NAC Breda
3:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jordy Buijs 24. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lucas Piazón 35. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Lucas Piazón 50. / Schot met rechts  (Mike Havenaar)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Kelvin Leerdam 84. / Kopbal  (Lucas Piazón)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Anthony Lurling 89. / Schot met rechts  (Alex Schalk)

90'
Samenvatting:
Een leuke pot voetbal heeft Vitesse opnieuw drie punten opgeleverd. De Arnhemmers waren bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar wisten dit overwicht moeizaam in doelpunten om te zetten. Uiteindelijk werd het 3-2. Grote man aan de kant van Vitesse was smaakmaker Piazon die twee keer scoorde en een assist leverde. De schitterende 3-2 van Lurling kwam te laat voor NAC om een slotoffensief te bewerkstelligen en dus bleven de punten in Arnhem.
90'
90'
Het laatste schot van de middag komt op naam van Van Aanholt. Nadat zijn schot hoog over vliegt, fluit Van Sichem af.
90'
Piazon krijgt nog een grote mogelijkheid op de 4-2. Ten Rouwelaar blijkt vandaag echter lastig te passeren want opnieuw redt hij door zijn lichaam voor de bal te gooien.
89'
Doelpunt voor NAC Breda, 3:2 door Anthony Lurling
Een heerlijk doelpunt van Lurling zorgt nog voor een spannende slotfase! Een afgeslagen bal belandt bij de invaller van NAC die zich geen moment bedenkt. Vanaf een meter of 25 schiet hij het leder snoeihard achter de verbouwereerde Velthuizen.
88'
Voor speler als Piazon komen mensen naar het stadion. Ditmaal dolt hij De Roover in het strafschopgebied en schiet daarna rakelings naast. Knappe actie.
87'
Uit een makkelijk gegeven vrije trap kan Kakuta op doel schieten. Hij weet de muur te ontwijken maar Ten Rouwelaar redt.
84'
Doelpunt voor Vitesse, 3:1 door Kelvin Leerdam
Leerdam beslist de wedstrijd met zijn zevende (!) doelpunt. Uit een corner dekt niemand de verdediger van Vitesse die vervolgens de bal achter de kansloze Ten Rouwelaar kopt.
83'
Wissel in bij NAC Breda -> Alex Schalk
83'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
83'
Wissel in bij Vitesse -> Gaël Kakuta
83'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
82'
Tweemaal is het Atsu die Havenaar zoekt, maar tweemaal is de eindpass niet goed. Zo blijft het spannend in Arnhem.
79'
Hadouir schiet de bal keihard tegen Van Aanholt op waardoor de bal bijna in het NAC-doel verdwijnt. Het is dat Ten Rouwelaar attent is en de bal bij de paal weghaalt.
77'
Atsu besluit van ver uit te halen. Ditmaal kan Ten Rouwelaar de inzet van Atsu makkelijk pakken. Een schot daarna van Ibarra is ook een prooi voor de keeper van NAC.
73'
Gele kaart voor Mats Seuntjes (NAC Breda)
Opnieuw een kaart voor commentaar op de leiding, ditmaal voor Seuntjes.
72'
Atsu schiet op de paal! Na een vloeiende aanval komt de bal op de rand van het strafschopgebied bij Atsu. Die haalt uit en ziet tot zijn spijt de bal op de paal belanden. Zo heeft Vitesse ook geen geluk als het voor de tweede keer het aluminium raakt.
71'
Lurling, die verassend op de bank moest beginnen, schiet van ver op doel. Zijn schot is echter slecht en gaat ruim naast.
70'
Een sterke fase van NAC biedt hoop voor de fans uit Breda. De voorsprong van Vitesse is natuurlijk nipt en dus kan deze wedstrijd nog alle kanten op.
66'
Perica verlengt een voorzet van achteruit met het hoofd op de snelle Sarpong. Die kan op Velthuizen af maar Kashia weet dit te voorkomen middels een fijne tackle.
65'
Wissel in bij NAC Breda -> Anthony Lurling
65'
Wissel uit bij NAC Breda -> Elson Hooi
63'
Sarpong dwingt Velthuizen tot een schitterende redding. De Roover zet vanaf rechts voor en het is voor Sarpong allesbehalve gemakkelijk om te koppen. Toch krijgt hij zijn hoofd tegen de bal en dat levert dus bijna een doelpunt op. Goede poging van NAC.
62'
Na een mooie aanval krijgt Piazon een goede mogelijkheid om zijn derde treffer te scoren. Als hij de bal van Ibarra terugkrijgt op de rand van het strafschopgebied, haalt hij zonder nadenken uit. Zijn inzet vliegt maar net over.
58'
Gele kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda)
Van der Weg krijgt een kaart als hij Ibarra aan de rechterflank neerhaalt.
57'
Ten Rouwelaar kan alleen maar toekijken als een schot van Ibarra wordt aangeraakt en maar net langs de paal vliegt. Hij zal daar opgelucht adem hebben gehaald.
55'
Uit een vrije trap van Buijs kopt Drost bij de tweede paal in de handen van Velthuizen. Zo laat NAC zich weer even zien.
51'
Gele kaart voor Sepp De Roover (NAC Breda)
De Roover krijgt geel na een wegwerpgebaar richting Van Sichem.
50'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Lucas Piazón
Een knappe goal van Piazon bezorgt Vitesse de voorsprong! Uit een afgeslagen corner brengt Ibarra de bal opnieuw in. Havenaar wint het kopduel en krijgt de bal bij Piazon. Die kapt zijn man in de zestien uit en schiet het leer daarna met een beheerste schuiver in de verre hoek.
47'
NAC zorgt na rust voor het eerste gevaar. Een schot van Perica wordt geblokt door Van der Heijden. Uit de corner die volgt, kopt Drost goed door bij de eerste paal. Kwakman kan de bal bij de tweede paal echter niet raken.
46'
In de rust is afscheid genomen van oud-Vitesse speler Marco van Ginkel die inmiddels zijn brood verdient bij topclub Chelsea. Nu heeft NAC afgetrapt en rolt de bal weer in de Gelredome.
46'
45'
Na een enerverende helft voetbal staat het in Arnhem 1-1 tussen Vitesse en NAC Breda. Vitesse was de gehele helft de bovenliggende partij maar stond na 25 minuten wel met 1-0 achter. Na hands van Van der Heijden, benutte Buijs de toegekende penalty. NAC kon ruim tien minuten van de voorsprong genieten, toen maakte Piazon gelijk. Ook ditmaal werd een handsbal bestraft met een penalty. Na de gelijkmaker bleef Vitesse op zoek naar doelpunten, maar NAC wist tot aan de rust stand te houden.
45'
45'
Goed verdedigend werk van Kwakman voorkomt een doelpunt. Havenaar wilde de bal bij de eerste paal intikken maar Kwakman weet de bal tot corner te verwerken.
45'
Havenaar kopt van dichtbij over het doel van Ten Rouwelaar. De voorzet van Ibarra was zo hard dat Havenaar nauwelijks besef had van het feit dat hij kopte.
43'
De thuisploeg blijft voor gevaar zorgen. Ditmaal is het een schot van Ibarra dat door een NAC-verdediger geblokt moest worden.
41'
Atsu raakt de lat! Atsu trekt vanaf de linkerflank naar binnen en haalt uit van binnen het strafschopgebied. Zijn inzet spat uiteen op de lat, Ten Rouwelaar was daar kansloos geweest.
40'
De benutte penalty van Piazon zorgt ervoor dat Vitesse in alle wedstrijden dit seizoen tot dusver heeft gescoord. Het deed dit als enige ploeg in de Eredivisie.
38'
Atsu dwingt Ten Rouwelaar met een pegel van afstand tot een redding. De bal komt echter recht op de NAC-doelman af die daardoor redelijk gemakkelijk kan vangen.
35'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Lucas Piazón
Piazon knalt de penalty in de rechterkruising. Wat een penalty! En zo is de stand in Arnhem weer gelijk, overigens meer dan terecht.
34'
Gele kaart voor Stipe Perica (NAC Breda)
34'
Opnieuw een strafschop, nu voor Vitesse na hands van Perica!
31'
Vitesse is in het eerste half uur de bovenliggende partij maar het weet geen grote kansen te creëren en staat dus dankzij die benutte penalty achter in de eigen Gelredome. Het zal even wennen zijn voor de toeschouwers in Arnhem.
28'
Gele kaart voor Guram Kashia (Vitesse)
Kashia krijgt een kaart, waarschijnlijk vanwege commentaar op een beslissing van Van Sichem.
26'
Ibarra snelt aan de rechterflank langs Van der Weg en zoekt daarna het been van Piazon. Dankzij goed verdedigend werk van Buijs krijgt hij de bal niet.
24'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Jordy Buijs
De toegekende penalty wordt door Buijs benut. Zijn strafschop gaat recht door het midden maar Velthuizen had al een hoek gekozen en was daardoor kansloos. Zo is NAC enigszins tegen de verhoudingen op voorsprong gekomen.
23'
NAC krijgt een strafschop na hands van Van der Heijden!
20'
Een harde pegel van Van der Heijden vanaf een meter of dertig afstand wordt knap gepakt door Ten Rouwelaar.
19'
Een vrije trap op een mooie positie wordt door Van der Heijden in de muur getrapt. De bal belandt daarna bij Van Aanholt die van ver uithaalt maar zijn harde schot over ziet gaan.
16'
Gele kaart voor Anouar Hadouir (NAC Breda)
Hadouir gaat hard door met zijn noppen op het been van Vejinović en krijgt daarvoor terecht een gele kaart.
13'
Een voorzet vanaf rechts van Leerdam wordt zowel door de inlopende Havenaar als Ibarra gemist. Met die prima voorzet hadden de aanvallers van Vitesse meer moeten doen.
10'
Veldhuizen kan een kopbal van Seuntjes uit een corner maar net over de lat tikken. Dat was de eerste keer dat ook NAC zich liet zien.
8'
Na een goede combinatie tussen Ibarra en Pröpper krijgt eerstgenoemde de bal net niet bij Havenaar die de bal anders voor het intikken had. Goed verdedigd van Kwakman die daar tussen zit.
6'
Hadouir krijgt een elleboog van Vejinović in de ribbenkast en blijft geblesseerd op het veld liggen. Het vergrijp van de Vitesse-speler blijft onbestraft en het lijkt erop dat Hadouir door kan.
5'
Vejinović lost het eerste schot van de wedstrijd. Zijn poging mislukt echter volledig en vliegt hoog over.
3'
Vanaf de aftrap zoekt Vitesse de aanval en zorgt het al voor gevaar in de buurt van het NAC-doel. Een schot van Ibarra kon ternauwernood worden geblokt door een verdediger van NAC.
1'
Vitesse heeft afgetrapt, we zijn begonnen in de Gelredome! De bezoekers wonnen al vijf uitwedstrijd op rij niet meer, gaat het ze vandaag op bezoek bij de koploper wel lukken?
1'
Goedemiddag, en welkom op deze zondagmiddag bij de wedstrijd tussen Vitesse en NAC Breda. Dit duel, dat wordt gespeeld in de Arnhemse Gelredome, begint om half drie. Scheidsrechter vandaag is Tom van Sichem. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vandaag voor u verslag doen van deze partij.

Zondagmorgen is Vitesse nog steeds de koploper van de Eredivisie. Van de zestien duels die de club speelde, won het er tien. Gisteravond won FC Twente met 3-1 van Go Ahead Eagles waardoor het team uit Enschede in punten gelijk is gekomen met Vitesse. Aangezien de Tukkers een beter doelsaldo hebben en ook Ajax de Arnhemmers in de nek hijgen, is winst voor het elftal van trainer Peter Bosz vanmiddag noodzakelijk om de koppositie te behouden. Tegenstander NAC staat op een twaalfde plek. De verschillen in de middenmoot en onderin zijn klein, dus voor de club uit Breda is elk punt momenteel van groot belang. Zolang de elftallen onderin hun punten blijven pakken, kan NAC zo in de degradatiezone terechtkomen. Het verschil met nummer laatst NEC bedraagt namelijk slechts vier punten.

Winnen zal voor de bezoekers echter niet gemakkelijk worden. Van de 23 Eredivisie ontmoetingen tussen beide elftallen in Arnhem, won NAC er maar vijf. De laatste overwinning van de Bredanaars dateert alweer van vijf jaar terug. De thuisploeg won twaalf van de confrontaties tegen NAC. Ook vorig jaar wist Vitesse te winnen van het team uit Breda. Dit deed het zowel thuis als uit met duidelijke cijfers: tweemaal werd het 3-0. Bovendien zetten de Arnhemmers zes van hun laatste zeven Eredivisie-duels om in winst en werd er één maal gelijkgespeeld.

Peter Bosz kan zondagmiddag beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Enkel de langdurig geblesseerde Theo Janssen kan niet spelen vanwege zijn knieblessure. Spits Mike Havenaar kreeg afgelopen week van de KNVB een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing voorgelegd vanwege een overtreding op PSV-er Stijn Schaars. Vitesse is tegen dit voorstel in beroep gegaan waardoor Havenaar deze zondag gewoon kan spelen. Hetzelfde geldt niet voor NAC-er Joey Suk. De speler kreeg vorige week een rode kaart in het treffen met Ajax. De tuchtcommissie van de KNVB handhaafde deze week het schikkingsvoorstel van drie duels schorsing waarvan één voorwaardelijk waartegen NAC in beroep was gegaan. De club en Suk besloten hierna niet verder in beroep te gaan waardoor de middenvelder de wedstrijd tegen Vitesse mist. Ook Rydell Poepon en Danny Verbeek ontbreken in de selectie van NAC-trainer Nebojša Gudelj. Beiden hebben last van een liesblessure. De opstellingen van Vitesse en NAC Breda zijn te vinden onder het kopje ‘wedstrijddetails’.