06.10.2013 17:07

Benauwde overwinning van Feyenoord in Arnhem

In een spectaculair duel heeft Feyenoord met hangen en wurgen de zege tegen Vitesse over de streep getrokken. De Rotterdammers overleefden ternauwernood een hectische slotfase. De wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer een feest om te zien. Het spel golfde continu over en weer en beide elftallen kregen veel kansen.

Na een saai eerste kwartier ontbrandde de wedstrijd helemaal. Binnen twee minuten pakte Feyenoord een 0-2 voorsprong. Eerst schoot Stefan de Vrij uit een corner geheel vrijstaand raak. Even later verdubbelde Graziano Pellè de score. Uit een fraaie voorzet van Samuel Armenteros kopte de spits hard raak. In het vervolg van de tweede helft waren er kleine kansen voor Vitesse. Met name Renato Ibarra zorgde aan de rechterflank voor gevaar. Gescoord werd er echter in de eerste helft niet meer.

De tweede helft was een genot om naar te kijken. Beide teams creëerden kansen en keepers Erwin Mulder en Piet Velthuizen hadden genoeg te doen. Tot aan de 83e minuut hielden de doelmannen hun doel schoon. Toen was het Mike Havenaar die namens Vitesse voor de aansluitingstreffer zorgde. Christian Atsu had een goede voorzet vanaf links in huis en tussen twee Feyenoord-verdedigers in kopte Havenaar de 1-2 binnen. Dit was het sein voor een sensationele slotfase waarin de thuisploeg overigens speelde zonder Theo Janssen. Met een op het oog ernstige blessure had hij het veld moeten verlaten. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam Feyenoord al goed weg toen Jordy Clasie een inzet van de lijn haalde. In blessuretijd ontsnapten de Rotterdammers meerdere malen. De grootste kansen waren er voor Havenaar en nota bene Velthuizen. De keeper kon geheel vrijstaand inkoppen maar zag zijn kopbal door Mulder uit het Feyenoord-doel worden gehouden. In de allerlaatste seconde belandde een schuiver van Havenaar nog op de paal.

Nadat de bezoekers de hectische laatste minuten van de wedstrijd hadden overleefd, kon coach Ronald Koeman opgelucht adem halen. Met drie punten zal hij uiteindelijk toch tevreden in de bus zijn gestapt. Dankzij de overwinning is Feyenoord Vitesse op de ranglijst gepasseerd. De ploeg uit Rotterdam is gestegen naar de derde plek, met de kanttekening dat PSV later op de dag nog moest spelen. Vitesse staat na zondagmiddag zevende, de plek waar het elftal van Koeman voor aanvang van de wedstrijd bivakkeerde.