'
Het debuut van Đurđević is daar. De Serviër krijgt maar liefst twee minuten om zich te bewijzen!
88'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
88'
Wissel uit bij Vitesse -> Lucas Piazón
88'
Neen! Labyad mag de vrije trap nemen, maar schiet deze huizenhoog over. het lijkt er niet in te zitten vanavond.
87'
Vrije trap Vitesse op een gevaarlijke plek. Kan een standaardsituatie Vitesse aan winst helpen?
86'
Nog een paar minuten te gaan in Arnhem. Nog altijd staat het 0-0. Vitesse komt steeds meer in de buurt van het doel van ADO, maar echt grote kansen krijgen de Arnhemmers niet.
83'
Oef! ADO komt goed weg. Zuiverloon lijkt de bal op de hand te krijgen. Maar Van Boekel geeft geen strafschop.
80'
Gele kaart voor Patrick van Aanholt (Vitesse)
Nog een kaartje! Van Aanholt probeert de bal te blokken, maar raakt Zuiverloon op de enkel. Terechte gele kaart.
80'
Vitesse heeft aan één punt tegen ADO vrij weinig. Misschien dat Bosz een extra spits kan brengen. Er zit er nog eentje op de bank: Đurđević.
77'
Het Haags kwartiertje loopt. Kan ADO de overwinning forceren in de slotfase?
76'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
76'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
75'
Weer een kansje voor Vitesse. Christian Atsu slingert de bal voor het doel. Kashia kan koppen, maar mikt de bal naast het doel.
74'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Geel voor Beugelsdijk, wat een verrassing. De centrale verdediger kegelt Renato Ibarra onderuit en krijgt geel van de scheidsrechter. Deze keer was de kaart terecht. Chapeau Pol.
72'
Kans voor Vitesse! Ja, echt waar. Havenaar ontsnapt aan de rechterkant en geeft de bal voor het doel. Lucas Piazón kan er zijn voet tegen zetten, maar produceert een rollertje. Geen probleem voor Coutinho.
70'
Gele kaart voor Zakaria Labyad (Vitesse)
Van Boekel blijft strooien met kaarten. Labyad is iets te laat en begaat een overtreding, maar geel? Veel te makkelijk, Pol.
67'
Bakker! Bijna komt ADO op voorsprong. Van Duinen legt de bal terug op Bakker, die op de rand van het strafschopgebied gaat. Bakker neemt het doel onder vuur en dwingt Velthuizen tot een goede redding.
66'
Wissel in bij Vitesse -> Mike Havenaar
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
65'
Een mogelijkheid van Vitesse. Patrick van Aanholt schiet vanaf een meter op dertig op doel en dwingt Coutinho tot een redding. Was dit de eerste keer dat Vitesse het doel van ADO onder vuur nam?
64'
Het publiek zingt: "Come on Vitesse maak die goal" maar daar lijken de elf spelers vandaag niet zo'n behoefte aan te hebben.
63'
Nou, die vlam is inmiddels alweer gedoofd. Het zou de wedstrijd echt ten goede komen als ADO de 0-1 zou maken.
61'
Misschien dat de 22 spelers die op het veld staan nu in de gaten krijgen dat de wedstrijd niet om aan te zien is. Tijd voor spektakel!
58'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
... en wordt Alberg bestraft voor zijn aandeel in het opstootje.
58'
Gele kaart voor Frank van der Struijk (Vitesse)
Uiteindelijk krijgt Van der Struijk geel wegens zijn overtreding...
58'
Ja! Een opstootje! Dat heeft de wedstrijd nodig. Er worden vier overtredingen begaan in tien seconden, waarna de vlam in de pan slaat.
56'
FC Hollywood aan de Rijn doet vanavond niet aan klantenbinding. Hoe matig is Đurđević, als Havenaar en Traoré de voorkeur krijgen in de spits?
54'
Een kunstschaatswedstrijd op de Olympische Spelen is momenteel interessanter dan Vitesse - ADO Den Haag. Zo matig is deze wedstrijd.
52'
Oef! Vitesse krijgt een aardige mogelijkheid. Van der Heijden combineert met Atsu, maar laatstgenoemde wil nog een extra pass geven. Dat gaat mis, waardoor de kans verkeken is.
51'
Er is te weinig beweging bij Vitesse, waardoor het tot dusver relatief makkelijk verdedigen is voor ADO. Er moet een knopje om bij Vitesse, anders gaan ze vanavond niet winnen.
49'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
Foei! Bakker trekt aan het shirt van Labyad en krijgt de gele kaart van Van Boekel.
47'
Gino Coutino met een persoonlijke fout. Lucas Piazón lijkt te kunnen profiteren, maar hij weet zijn medespelers niet te bereiken. Dat dit de grootste kans voor Vitesse is tot nu toe zegt eigenlijk alles over deze wedstrijd.
47'
Wow! Meteen een kansje. Malone geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Danny Bakker kan er zijn grote teen tegenaan zetten en dwingt doelman Piet Velthuizen tot een redding.
46'
Marko Vejinović zien we niet meer terug in de tweede helft. Zakaria Labyad is zijn vervanger.
46'
We zijn weer begonnen in Arnhem. ADO Den Haag heeft afgetrapt.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Zakaria Labyad
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Marko Vejinović
46'
45'

Wat een slaapverwekkende eerste helft was dat. Vitesse heeft welgeteld 0 kansen gecreëerd en ADO kwam niet verder dan een aantal afzwaaiers. Laten we hopen dat het in de tweede helft een stuk beter gaat.
45'
45'
Klein kansje voor ADO. Jan-Arie van der Heijden gaat in de fout, waardoor Dion Malone er met de bal vandoor kan. Malone schiet de bal echter te onzorgvuldig in en ziet zijn bal ver voorlangs het doel gaan.
44'
Volgens Bosz speelde Vitesse dinsdag haar slechtste wedstrijd van het seizoen. Misschien dat hij na vanavond daar op terug moet komen..
43'
Vitesse speelt slaapverwekkend voetbal. Het doet denken aan FC Barcelona, alleen is het verschil dat de Catalanen af en toe door middel van een schitterende aanval een kans creëren. Dat zit er bij Vitesse nog niet in.
40'
Gele kaart voor Davy Pröpper (Vitesse)
Davy Pröpper begaat een overtreding op Danny Holla en krijgt daarvoor de gele kaart. Zo erg was het nou ook weer niet Van Boekel..
40'
Mijn tweede nominatie voor beste mandekker in Nederland gaat overigens naar Tom Beugelsdijk. Al ziet het er af en toe een beetje wild uit. Tommie staat zijn mannetje.
38'
Kashia heeft overigens afgelopen week eindelijk zijn baard eraf gehaald. De centrale verdediger van Vitesse liet zijn baard staan zolang Vitesse geen duel verloor. Daar zal de Georgiër wel een tijdje mee bezig zijn geweest.
37'
Vitesse heeft dan wel het meeste balbezit, maar qua kansen zou het eigenlijk terecht zijn als ADO op voorsprong had gestaan. De Hagenaars hebben wel kansjes gecreëerd in tegenstelling tot Vitesse.
36'
Misschien is Kashia op dit moment wel de beste mandekker in Nederland. De Georgiër is een beer van een vent en kan tackelen als Marco Materazzi.
33'
Ja! Een mogelijkheid! Oh, nee toch niet. Van Duinen lijkt te kunnen uithalen na een schitterende pass van Gianni Zuiverloon. De spits wacht echter te lang waardoor Kashia kan ingrijpen.
33'
Inmiddels is er al sinds de twaalfde minuut geen kans meer gecreëerd. Nee, dit is niet de leukste wedstrijd van speelronde 23. Dat kan ik je nu al verzekeren.
30'
Bij Vitesse zitten twee spelers op de bank die nog altijd wachten op hun debuut. Rochdi Achenteh en Uroš Đurđević.
28'
Vitesse blijft geduldig spelen, wachtend op dat ene kansje. Het zou toch leuk zijn als ADO op voorsprong zou komen, dan moet Vitesse forceren.
24'
Het is wachten op een persoonlijke fout om deze wedstrijd open te breken. Beide partijen lijken niet in staat om door middel van goed voetbal een grote kans te creëren.
22'
De wedstrijd komt maar niet op gang. Vitesse is niet zichzelf, ADO doet zijn best, maar kan niet beter en Van Boekel fluit onnodig vaak.
20'
Vitesse mist Kelvin Leerdam. Frank van der Struijk kan voetballend gezien niet mee in dit elftal. Hij levert teveel ballen in.
18'
Veel kleine overtredingen in Arnhem. Scheidsrechter Pol van Boekel geeft een vermaning aan Mitchell Schet, die bij zijn volgende overtreding een gele kaart kan verwachten.
14'
Het is tot dusver nog geen spektakel in Arnhem. Vitesse verliest vaak slordig de bal, waardoor het nog niet tot grote kansen is gekomen. Bosz moet zich vast enorm ergeren aan zijn team.
12'
Oef! Dit was toch een aardige mogelijkheid voor ADO. Van Duinen lijkt te ontsnappen aan de aandacht van de Arnhemse defensie, maar Guram Kashia kan op het allerlaatste moment ingrijpen met een perfecte sliding.
12'
De meest waardevolle speler van Vitesse is Lucas Piazón. De Braziliaan is met elf goals en acht assists ontzettend belangrijk voor de Arnhemmers, maar kwam in 2014 nog niet tot scoren en gaf ook nog geen assist. Lucas Piazón is dus al vier wedstrijden niet productief geweest.
10'
Weer een klein kansje voor ADO Den Haag. De verdediging van Vitesse staat te slapen, waardoor Van Duinen een schietkans krijgt. De spits is te wild en schiet voorlangs.
9'
Bertrand Traoré is vandaag de vervanger van Mike Havenaar in de basisopstelling. De international van Mali is een aanvallende middenvelder, maar speelt vandaag in de spits. Wellicht dat trainer Peter Bosz een 'Messi rol' voor ogen heeft met Traoré in de spits.
8'
Eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor ADO Den Haag. Mike van Duinen brengt Roland Alberg in stelling. De aanvaller van ADO haalt ineens uit, maar ziet zijn poging over het doel vliegen.
7'
ADO-aanvaller Mike van Duinen is met vijf doelpunten gedeeld clubtopscorer samen met Mathias Gehrt, maar heeft al zeven wedstrijden op rij niet meer gescoord in de Eredivisie.
6'
ADO won vier seizoenen geleden voor het laatst in Arnhem. Op 22 augustus 2009 werd het 1-3 voor de Hagenaars.
5'
ADO Den Haag heeft na 22 duels veertien verliespartijen op zijn naam staan, het meeste van alle clubs in de Eredivisie.
4'
Vitesse is bezig aan een mindere periode. De Arnhemmers pakten slechts vijf punten uit zijn laatste vier Eredivisieduels (2-1 zege bij PEC Zwolle, 1-1 tegen NEC en Feyenoord en 0-2 tegen AZ).
3'
Het was lang geleden dat de Arnhemmers met twee goals verschil verloren in het GelreDome: 6 mei 2012 tegen Ajax (1-3).
2'
Vitesse kwam in de vorige speelronde tegen AZ (0-2) voor het eerst dit seizoen niet tot scoren in de Eredivisie.
1'
We zijn begonnen in het GelreDome. Vitesse heeft afgetrapt.
1'
Als de tweede helft net zo slaapverwekkend is als de eerste, dan is het goed mogelijk dat een aantal supporters tegen het einde van de wedstrijd inslaap zijn gesust.

Van harte welkom bij de wedstrijd Vitesse tegen ADO Den Haag. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Beide teams zullen de wedstrijd van afgelopen dinsdagavond snel willen vergeten. Vitesse kreeg een flinke tik te verwerken, aangezien de Arnhemmers in eigen huis met 2-0 verloren van AZ. Twee persoonlijke fouten stonden aan de basis van de nederlaag, waardoor Vitesse midweeks de tweede plaats moest afstaan aan FC Twente.
Voor ADO Den Haag was de dinsdagavond helemaal fataal. De Hagenaars verloren in eigen huis kansloos met 3-0 van Heracles Almelo. De volgende ochtend werd trainer Maurice Steijn ontslagen. Henk Fräser zal voorlopig de leiding over het team krijgen. ADO Den Haag staat met twintig punten onderaan, terwijl concurrenten NEC (21 punten) en Roda JC en SC Cambuur (22 punten) daar vlak boven staan.

De Hagenaars vechten tegen degradatie en zullen dus snel punten moeten gaan halen. Het lijkt echter een moeilijke klus te worden voor ADO. Zestien keer eerder stond Vitesse – ADO Den Haag op het programma, maar slechts drie keer werd er gewonnen door de club uit de Hofstad. Negen keer won Vitesse, terwijl de overige vier keer in een gelijkspel eindigde. Toch is ADO niet kansloos in Arnhem. De Hagenaars wonnen het thuisduel van Vitesse op een erbarmelijk veld met 2-1 van de Arnhemmers. Michiel Kramer en Mathias Gehrt waren trefzeker voor ADO, terwijl Davy Pröpper voor Vitesse scoorde.
Vorig seizoen eindigde Vitesse – ADO Den Haag in een gelijkspel. Tjaronn Chery had ADO vlak na rust op voorsprong gezet, maar wie anders dan Wilfried Bony scoorde de gelijkmaker voor Vitesse. ADO leek alsnog drie punten mee te nemen naar Den Haag, toen Danny Holla de bezoekers uit Den Haag weer op voorsprong wist te zetten, maar een kwartier voor tijd schoot Jonathan Reis de 2-2 tegen de touwen.

Trainer Peter Bosz kan niet beschikken over Theo Janssen. De middenvelder was herstellende van een kruisbandblessure, maar is onlangs weer geblesseerd geraakt. Janssen is afgelopen week geopereerd aan zijn meniscus en is het volledige seizoen uitgeschakeld. Bosz kan ook niet beschikken over Kelvin Leerdam. De rechtsback is geschorst, terwijl ook doelman Marko Meerits met een knieblessure moet toekijken. Frank van der Struijk is de vervanger van Leerdam. Opvallend is dat Mike Havenaar op de bank begint, hij wordt in de basisopstelling vervangen door Bertrand Traoré.
Fräser kan geen beroep doen op Kevin Jansen. De middenvelder is nog altijd herstellende van een kruisbandblessure. Daarnaast kan Fräser ook geen gebruik maken van kersverse aanwinst Yanic Wildschut. De vleugelaanvaller kampt met een bovenbeenblessure.