14:30 uur
AZ Alkmaar
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 12. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Oussama Tannane 90. / Schot met rechts  (Ben Rienstra)

90'
Het is klaar! Heracles Almelo pakt drie heel belangrijke punten tegen AZ, dat aanvallend altijd aanwezig was, maar toch ook weer heel machteloos oogde.
90'
90'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Oussama Tannane
En dan is het beslist! Oussama Tannane loerde al de hele tijd, maar nu krijgt hij zijn doelpunt. Een lange bal valt tussen Jeffrey Gouweleeuw en Nick Viergever en daardoor kan hij ermee vandoor. Hij is snel genoeg en maakt al glijdend de 2-0.
90'
Simon Cziommer is moegestreden en hij wordt vervangen door Jens Jurn Streutker. De blessuretijd is inmiddels ook ingegaan. Tot grote ontevredenheid van de thuisfans bedraagt de bijgetrokken speeltijd vijf minuten.
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jens Jurn Streutker
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
89'
Het tijdrekken is natuurlijk begonnen en Iliass Bel Hassani ligt zwaar geblesseerd op de grond. Gelukkig is daar de medische man, die wat wonderwater over de enkel gooit, waardoor Bel Hassani wel gewoon verder kan.
86'
Het is vrouwen en kinderen eerst bij Heracles Almelo. Het wonderbaarlijke is wel dat ze aanvallend ook nog gevaarlijk zijn. Daarin toont Oussama Tannane zich een hele leuke speler, want hij houdt de bal goed vast en lokt ook vaak een overtreding uit.
83'
Denni Avdić had hier AZ op 1-1 moeten zetten! De net ingevallen spits krijgt een perfecte voorzet van Mattias Johansson, maar volledig vrijstaand krijgt hij de bal alleen maar recht in de handen van Remko Pasveer. Hij moet glijden, maar een echte spits moet deze bal gewoon in de hoek prikken.
82'
Gele kaart voor Esteban Alvarado (AZ Alkmaar)
Esteban hield de bal in twee instanties tegen, maar bij de tweede redding zou de bal al over de achterlijn zijn gegaan. De keeper van AZ is het niet eens met die beslissing en gooit de bal hard op de grond. Dit mag niet en dus is een gele kaart het gevolg.
82'
Wat doet Oussama Tannane dat schitterend! De invaller houdt drie man van AZ bezig en speelt dan ook nog eens de vierde uit. Hij komt naar binnen van rechts en haalt hard uit richting de rechterhoek. Esteban heeft er moeite mee, maar kan de 2-0 net voorkomen.
80'
Natuurlijk wisselt AZ aanvallend. Jan Wuytens kreeg al geel en gaat dus als verdediger naar de kant. Voor hem in de plaats komt Denni Avdić.
79'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Denni Avdić
79'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Jan Wuytens
79'
De laatste minuten wordt Heracles Almelo sterker en sterker. Het jagen is weer begonnen en AZ heeft moeite om de bal in de ploeg te houden, laat staan kansen te creëren.
76'
Zowaar wat langer balbezit voor Heracles Almelo, dat rustig rond tikt en op zoek gaat naar een opening. Het moet omschakelen omdat Mark Uth naar de kant is gegaan. Hij is een heel andere spits dan Oussama Tannane.
73'
AZ heeft moeite met wedstrijden nadat ze in Europa gevoetbald hebben. In totaal kwam dit zeven keer voor en van die zeven wedstrijden werd er slechts één gewonnen. Twee keer werd er gelijkgespeeld en vier keer werd er verloren. Eigenlijk zou dat in deze wedstrijd niet moeten gelden, omdat Dick Advocaat zijn basisopstelling rust gaf in de laatste Europese wedstrijd.
70'
De wedstrijd begint een beetje te lijken op AC Milan - Ajax, ware het niet dat in Almelo wel gewoon 22 spelers op het veld staan en het feit dat er geen miljoenen op het spel staan. Heracles Almelo verdedigt en AZ komt er eigenlijk maar niet doorheen.
67'
Ook AZ komt met een wissel. Markus Henriksen wordt eruit gehaald door Dick Advocaat en Steven Berghuis - die indruk maakte in de Europa League tegen PAOK Saloniki - komt in het veld.
67'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Steven Berghuis
67'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Markus Henriksen
66'
Gele kaart voor Jan Wuytens (AZ Alkmaar)
De eerste gele kaart in deze sportieve wedstrijd. Oussama Tannane speelt Jan Wuytens uit, maar de verdediger vangt hem vervolgens op. Goed voor een gele kaart.
65'
Dat heeft Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge toch goed gezien. Een pure rechtsbuiten loopt niet al te vaak mee met zijn directe tegenstander en Thomas Bruns doet dit als middenvelder wel.
64'
Alweer de tweede wissel van Heracles Almelo na een uur spelen. Mark Uth was onzichtbaar vandaag en wordt vervangen door Thomas Bruns. Oussama Tannane gaat nu in de spits voetballen en Bruns mag zich ontfermen over de opkomende vleugelverdediger Nick Viergever.
64'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
64'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark Uth
63'
Heracles Almelo heeft vandaag ook veel aan aanvoerder Remko Pasveer. De goalie is niet alleen scherp als hij schoten moet tegenhouden, maar komt ook bij voorzetten goed uit zijn doel. Daarnaast lost hij veel problemen op in de verdediging, door alle moeilijke ballen weg te peren.
61'
AZ blijft moeite hebben om de wit-zware muur met de naam Heracles Almelo te slechten. De bal moet één keer goed vallen en dan gaat de thuisploeg het echt zwaar krijgen, maar voorlopig is de tussenstand 1-0.
58'
Geweldige liedjes als Oussama Tannane in het veld komt. "Maar de baas zei ja, ik heb geen Tananne, ik heb geen Tannane vandaag."
57'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
57'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
56'
Bij Heracles Almelo komt zometeen Oussama Tannane in het veld. Hij scoorde vorige week twee keer tegen Roda JC.
53'
Heracles Almelo speelt duidelijk op de counter en AZ moet er maar zien langs te komen. Vooralsnog is dit niet heel goed gelukt in de tweede helft.
50'
Opeens een prima uitbraak van Heracles Almelo. Mark Uth houdt de bal goed vast voorin en hij speelt Bryan Linssen in op links. Die wacht op Jason Davidson, die voorbij komt stormen. Hij speelt de bal in, maar Davidson krijgt de bal net niet lekker voor.
49'
Ook in het begin van de tweede helft - waarin overigens nog niet gewisseld is - begint AZ ijzersterk. Het is wachten op de gelijkmaker in Almelo.
46'
45'
Zo na 45 minuten is de ruststand onterecht te noemen, maar het maakt deze wedstrijd wel interessant! Bryan Linssen zette zijn ploeg op 1-0 na een knappe solo, maar daarna was het AZ met de kansen. Nick Viergever was in vele gevallen de aangever, maar de verdediger krijgt geen assist achter zijn naam omdat onder andere Markus Henriksen en Aron Jóhannsson kansen misten.
45'
41'
Aan de andere kant is daar Bryan Linssen opeens! De aanvaller van Heracles Almelo krijgt de bal met een gelukje mee na een duel met Mattias Johansson, maar zijn schot vanaf links is wel schitterend. Met een krul zoekt hij de rechterhoek, die hij net niet vindt.
39'
Weer valt de goal niet! Het is wederom Nick Viergever die voor de voorbereiding zorgt, maar ditmaal is het Markus Henriksen die mist. Bij de tweede paal kan hij rustig aannemen, maar zijn schot richting de linkerhoek gaat naast.
36'
AZ blijft aandringen, maar echte kansen worden er niet meer gecreëerd. Kan Heracles Almelo de voorsprong behouden tot aan de rust?
33'
Weer een hele grote kans voor AZ! Nick Viergever blijft langs de zijlijn denderen en hij vindt nu Jóhann Guðmundsson. De aanvaller van de uitploeg staat vrij, maar wil de bal subtiel in de korte hoek plaatsen. Remko Pasveer schrikt niet, want de bal verdwijnt in het zijnet.
31'
Heracles Almelo blijft het prima doen, maar het is aan alles te zien dat AZ een betere ploeg heeft. De Alkmaarders komen steeds dichter bij het doel van Remko Pasveer, maar kunnen nog geen gelijkmaker forceren.
28'
Een onderonsje tussen twee verdedigers van AZ. Jan Wuytens komt zelf op en speelt de bal op links naar Nick Viergever. Die presteert het op zijn beurt om de doorgelopen Wuytens weer te bereiken. De verdediger neemt aan in de zestien, maar is te onrustig en schiet hoog over.
25'
Een lekker schotje van Aron Jóhannsson, die van buiten de zestien met een volley het doel onder vuur neemt. Omdat de bal van ver komt kan Remko Pasveer ingrijpen, maar hij moet wel een corner weggeven. Die levert AZ echter niets op.
24'
Heracles Almelo heeft pas twee spelers in de selectie die meer dan één doelpunt werd wedstrijd hebben gemaakt. MArk Uth maakte tegen RKC Waalwijk een hattrick en vorige week was Oussama Tannane twee keer trefzeker tegen Roda JC.
21'
Voorlopig gaat het nog goed, maar Heracles Almelo heeft al in elf opeenvolgende wedstrijden minimaal één tegentreffer moeten incasseren.
18'
Het is leuk dat Heracles Almelo op voorsprong is gekomen in deze beginfase. AZ is aan de stand verplicht om hier te winnen, maar door het vroege doelpunt van Bryan Linssen kan het nog wel eens gaan spoken in Overrijsel.
15'
Prima inzet van Roy Beerens, die Jason Davidson met een dubbele schaar uitspeelt. Hij haalt vervolgens snel uit in de korte hoek, maar Remko Pasveer tikt de bal uit het doel.
12'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Bryan Linssen
Dit is een lekker begin van de wedstrijd zeg! Heracles Almelo heeft het de laatste tijd niet makkelijk thuis, maar komt nu wel op voorsprong. Een drukke situatie voor het strafschopgebied van AZ en Bryan Linssen komt daar heel goed uit. Hij poort Jeffrey Gouweleeuw en blijft één op één met Esteban wel heel koel. Hij schuift de bal rustig in de rechterhoek: 1-0.
10'
Heracles Almelo - AZ werd negen keer gespeeld. Twee keer won de thuisploeg en vier keer ging AZ er met de punten vandoor.
7'
Bij AZ is Nemanja Gudelj geschorst voor deze wedstrijd. Dit is ook de reden dat de middenvelder meespeelde in het Europa League-duel van AZ tegen PAOK Saloniki. De rest van het elftal werd grotendeels gespaard voor deze wedstrijd.
4'
Een fel begin van AZ, dat al vroeg in de wedstrijd twee corners verdiend. De eerste levert niets op, maar bij de tweede corner mag Nick Viergever vrij inkoppen. De centrale verdediger heeft het vizier nog niet op scherp staan en mikt over.
1'
Om in het spoor te blijven van onder andere SC Heerenveen moet AZ vanmiddag winnen van Heracles Almelo, zo simpel is het. Heracles Almelo moet echter ook aan de bak, want in deze speelronde pakken degradatiekandidaten opeens punten. Hierdoor staat de thuisploeg opeens nog maar één puntje boven degradatievoetbal en zelfs drie punten boven directe degradatie. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van Heracles Almelo – AZ.

De thuisploeg verkeert dus in zwaar weer. In zestien wedstrijden werden er slechts achttien punten bij elkaar gevoetbald en dat is toch even wennen in Almelo. De fans zijn gewend om mee te draaien in de bovenkant van de middenmoot en dachten stiekem al aan het meestrijden in de subtop. Nu is het belangrijk voor de Almeloërs om de goede reeks, die nog heel pril is – vorige week werd er met 1-3 gewonnen van Roda JC – door te zetten.

Dat gaat lastig worden tegen AZ, want de Alkmaarders draaien lekker. In de laatste vier Eredivisiewedstrijden werd weliswaar niet gewonnen, maar in de Europa League ging de ploeg glansrijk door als groepswinnaar. Door de nederlagen in de Eredivisie is AZ wat gezakt op de ranglijst in de Eredivisie, maar dit geeft alleen maar meer motivatie om weer voor de drie punten te gaan.