0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Uth 35. / Schot met rechts  (Luciano Slagveer)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mark Uth 62. / Schot met links  (Kenny Otigba)

90'
Door het tweede doelpunt van Uth was de wedstrijd na 57 minuten gespeeld. De spits schoot beheerst binnen na een fraai passje van Otigba en is met elf goals nu medetopscorer van de Eredivisie. NAC probeerde nog wel een slotoffensief op gang te brengen, maar slaagde er niet in het de bezoekers lastig te maken.
90'
90'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
90'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
89'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
89'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
88'
Seuntjens! De spits wordt bereikt door Elson Hooi, maar schiet hard op het lichaam van Nordfeldt.
87'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
87'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Stefano Marzo
86'
De laatste minuten heeft Heerenveen de controle weer te pakken. De eerste supporters verlaten het Rat Verlegh Stadion.
82'
Het resulteert in een losse flodder van Amieux, die ruim naast schiet.
82'
Komt er dan toch een slotoffensief van de thuisploeg? Nu een hoekschop voor de Noord-Brabanders.
81'
Tighadouini! Na een combinatie met Seuntjens kan de topscorer van NAC vanaf zestien meter uithalen. Zijn knal gaat net voorlangs.
80'
Invaller Seuntjens neemt een voorzet goed aan, maar gaat vervolgens naar de grond. Hij claimt een strafschop, maar daar gaat Manschot niet in mee.
78'
Het slotoffensief van NAC lijkt er niet te gaan komen. De bezoekers zijn oppermachtig en hoewel het thuispubliek haar ploeg vol hartstocht blijft steunen, zijn de eerste fluitgeluiden al te horen.
77'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (NAC Breda)
De Kamps tikt Uth naar de grond op de middenlijn en krijgt daarvoor terecht zijn negende gele kaart van het seizoen.
73'
De Roon! Bij een corner van Sinkgraven duikt de middenvelder volledig vrij op bij de tweede paal. Zijn geplaatste kopbal wordt gekeerd door Ten Rouwelaar. Enkele minuten geleden was Joost van Aken al gevaarlijk bij een hoekschop.
69'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
69'
Wissel uit bij NAC Breda -> Uroš Matić
66'
Kenny van der Weg verdedigt deze keer wel goed. De mandekker weet de bal nog net bij Uth vandaan te halen. Anders was de spits op weg geweest naar zijn derde goal van de avond.
64'
Was de tweede goal van Uth de beslissing of gaat NAC zich nog terugknokken? De Bredanaren zullen snel een offensief op gang moeten zien te brengen.
62'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:2 door Mark Uth
En daar is doelpunt nummer elf voor Uth! De Duitser wordt fraai bediend door Otigba en is de verdediging van NAC te slim af. Na een mooie kapbeweging schuift de spits, die nu medetopscorer van de Eredivisie is, in de linkerhoek.
57'
Bijna een eigen doelpunt van Kenny Otigba. Falkenburg wordt goed bediend door Tighadouini, maar neemt de bal verkeerd mee. Na een tussekomst van Otigba rolt de bal maar net langs de verkeerde kant van de paal voor NAC.
54'
Sarpong schiet van ver, maar mikt hoog over en naast het vijandige doel. Op deze manier gaat de gelijkmaker niet vallen.
51'
Met de wissel van Tighadouini voor Suk voert NAC de druk op het doel van Heerenveen flink op. Het publiek gaat er weer vol achter staan!
48'
Amieux haalt de bal van de lijn! De vleugelverdediger ziet dat de volledig vrijstaande Uth zich in een moeilijke hoek manoeuvreert na een voorzet van Slagveer. De spits haalt echter knap uit, waarna Amieux op de lijn zijn ploeg redt.
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joey Suk
46'
45'
NAC gaat wisselen. Adnane Tighadouini komt in de ploeg voor Suk.
45'
De eerste helft zit er op in Breda. De bezoekers gaan verdient met 0-1 aan de leiding door de tiende seizoenstreffer van Uth. NAC werd behoudens enkele dode spelmomenten amper gevaarlijk, terwijl Heerenveen als het haar aanvallen iets beter had uitgespeeld al op een comfortabele marge had kunnen staan. Kan NAC zich in de tweede helft terugknokken?
45'
45'
Een minuut blessuretijd in de eerste helft.
44'
Gele kaart voor Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Marzo houdt het shirt van de opstomende Matić net iets te lang vast en onderbreekt daarmee een veelbelovende aanval van de thuisploeg. Vrije trap voor NAC op de helft van de bezoekers.
41'
Suk probeert het van ver, maar produceert slechts een afzwaaier.
40'
Een leuk feitje tussendoor: Uth is de eerste Duitser in vijftig jaar die de dubbele cijfers (goals) haalt in één Eredivisieseizoen. In 1963/64 ging Hans Sleven (VVV Venlo) hem voor.
37'
Het is voor Uth zijn tiende goal van het seizoen. Nu krijgt de spits alweer de kans op de elfde, maar hij kopt net over. Daar had Heerenveen het duel al vroegtijdig op slot kunnen gooien!
35'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Mark Uth
Daar is dan wel de eerste goal van de avond! Luciano Slagveer wordt de diepte ingestuurd en geeft vanaf de achterlijn laag en strak voor op de meegelopen Uth, die met rechts binnenschiet!
31'
Oefff! De aanvoerder van Heerenveen schiet de bal in het zijnet. Gejuich op de tribune bij NAC en uiteindelijk goed opgelost door Manschot.
30'
Toch niet. Na overleg met assistent-scheidsrechter Nicky Siebert geeft Manschot toch een vrije trap. De Roon gaat achter de bal staan...
30'
Manschot legt de bal op de penaltystip! Was die overtreding niet buiten het strafschopgebied?
30'
Gele kaart voor Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)
Daar komt Ten Rouwelaar heel goed weg! De goalie van NAC tikt Uth net buiten het strafschopgebied lichtjes aan waarna de spits naar de grond gaat. Manschot matst de goalie en geeft slechts een gele kaart.
28'
We zijn een klein half uur onderweg en het spel blijft op en neer gaan in Breda. Welke ploeg de score gaat openen valt dan ook niet met zekerheid te zeggen.
25'
Oefff! Daar was Suk met zijn tweede mogelijkheid. Een vrije trap van Jeffrey Sarpong wordt vrij aangesneden en stuitert in het strafschopgebied. Suk verkijkt zich echter op de stuiter van de bal en kan net niet verlengen.
23'
Na een mooi balletje van Van den Berg kan Sam Larsson voorgeven. Een NAC-verdedigerk omt er nog net tussen, waardoor deze aanval slechts resulteert in een hoekschop.
20'
Rare overtreding van Uth. De topscorer van Heerenveen schopt klungelig tegen het been van Gill Swerts aan en wordt daarom getrakteerd op een fluitconcert. Manschot vindt dit al genoeg straf en besluit de gele kaart op zak te houden.
18'
Sinkgraven bereikt de achterlijn, maar ziet niemand vrij staan voor het doel. Zijn voorzet levert dan ook niets op. Zonde voor Heerenveen.
17'
Op het middenveld loopt het koppel Joeri de Kamps en Van den Berg. Dat zijn de twee spelers die dit seizoen de meeste gele kaarten pakten. De Kamps kreeg er al acht, Van den Berg zag de gele prent zeven keer.
15'
We zijn een kwartier onderweg. Vooralsnog een leuke open wedstrijd in een sfeervol stadion. Het kan alle kanten op en het is wachten op de eerste goal van de avond.
11'
Eerste kans voor NAC. Falkenburg heeft nog aardig wat last aan zijn hoofd, maar dribbelt wel gemakkelijk voorbij twee Heerenveens-spelers. Vervolgens besluit hij mee te geven aan de meegelopen Joey Suk die in de handen van Kristoffer Nordfeldt schiet.
10'
Auw! Erik Falkenburg en Marten de Roon komen bij een kopduel met de hoofden tegen elkaar aan. Beide spelers zullen de pijn moeten verbijten.
9'
Fraai steekpassje van Sinkgraven op Mark Uth. De spits kan net niet bij de bal. Anders zou hij een één-op-één kans hebben gehad met Jelle ten Rouwelaar
7'
Hallo zeg! Joey van den Berg schiet op de kruising! De middenvelder van Heerenveen mag vrij opstomen en besluit van grote afstand op doel te pegelen. Zijn schot spat snoeihard uiteen op de lat. Als NAC nu niet wakker is...
6'
Overtreding van Daley Sinkgraven op zijn directe tegenstander Uroš Matić. Overigens is Sinkgraven (39) de speler op wie dit seizoen de meeste overtredingen zijn gemaakt in de Eredivisie.
5'
De eerste minuten zijn ietswat aftastend. Hoewel Heerenveen het spel mag maken, krijgt de ploeg weinig ruimte.
2'
De sfeer zit er direct lekker in. Het thuispubliek is goed te horen. Na de eerste zege sinds 14 september ruiken de NAC-supporters bloed!
1'
Aanvang wedstrijd Scheidsrechter Jeroen Manschot heeft voor het eerst op zijn fluitje geblazen!
De spelers komen het veld op in het Rat Verlegh Stadion. Het 'Avondje NAC' gaat zo dadelijk van start.
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalsupporters,
Bent u al klaar voor een ‘Avondje NAC’? Vanavond nemen de Bredanaren het in een kolkend Rat Verlegh Stadion op tegen sc Heerenveen. Kan de ploeg van trainer Eric Hellemons de opwaartse lijn voortzetten na de uitzege vorige week bij SC Cambuur? Of winnen de bezoekers uit Friesland voor het eerst sinds 28 september van dit jaar weer eens een wedstrijd? Mijn naam is Joey Knobben en ik zal u op de hoogte houden middels een live verslag.

NAC was vorige week op Fries grondgebied met 0-1 te sterk voor Cambuur en boekte daarmee haar eerste zege in de Eredivisie sinds 14 september. Bij terugkomst in Noord-Brabant stonden diep in de nacht zo’n vierhonderd supporters voor het stadion om met vuurwerk en gezang de zege te vieren. Tegen Heerenveen liggen er wederom kansen. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges won dit seizoen slechts één van de acht uitwedstrijden. Een zege zou zeer welkom zijn voor NAC, want de ploeg staat onder de degradatiestreep op de zeventiende plaats.

Heerenveen remiseerde vorige week in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen. De ploeg begon het seizoen uitstekend, maar raakte de weg de afgelopen maanden volledig kwijt. Al ruim twee maanden lang konden de Friezen de drie punten niet bijschrijven. Echter is NAC (twintig zeges) een van de favoriete Eredivisietegenstanders van de club, aangezien alleen van FC Groningen (21 zeges) vaker werd gewonnen. In de laatste vier uitwedstrijden tegen de club uit Noord-Brabant werd er telkens tweemaal gescoord.

In Breda speelde NAC en Heerenveen twintig keer tegen elkaar. Acht keer ging Heerenveen met de zege aan de haal. Zeven keer eindigde het onderonsje in een gelijkspel, terwijl de thuisploeg vijfmal wist te winnen.

De wedstrijd in gaat om 18.30 uur van start. Zodra de opstellingen bekend zijn gemaakt, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijdettails’.