07.02.2015 20:30

Te Loeke redt punt voor FC Dordrecht

Roland Alberg (l.) en Mike van Duinen (r.) komen verhaal halen bij scheidsrechter Serdar Gözübüyük (m.) tijdens het competitieduel FC Dordrecht - ADO Den Haag. (07-02-2015)

Wat vooraf door velen al bestempeld werd als een typische 0-0 wedstrijd, werd vanavond waarheid aan de Krommedijk. FC Dordrecht en ADO Den Haag toonden beiden hun onvermogen om een goede aanval op te zetten en tot scoren te komen. De gasten uit Den Haag kwamen toch nog een paar keer dichtbij, maar FC Dordrecht doelman Robbert te Loeke redde een punt voor zijn ploeg.

Beide teams lieten vanavond beiden zien waarom ze in de onderste regionen van de Eredivisie zijn terug te vinden. Het eerste halfuur bestond uit één grote flipperkast met veel lange ballen en veel balverlies aan beide kanten. Na een halfuur kwam er dan toch eindelijk wat leven in de brouwerij, toen ADO Den Haag uit een hoekschop dichtbij een goal was. Joris van Overeem kon de bal nog net van de lijn koppen en voorkwam daarmee dat zijn ploeg op achterstand kwam.

Vijf minuten later lag de bal wel in het net. Jeffry Fortes dacht dat de bal over de achterlijn was geweest, maar dat bleek niet het geval te zijn. ADO Den Haag voetbalde door en bereikte uiteindelijk Aleksandr Yakovenko, die de bal in het doel schoot. Het doelpunt was al uitgebreid gevierd, toen scheidsrechter Gözübüyük na uitgebreid overleg besloot om de goal toch af te keuren. Er zou buitenspel aan vooraf zijn gegaan, waardoor het toch nog 0-0 bleef. Het was het eerste en meteen ook enige hoogtepunt van de eerste helft.

Ook in de tweede helft waren de hoogtepunten op voetballend gebied zeer spaarzaam. Voorzetten kwamen niet aan en vrije trappen werden ver naast het doel gepegeld. Toch wisten de spelers het publiek aan de Krommedijk af en toe wakker te schudden, met één van de vele opstootjes. Eerst waren het Funso Ojo en Mike van Duinen die met elkaar op de vuist gingen, na een overtreding van de Dordtenaar. Beide spelers kregen geel. Even later was het opnieuw raak, toen Martin Hansen en Anthony Biekman het met elkaar aan de stok kregen, dit keer kreeg de doelman van ADO Den Haag de gele kaart voorgehouden.

ADO Den Haag kreeg daarna nog een aantal kansjes via invallers Gianni Zuiverloon en Michiel Kramer, maar Robbert te Loeke greep waar nodig uitstekend in. Voor FC Dordrecht raakte Van Overeem nog de paal, maar dat was ook de enige noemenswaardige kans. FC Dordrecht besefte dat er niet meer in zat dan een 0-0 gelijkspel en bracht een paar minuten voor tijd zelfs nog een extra verdediger in het spel. Vlak voor tijd werd zelfs dat ene punt nog bijna uit handen gegeven, toen Marvin Peersman de bal te nonchalant terugspeelde. Michiel Kramer moest daarvan profiteren, maar Te Loeke kwam wederom goed in actie.

Het gelijkspel moet voor beide teams een teleurstelling zijn, want het levert voor geen van beiden iets op. ADO Den Haag moet nog altijd de nacompetitieplaatsen in de gaten houden, terwijl FC Dordrecht de mogelijkheid laat liggen om in te lopen op NAC Breda.

Door: Jessica Westdijk