0 : 1 Torinfos in de Ticker Adam Maher 4. / Schot met rechts  (Memphis Depay)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 13. / Schot met rechts
0 : 3 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 30. / Schot met rechts
0 : 4 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 33. / Penalty
1 : 4 Torinfos in de Ticker Dave Bulthuis 74. / Schot met links  (Kai Heerings)
1 : 5 Torinfos in de Ticker Adam Maher 90. / Schot met rechts  (Jorrit Hendrix)

90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:5 door Adam Maher
En dan wordt het toch 1-5! Adam Maher wordt op links aangespeeld en op Depay-achtige wijze schiet hij de 1-5 tegen de touwen. Hij neemt aan en haalt uit in de korte hoek. Robbin Ruiter zag er niet goed uit, maar daar zal Maher niet om malen.
90'
Penalty gemist door Memphis Depay, PSV Eindhoven
Ook mis!! De tweede penalty die wordt gemist in deze wedstrijd. Memphis Depay schiet de bal in de linkerhoek, maar Robbin Ruiter duikt goed. Het blijft dus bij 1-4.
90'
Geel-rode kaart voor Dave Bulthuis (FC Utrecht)
Opnieuw een penalty voor PSV! Dave Bulthuis begaat een onnodige overtreding en krijgt zijn tweede gele kaart.
86'
Kai Heerings probeert nog een tweede treffer te maken van ruim twintig meter, maar zijn knal met links verdwijnt ver naast de linkerpaal.
83'
FC Utrecht gaat strijdend ten onder, maar als er in de slotfase een aantal keer gescoord wordt en in de eerste helft een penalty werd benut was dit een heel andere wedstrijd geweest.
80'
Gele kaart voor Oscar Hiljemark (PSV Eindhoven)
En we gaan door met het kaartenfestijn. Alweer de achtste in deze wedstrijd. Jens Toornstra poort Oscar Hiljemark, die blijft staan en Toornstra dus opvangt. Een gele kaart voor de PSV'er.
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
78'
Opnieuw is FC Utrecht dicht bij een treffer. Edouard Duplan mag ver komen aan de rechterkant, maar zijn voorzet richting Tommy Oar wordt opgeruimd door Jeffrey Bruma.
76'
Nou, nu is het PSV dat heel erg goed moet oppassen. Tommy Oar mag heel ver komen en komt zelfs één op één met Jeroen Zoet. De goalie komt snel uit zijn goal en maakt het doel zo kleiner, waardoor Oar op Zoet schiet. Wordt het daar 2-4, dan is het opeens weer een wedstrijd. "Alles of niets", zingen de fans al.
74'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Abel Tamata
74'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
74'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:4 door Dave Bulthuis
Notitie aan alle clubs in de Eredivisie: Maak Dave Bulthuis niet boos. De linksback stormt naar voren als een Spartaanse krijger, loopt verdedigers voorbij alsof ze er niet staan en ramt de bal vervolgens hard achter Jeroen Zoet. Een eretreffer, of luidt dit een mogelijke comeback in?
69'
Geel-rode kaart voor Steve De Ridder (FC Utrecht)
Alsof de schade nog niet groot genoeg is krijgt Steve de Ridder ook nog eens zijn tweede gele kaart, twintig minuten voor tijd. Scheidsrechter Pol van Boekel ziet een schwalbe in het strafschopgebied en is kordaat.
68'
Voor FC Utrecht is het nu vooral zorgen dat er geen vijfde tegentreffer op het scorebord komt. Aanvallend is de ploeg te slordig om ook maar iets te creëren.
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark Diemers
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Adam Sarota
65'
Er lukt overigens heel weinig bij FC Utrecht hoor. Inspeelballen komen niet aan en zelfs Jens Toornstra en Yassine Ayoub - twee spelers die er altijd bovenuit steken - komen qua niveau niet boven het gemiddelde uit.
62'
Memphis Depay legt op authentieke wijze aan voor zijn derde treffer, maar zijn schot met rechts richting de verre hoek gaat net naast. Zoals altijd kapt Depay kort naar binnen om vervolgens uit te halen in de lange hoek. Vaak lukt het, nu niet.
60'
Als FC Utrecht nog wat wil betekenen in deze wedstrijd, dan zal het snel moeten scoren. Natuurlijk is 0-4 een veelzeggende tussenstand, maar het is nu ook weer niet zo dat PSV kansen blijft afdwingen.
57'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Dit is ouderwetse schoolpleinwraak van Santiago Arias. In de eerste helft kwam hij al hard in aanraking met Dave Bulthuis en nu glijdt hij van achteren op de enkels van de FC Utrecht-verdediger. Scheidsrechter Van Boekel geeft geel.
54'
Aan de andere kant laat PSV zich ook weer gelden. Memphis Depay neemt de bal iets te hard mee naar het strafschopgebied, maar daar staat nog wel Jetro Willems. De linksback aarzelt niet en schiet laag en hard richting de verre hoek, maar die bal verdwijnt naast.
52'
Kansjes voor FC Utrecht. Adam Sarota mag ver komen en haalt dan ook uit met rechts. De bal gaat richting de linkerhoek, maar Jeffrey Bruma staat in de weg. De verdediger haalt de bal uit de hoek, maar geeft wel een corner weg. Deze wordt vervolgens goed uitverdedigd.
49'
Het gefluit van de Utrecht-supporters is in ieder geval minder aanwezig dan in de eerste helft. PSV lijkt ook niet meer op volle kracht te voetballen en de thuisploeg likt de wonden nog.
46'
Daar gaan we weer. Is FC Utrecht opgelapt in de rust, of gaat PSV vrolijk door waar het gebleven is? De thuisploeg heeft in ieder geval gewisseld. Tommy Oar is in het veld gekomen voor Elroy Pappot.
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Tommy Oar
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Elroy Pappot
46'
45'
Hoe bijzonder de Eredivisie is wordt vandaag wederom getoond. PSV zat in een dip, moest de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht moet voetballen, maar staat bij rust gewoon met 0-4 voor. Adam Maher zette de uitploeg al vroeg op 0-1 met een rake voorzet en daarna ging het snel. Memphis Depay scoorde uit een rebound, Jürgen Locadia met een afstandsschot en Depay maakte zelfs de 0-4 vanaf elf meter. Daarvoor had Steve de Ridder een penalty gemist bij een 0-2 tussenstand. FC Utrecht - PSV is dus heel, uh, bijzonder.
45'
42'
Met de huidige vorm van PSV weet je het maar nooit, want volgende week is er natuurlijk weer een wedstrijd. Toch is 0-4 voorstaan tegen FC Utrecht een heerlijk gevoel. Zeker omdat het nog niet eens rust is.
39'
Het is doodstil geworden in de Galgenwaard. Een aantal fans vertrekken al vroegtijdig van de tribunes. Is dit om de bar op te zoeken, of verlaten ze het stadion definitief?
36'
Zowaar nog een kans voor FC Utrecht. Yassine Ayoub kopt een corner echter recht in de handen van Jeroen Zoet.
33'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:4 door Memphis Depay
Het staat gewoon 0-4! Wie dit heeft voorspeld zou voor gek worden verklaard. Memphis Depay is betrokken bij de penaltysituatie en maakt het ook zelf af. In de linkerhoek, onhoudbaar voor Robbin Ruiter.
33'
Gele kaart voor Gevero Markiet (FC Utrecht)
Penalty PSV en echt een gekkenhuis in Utrecht! Gevero Markiet gaat een duel onbegrijpelijk aan met Memphis Depay. De aanvaller kan misschien bij die bal, maar omdat Markiet hard naar zijn enkels glijdt hoeft Depay alleen maar te vallen om een penalty te krijgen.
32'
Gele kaart voor Mark van de Maarel (FC Utrecht)
Frustratie bij FC Utrecht en in het bijzonder Mark van de Maarel, die een duel hard aangaat.
30'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Jürgen Locadia
En nu staat het zelfs 0-3! Ji-Sung Park gooit de bal op goed geluk naar voren en de bal komt dan ook per toeval bij Memphis Depay. De aanvaller van PSV loopt richting doel, maar wordt afgestopt door Gevero Markiet. De bal komt echter bij Jürgen Locadia, die verwoestend uithaalt vanaf rechts. In de lange hoek en buiten bereikt van Robbin Ruiter.
30'
Het tempo gaat heerlijk omhoog in deze wedstrijd. FC Utrecht valt aan, maar moet ontzettend oppassen voor de omschakeling van PSV. Die is dodelijk met die snelheid van de Eindhovenaren voorin.
26'
De statistieken van PSV wijzen uit dat het alsnog heel goed mogelijk is dat FC Utrecht nog een keer scoort vanmiddag. Het lukte PSV namelijk al 21 uitwedstrijden op rij niet om de nul te houden. De laatste keer dat dit lukte was in het vorige seizoen op bezoek bij VVV-Venlo (0-6).
24'
Even een klein gekkenhuisje in FC Utrecht hoor. PSV op 0-2, FC Utrecht een penalty en dan wordt die penalty ook nog eens gemist.
21'
Penalty gemist door Steve De Ridder, FC Utrecht
Steve de Ridder mist de toegekende penalty! Hij schiet de bal slap in de rechterhoek en daarom kan Jeroen Zoet makkelijk pareren.
20'
Gele kaart voor Karim Rekik (PSV Eindhoven)
Een penalty voor FC Utrecht! Karim Rekik houdt heel dom Jens Toonstra vast, die niet eens aan de bal was. De scheidsrechter ziet dit en geeft een penalty.
19'
Het doelpunt van Memphis Depay zorgt ervoor dat PSV voor het eerst sinds 22 augustus weer een andere topscorer heeft. Georginio Wijnaldum voerde heel lang de lijst aan met vier doelpunten, maar Depay is nu topscorer van PSV met vijf treffers.
16'
Kan dit dan de ommekeer voor PSV betekenen? In de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht binnen het kwartier op 0-2 komen, dat lukken niet veel ploegen in de Eredivisie.
13'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Memphis Depay
PSV komt zelfs op 0-2! Memphis Depay zet de aanval zelf op door naar binnen te trekken en Jürgen Locadia aan te spelen. De spits schiet hard op goal, maar Robbin Ruiter kan redden. De goalie krijgt de bal echter niet goed weg en wie staat daar om in te tikken? Inderdaad, Depay!
13'
Als FC Utrecht vandaag onderuit gaat tegen PSV zou dat uniek zijn dit seizoen. De thuisploeg van vanmiddag verloor dit jaargang namelijk nog niet eerder een wedstrijd in eigen huis.
10'
In het begin van de wedstrijd zongen de supporters van FC Utrecht nog "Jingle bells, jingle bells, jingle all the way. Iedereen kan voetballen, behalve PSV." Dat liedje zal niet snel meer terugkomen in deze wedstrijd.
7'
Dit is heel fijn voor PSV en natuurlijk de fans van de Eindhovenaren. De spelers hebben de 700 uitkaartjes van de fans betaald, om ze te compenseren voor het voetbal dat werd vertoond de laatste tijd.
4'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Adam Maher
Dit is hét begin voor PSV! Een hele vroege goal van Adam Maher. De middenvelder wordt op links aangespeeld door Memphis Depay en met een voorzet probeert hij Jürgen Locadia te bereiken. De spits kopt, maar lijkt de bal niet te raken. Geen probleem voor PSV, want de bal belandt zomaar in de lange hoek. 0-1 voor PSV na vier minuten spelen!
1'
Van harte welkom bij het liveverslag van FC Utrecht tegen PSV. Zoals gebruikelijk begin ik met de voorbeschouwing en gaan we daarna over op het liveverslag. De opstellingen zijn bovenaan te vinden onder de knop wedstrijddetails. Een plezierige wedstrijd gewenst!

Vertrouwen

Het woord vertrouwen heeft bij PSV op dit moment een nare betekenis. Bij de spelers van trainer Phillip Cocu is dat op dit moment ver te zoeken. De Eindhovenaren krijgen met de ene tegenslag na de andere te maken. Zo is de eredivisieclub donderdag uitgeschakeld in de Europa League en staat het momenteel elfde in de vaderlandse competitie. Daarnaast was de tweede ronde van de KNVB Beker het eindstation van PSV.

Bij FC Utrecht is juist het tegenovergestelde aan de gang. Het team van hoofdtrainer Jan Wouters begint steeds beter te spelen. Daarnaast is De Galgenwaard op dit moment een onneembare veste gebleken. FC Utrecht heeft dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd verloren. Dat de ploeg vertrouwen heeft, blijkt wel uit de voorbeschouwingen op het treffen tegen PSV. Teksten als 'dit is het moment om ze te pakken' zijn daarin absoluut geen uitzondering. Het belooft dan ook een spectaculair duel met grote belangen te worden. PSV kan een steuntje in de rug goed gebruiken, terwijl Utrecht bloed ruikt en dit als het perfecte moment ziet om Cocu & co te verslaan.

FC Utrecht

Zoals genoemd hebben de supporters van FC Utrecht op dit moment niets te klagen. Ze zien hun ploeg elke wedstrijd strijd leveren en daarnaast ook nog eens punten verzamelen. De laatste drie competitiewedstrijden zijn allemaal omgezet in een overwinning. ADO Den Haag (3-0), Heracles Almelo (1-2) en NEC Nijmegen (2-0) zijn aan de zegekar gebonden door Utrecht en als het aan de spelers zelf ligt, komt daar vandaag PSV bij. Utrecht beschikt na zestien speelronden over 24 punten en strijd met vier ploegen om een plek bovenin de subtop van de Eredivisie.

PSV

In Eindhoven kunnen ze zich wellicht beter al op volgend seizoen gaan richten. In de Europa League en de KNVB Beker heeft PSV geen rol van betekenis gespeeld en er moet een wonder gebeuren als PSV deze voetbaljaargang nog in de buurt van de bovenste plekken wil komen. PSV krijgt dreun na dreun te verwerken. Zo speelde het tegen zowel Feyenoord als Vitesse een gedeelte van de wedstrijd goed voetbal, maar hadden beide tegenstanders over negentig minuten geen moeite met de selectie van Cocu. Donderdagavond kwam daar de volgende klap bij. Een 1-0 nederlaag tegen Chornomorets Odessa betekende uitschakeling in de Europa League. Vandaag zal blijken hoe groot die teleurstelling nog steeds is bij de selectie van PSV.