SBV Excelsior
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luigi Bruins 13. / Schot met links  (Jordan Botaka)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Ninos Gouriye 34. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 36. / Schot met rechts  (Roland Alberg)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Gianni Zuiverloon 40. / Schot met rechts  (Michiel Kramer)

90'
De ruststand staat gelijk aan de einduitslag: 2-2. ADO was de enige ploeg die wilde winnen maar was niet bij machte om Excelsior pijn te doen. Met één punt schieten beide teams weinig op in strijd tegen degradatie. De voorsprong van Excelsior op ADO blijft twee punten.
90'
90'
Voor ADO is het een zeer teleurstellend resultaat. Het creëren van weinig kansen moet voor coach Fraser een grote zorg baren.
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Zo heeft Marinus Dijkhuizen zijn drie wissels nog gebruikt om wat tijd te rekken. Doelpuntenmakers Bruins en Gouriye zijn vervangen door Carlo de Reuver en Toni Varela.
90'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Carlo de Reuver
90'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
89'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Toni Varela
89'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Luigi Bruins
88'
De absolute slotfase is aangebroken. Excelsior is tevreden met een punt, ADO wil meer. Voorlopig lijkt een gelijkspel in aantocht.
85'
Henk Fraser is door zijn wissels heen na het inbrengen van Mitchell Schet. De aanvaller keert na langdurig blessureleed terug in het team van ADO Den Haag.
84'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
84'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
84'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
84'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
84'
Weer Zuiverloon met een knal! ADO heeft op dit moment zeker het meeste recht op de drie punten. Weer is het Gianni Zuiverloon met een droge knal. Keeper Coutinho redt weer goed.
81'
Marinus Dijkhuizen heeft nog niet gewisseld. Gaat de coach van Excelsior de laatste tien minuten proberen te vertragen met drie wissels of houdt hij vertrouwen in de basiself?
79'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
79'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
78'
Schot van Zuiverloon! Zonder meer een van de opvallendste spelers van de avond. De van een schorsing teruggekeerde Gianni Zuiverloon is zeer actief aan de rechterkant en probeert het nu met een schuiver. De bal is niet lastig en Coutinho pakt de bal gemakkelijk op.
76'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
Een komische situatie voorafgaand aan deze gele kaart. Maar liefst drie spelers van Excelsior worden op de grond gelegd en nog weet Zuiverloon te protesteren.
74'
Het Haags kwartiertje nadert. Gaat thuisploeg ADO in de befaamde vijftien minuten de overwinning binnenslepen? Buitenspeler Xander Houtkoop mag Michiel Kramer gaan bedienen in het laatste kwartier. Aanvoerder Roland Alberg, met al geel op zak, wordt gewisseld.
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
73'
Gele kaart voor Luigi Bruins (SBV Excelsior)
Ook hij maakt een professionele overtreding. Dion Malone is het slachtoffer en Bruins krijgt geel van Wiedemeijer.
72'
Beide teams krijgen nu hun kansen. Een overwinning voor een van de teams zou heel erg welkom zijn in de strijd tegen degradatie.
70'
Mooi hard schot van Auassar! De linkermiddenvelder van Excelsior krijgt de bal op grote afstand van het doel. Ook hij probeert het met een lage schuiver en ziet net als Kramer even eerder zijn poging langs het doel zeilen.
69'
Bijna de topscoorder van ADO met zijn twaalfde goal! Vanaf punt zestien poogt Michiel Kramer het met een lage schuiver. De inzet kan net niet aangeraakt worden door Mathias Gehrt en zeilt naast de tweede paal.
67'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in het Kyocera Stadion. Blijft deze degradatiekraker op een gelijkspel steken? Of gaat een van de twee ploeg nog met de drie punten zegevieren?
66'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
De aanvoerder van ADO maakt een professionele overtreding op Luigi Bruins ter hoogte van de middenlijn. Deze kaart betekende de vijfde gele van het seizoen. Roland Alberg mist zo de volgende wedstrijd bij sc Heerenveen.
63'
Wat een kans voor Gouriye! Vito Wormgoor blundert door de bal totaal verkeerd aan te nemen. Hierdoor kan Ninos Gouriye (Excelsior) alleen op het doel van Hansen af. Doelman Martin Hansen blijft lang staan en keert de inzet van Gouriye perfect.
63'
Zo is het eerste kwartier na rust een stuk minder spectaculair dan het laatste kwartier voor rust. Beide ploegen weten moeilijk door de defensie van de tegenpartij te breken.
60'
Zo komen er wat meer kansjes in de wedstrijd. Een gelijkspel schetst echter nog steeds de juiste verhoudingen in Den Haag.
58'
Nu bijna Mathias Gehrt! De middenvelder van ADO schiet van dichtbij net langs de tweede paal. De kans ontstaat uit een flipperkast in de defensie bij Excelsior.
55'
Kans voor Daan Bovenberg! Een voorzet van Adil Auassar wordt slecht verwerkt door Dion Malone en belandt voor de voeten van Daan Bovenberg. De rechtsback van Excelsior schiet wat gehaast over het doel van Hansen.
54'
Even een blessurebehandeling bij Luigi Bruins. De doelpuntenmaker stootte zijn hoofd bij een kopduel. Bruins kan gelukkig voor Excelsior gewoon verder.
52'
De defensie van de Rotterdamse staat voorlopig stevig. Ondanks dat weet Excelsior ook vanavond weer niet de nul te houden.
49'
De tweede helft is rustig van start gegaan. Opnieuw heeft ADO Den Haag het meeste balbezit en wacht Excelsior op fouten om vervolgens te kunnen counteren.
46'
De tweede helft is in gang gezet in het Kyocera Stadion. Beide trainers hebben niet gewisseld in de rust. Dat betekent dat dezelfde 22 spelers hun best mogen doen in Den Haag.
46'
45'
De ruststand bij ADO-Excelsior is 2-2. In een slordige maar amusante wedstrijd wist Luigi Bruins na dertien minuten de score te openen met een mooie knal. In de 34e minuut deed ADO-huurling Ninos Gouriye daar nog een schepje bovenop door de 0-2 binnen te schieten. ADO speelde zwak maar werd wakker geschud door de twee goals van Excelsior. Mike van Duinen maakte al snel de aansluitingstreffer,waarna Gianni Zuiverloon zelfs in de veertigste minuut de gelijkmaker op het scorebord zette.
45'
44'
Nog enkele minuten te spelen in een knotsgekke eerste helft. Nu is het met name ADO wat de klok slaat. Excelsior is de twee klappen nog niet te boven, Marinus Dijkhuizen heeft wat te doen in de rust.
44'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
De middenvelder krijgt volledig terecht de gele kaart na langdurige vasthouden en trekken aan het shirt van Daan Bovenberg.
41'
Zo zijn de Hagenaars helemaal wakker en terug in de wedstrijd. Zoals zo vaak sleept de fanatieke aanhang de ploeg van Fraser er door heen.
40'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:2 door Gianni Zuiverloon
Het antwoord is JA! Wat verspeelt Excelsior hier gemakkelijk een comfortabele voorsprong. Een lange pass van Thomas Kristensen wordt doorgekopt via Michiel Kramer. In het strafschopgebied neemt Zuiverloon de bal aan en volleerd prachtig raak. Vlak voor rust is het ineens 2-2.
40'
Het fanatieke publiek gelooft er weer in en gaat vol achter ADO staan. Weet de Residentieclub in de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog een goal te maken?
37'
Zo gebeurt er ineens heel veel in het Kyocera Stadion. Na de verdubbeling van Ninos Gouriye weet Mike van Duinen ADO terug te brengen in de wedstrijd met zijn tweede goal van het seizoen.
36'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:2 door Mike van Duinen
En de aansluitingstreffer aan Haagse zijde volgt al heel snel. Van Duinen staat vrij bij de tweede paal na een vrije trap van Roland Alberg. De spits van ADO kan de bal aannemen, klaarleggen en vervolgens scoren van dichtbij.
34'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 0:2 door Ninos Gouriye
Na een afgeslagen corner van Adil Auassar belandt de bal voor de voeten van Gouriye. De huurling van ADO staat vrij op de zestien meter en haalt doeltreffend uit. Ondanks dat Martin Hansen het schot nog raakt met zijn handen weet hij de 0-2 niet te voorkomen.
33'
Nu dan bijna Mike van Duinen! De spits van ADO kopt naast na een vrije trap vanaf de linkerkant van Roland Alberg. Van Duinen stond tevens buitenspel.
32'
ADO Den Haag gaat wat meer aandringen richting het vijandelijke doel. Tot kansen heeft het echter nog niet geleid.
30'
Topscoorder Michiel Kramer (elf goals) heeft nog maar weinig bruikbare ballen gehad in het eerste half uur. De spits van ADO moet zo voorlopig zijn koppositie delen met Mark Uth (sc Heerenveen).
27'
Een kanon van Wilfried Kanon. De Ivoriaanse verdediger van ADO probeert het van grote afstand. Zijn schot is zo hard als een kanonskogel maar gaat bijna het Kyocera Stadion uit.
26'
Schotje van Jeff Stans! De kans is groter dan de middenvelder van Excelsior dacht. Stans staat geheel vrij op de zestien maar produceert een slap schot. De poging van de topscoorder is een prooi voor doelman Hansen.
24'
Excelsior vind het wel best en gaat vrolijk verder met counteren. Op dit moment staan de Kralingers op een virtuele twaalfde plek!
22'
ADO Den Haag speelt zeer slordig in deze fase van de wedstrijd. Het eerste kwart zal absoluut niet tot tevredenheid stemmen bij Henk Fraser. Ook de aanhang van de 'Ooievaars' zien het met lede ogen aan.
19'
De eerste tien minuten waren voor ADO Den Haag, mede door het vele balbezit. Maar de tien minuten daarna zijn absoluut voor Excelsior. Het team van coach Marinus Dijkhuizen heeft de zaakjes goed op orde door de 0-1 voorsprong.
17'
Bijna 0-2 door Ninos Gouriye! De huurling van ADO ontvangt de bal via het hoofd van Rick Kruys, zet Vito Wormgoor gemakkelijk aan de kant en haalt bij het betreden van het zestien meter gebied hard uit. De poging in de korte hoek wordt prima gekeerd door Martin Hansen.
14'
Zo komen de bezoekers verrassend op voorsprong in het Kyocera Stadion. Het eerste schot van Excelsior is direct succesvol. Wat een mokerslag voor ADO.
13'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 0:1 door Luigi Bruins
Wat een wonderschone goal van de middenvelder van Excelsior. Bruins krijgt de bal aan de rechterkant van het veld via Jordan Botaka. Vervolgens krijgt de aanvallende middenvelder zo veel ruimte dat hij vanaf ongeveer achttien meter besluit uit te halen. Het schot van Bruins verdwijnt prachtig in de buitenste hoek achter doelman Martin Hansen.
11'
De eerste corner van de wedstrijd is voor de bezoekers uit Rotterdam. De voorzet van Adil Auassar wordt bij de eerste paal verwerkt door de defensie van ADO.
9'
Eerste schot op doel komt van ADO. De poging van Roland Alberg komt echter van een grote afstand waardoor doelman Gino Coutinho niet serieus wordt getest.
8'
Voorlopig wil maar één team voetballen in deze wedstrijd, dat is de thuisploeg. SBV Excelsior wacht rustig af en zinspeelt op de counter met snelle mensen als Ninos Gouriye en Jordan Botaka.
5'
Na de remise bij Heracles Almelo - FC Dordrecht kan één team vanavond belangrijke stappen zetten. Excelsior pakt bij een overwinning vanavond vijf punten voorsprong op ADO.
3'
ADO Den Haag begint fel aan de wedstrijd. Het team van coach Henk Fraser heeft het meeste balbezit in de openingsminuten van dit degradatieduel.
1'
De wedstrijd is begonnen in een sfeervol Kyocera Stadion. Ook de supporters van ADO realiseren het belang van de wedstrijd tegen directe concurrent Excelsior.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld in het Kyocera Stadion. De wedstrijd tussen ADO en Excelsior begint binnen enkele minuten!
Aan de kant van SBV Excelsior vervangt Jurgen Mattheij de geblesseerde Kevin van Diermen. Tevens krijgt ADO-huurling Ninos Gouriye zijn eerste basisplaats en betekent dat voor Kevin Vermeulen een plaatsje op de bank.
Bij ADO Den Haag vervangt de van een schorsing terugkomende Gianni Zuiverloon de geschorste Kevin Jansen. Hierdoor schuift Dion Malone door naar het Haagse middenveld. Danny Bakker en Mitchell Schet keren terug in de selectie na langdurige blessures. Dit gaat ten koste van jongelingen Segun Owobowale en Mitchell de Vlugt.

Welkom bij de wedstrijd ADO Den Haag – SBV Excelsior in de zestiende speelronde van de Eredivisie! Het duel in de onderste regionen zal om 19.45 uur beginnen. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Den Haag. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
Het team van Henk Fraser heeft uit de laatste drie wedstrijd één schamel puntje gepakt. Dit gebeurde in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1) na de late gelijkmaker van Michiel Kramer. De topscoorder van ADO, in de jeugd uitkomend voor Excelsior, kan vanavond voor de zevende thuiswedstrijd op rij tot scoren komen. Kramer moet net als Roland Alberg opletten voor een gele kaart. Beide sterkhouders hebben al vier kaarten op zak en zijn bij een vijfde kaart geschorst voor de wedstrijd bij sc Heerenveen.

Naast Alberg en Kramer kwamen ook ADO-spelers Mitchell Schet en Kevin Jansen uit voor de tegenstander van vanavond. Laatstgenoemde ontbreekt in de wedstrijd tegen Excelsior vanwege een schorsing. Nummer zestien ADO kan bij winst over Excelsior heen. De achterstand op de Rotterdammers bedraagt namelijk twee punten.

De Kralingers verkeren eveneens in een slechte vorm. In de laatste vijf wedstrijden werden maar drie punten behaald. Ook werd nog geen enkele keer de nul gehouden in het huidige seizoen. Daarnaast heeft Excelsior de afgelopen 24 uitwedstrijden in de Eredivisie niet weten te winnen. Er is weinig hoop voor de Rotterdammers vanavond, mede doordat er pas één maal werd gewonnen in Den Haag in Eredivisieverband. Ondanks deze slechte berichten heeft coach Marinus Dijkhuizen deze week zijn contract met twee jaar verlengd.

De coach van Excelsior schenkt een basisplaats aan ADO-huurling Ninos Gouriye. Het is de eerste basisplaats van dit seizoen voor de huidige aanvaller van Excelsior. Hiertegenover staat het ontbreken van Kevin van Diermen, Khalid Karami, Daryl van Mieghem en Tom van Weert. De goals zullen dus wederom van clubtopscoorder Jeff Stans moeten komen. De middenvelder maakte er tot op heden zes. Zoals al eerder genoemd zijn er veel ADO-spelers die vroeger uitkwamen voor Excelsior. In dit rijtje mag de huidige doelman van Excelsior niet ontbreken. Gino Coutinho kwam namelijk zes jaar uit voor ADO Den Haag.

Het duel vanavond staat onder leiding van Reinold Wiedemeijer en zijn assistenten Joost van Zuilen en Patrick Gerritsen. Veel plezier bij de wedstrijd ADO – Excelsior!