FC Dordrecht Zondag, 14. September 2014
16:45 uur
NAC Breda
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kingsley Boateng 87. / Schot met rechts  (Joeri de Kamps)

90'
FC Dordrecht heeft zichzelf tekort gedaan in de tweede helft. Een vrije trap bovenop de lat van Gosens en een bal op de paal van Korte stonden een treffer in de weg. Gedurende de tweede helft werd NAC steeds iets sterker. Boateng stuitte al een aantal keer op keeper Kurto, maar zag in de 87e minuut toch zijn kans schoon. Nadat hij aan ieders aandacht was ontsnapt, omspeelde hij Kurto en schoof de 0-1 binnen. Door deze late treffer was NAC de meest gelukkige deze middag.
90'
90'
Gele kaart voor Erik Falkenburg (NAC Breda)
Falkenburg staat op de hak van zijn tegenstander en krijgt daarvoor in blessuretijd nog een kaart.
90'
Wissel in bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
90'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kingsley Boateng
90'
Dordrecht heeft nog vier minuten blessuretijd om iets aan de achterstand te doen.
89'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
89'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Joris van Overeem
87'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Kingsley Boateng
Boateng ontsnapt aan de aandacht van alles en iedereen. Hij omspeelt heel koelbloedig Kurto en schuift de bal met rechts in het lege doel.
86'
Eindelijk een corner van Dordrecht die wel enigszins gevaarlijk is. Ilias Haddad kopt bij de tweede paal echter in het zijnet, waardoor het nog steeds 0-0 staat.
82'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Ricky van Haaren
82'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Funso Ojo
80'
Op de paal! FC Dordrecht heeft nu wel ongeveer alle mogelijkheden meegemaakt om niet te scoren. Een snelle uitbraak van de thuisploeg lijkt de voorsprong op te leveren, maar Korte ziet zijn inzet tegen de paal uiteen spatten.
77'
Een geplaatst schot van invaller Seuntjes vliegt net voor het doel langs.
76'
Kurto begint een echte sta in de weg te worden voor Kingsley Boateng. Wederom haalt de keeper een inzet van de spits uit de korte hoek.
74'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
74'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
74'
Weer twee corners op rij voor Dordrecht, maar weer geen gevaar.
71'
Weer een kans voor Joris van Overeem. Zijn inzet is al voorbij ten Rouwelaar maar wordt door Rémy Amieux vlak voor de doellijn weggewerkt.
71'
Op de lat! De vrije trap die volgt wordt door Robin Gosens op de lat getrapt. FC Dordrecht komt steeds dichterbij de openingstreffer.
70'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (NAC Breda)
de Kamps verliest een duel van Joris van Overeem en trapt vervolgens na. Met een gele kaart mag de speler niet klagen.
69'
Kingsley Boateng ontsnapt aan de verdediging. In plaats van voor te zetten besluit hij voor eigen succes te gaan. Filip Kurto ligt bij de eerste paal om succes voor de aanvaller te voorkomen.
67'
Nu is het weer Joris van Overeem die niet tot scoren komt. hij creëert zijn eigen kans maar ziet zijn schot geblokt worden, vlak voordat de keeper in actie moet komen.
66'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
66'
Wissel uit bij NAC Breda -> Uroš Matić
64'
Rick ten Voorde. Dordrecht lijkt bijna niet te willen scoren. Korte komt wederom met een goede voorzet die door ten Voorde bij de tweede paal alleen maar binnengelopen hoeft te worden. In plaats van dat hij dit met links doet, schuift hij de bal met rechts naast het doel.
60'
NAC blijft maar ontsnappen. Ditmaal een goede lage voorzet van Robin Gosens vanaf links. Joris van Overeem komt bij de eerste paal ingelopen, maar mist de bal. Via een verdediger belandt de bal vervolgens in de handen van ten Rouwelaar.
59'
Het is een zeer rommelige fase. Vooral op het middenveld wordt er door beide ploegen veel balverlies geleden, wat de wedstrijd niet ten goede komt.
56'
Twee hoekschoppen op rijd voor FC Dordrecht dit keer. Beide vallen bij de tweede paal, maar weer ontstaat er geen gevaar uit.
52'
De tweede corner voor NAC levert een stuk meer gevaar op. Boateng lijkt voorlangs te schieten, maar zijn inzet komt per ongeluk tegen de voet van Stipe Perica aan. Gelukkig voor Dordrecht hobbelt de bal net voorbij de tweede paal.
50'
Ook aan de andere kant is een hoekschop van NAC zonder gevaar.
48'
Waar Dordrecht vlak voor rust was gebleven, gaan ze na rust meteen verder. Al snel heeft de thuisploeg weer een hoekschop te pakken, maar wederom komt er geen gevaar uit.
46'
Zonder wissels zijn we inmiddels begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
De rust is bereikt zonder doelpunten. FC Dordrecht is in eigen huis wel de bovenliggende partij, maar heeft tot op heden de gekregen kansen nog niet om weten te zetten in een doelpunt. NAC komt niet verder dan enkele schoten van afstand, maar heeft nog niet echt aanspraak op een doelpunt kunnen maken.
45'
44'
Vlak voor rust perst Dordrecht er nog een klein slotoffensiefje uit met een paar corners. Deze zijn echter ongevaarlijk, waardoor ten Rouwelaar niet onder druk komt te staan.
40'
Dat Dordrecht de bovenliggende partij is, blijkt ook wel uit het balbezit. Maar liefst 67% heeft Dordrecht achter haar naam staan.
37'
Dordrecht blijft de bovenliggende partij. NAC komt er zo nu en dan uit, maar komt vooralsnog niet verder dan enkele pogingen van afstand. Ditmaal is het een schotje van Tighadouini, maar wederom is de poging niet op doel.
35'
Uit de vrije trap die volgt belandt Jelle ten Rouwelaar met bal en al in het doel. Dit gebeurt echter na een duw van Mart Lieder, waardoor dit logischerwijs geen doelpunt voor de thuisploeg is.
34'
Gele kaart voor Rémy Amieux (NAC Breda)
Giovanni Korte lijkt weer door te kunnen breken aan de rechterkant, maar de snelle buitenspeler wordt gestopt door Amieux. Het is geen grove overtreding, maar de gele kaart is wel terecht.
30'
Bijna elke gevaarlijke actie van de thuisploeg gaat vandaag via Giovanni Korte of Joris van Overeem. Deze twee mannen zijn duidelijk de gevaarlijkste spelers op het veld.
27'
Weer een grote kans voor Dordrecht. Jeffry Fortes doet een 'Zidane'. Met een draai over de bal speelt hij zichzelf vrij en trekt de bal vervolgens goed terug. Joris van Overeem kan vrij uithalen, maar ziet zijn schot naast het doel belanden.
25'
Rémy Amieux schiet deze vrije trap vervolgens over de grond recht op Kurto af.
24'
Ilias Haddad ontsnapt aan een gele kaart. Op de rand van het strafschopgebied veegt hij Erik Falkenburg onderuit. Hij krijgt uiteraard wel een vrije trap tegen.
21'
NAC ontsnapt! Giovanni Korte komt er zeer snel uit aan de rechterkant en zet laag voor. via de kluts komt de bal voor de voeten van Rick ten Voorde die de bal er vanaf vijf meter niet in weet te krijgen.
19'
FC Dordrecht is slordig aan de bal. Door het vele balverlies komt de thuisploeg niet aan een verzorgde aanval toe en ontbreekt het gevaar in het spel.
16'
Een vrije trap van Adnane Tighadouini belandt op het hoofd van Stipe Perica. De lange spits staat echter buitenspel, waardoor zijn kopbal richting doel er niet meer toe doet.
14'
Weer een heerlijke knap van afstand. Ditmaal is hij van FC Dordrecht. Robin Gosens haalt van ruim twintig meter uit, maar schiet recht op Jelle ten Rouwelaar af, die de bal weg kan stompen.
10'
Een gevaarlijk schot van Adnane Tighadouini. Vanaf de linkerkant knijpt hij naar binnen om met rechts uit te halen. Zijn schot gaat echter in de korte hoek naast het doel.
7'
NAC leek voor het eerst gevaarlijk te kunnen worden. Een overname op de helft van Dordrecht had gevaarlijk kunnen worden, maar de laatste bal richting Stipe Perica was onzorgvuldig.
4'
In de eerste paar minuten is de bal voornamelijk in het bezit van de thuisploeg. NAC komt nog niet echt aan voetballen toe.
1'
De aanvoerder van FC Dordrecht, Funso Ojo, is tijdens de warming up uitvoerig getest. Hij is volledig fit bevonden en staat dus ook gewoon aan de aftrap.
1'

Welkom bij de afsluiter van deze Eredivisie speelronde. FC Dordrecht en NAC Breda beginnen vanmiddag om kwart voor vijf aan de laatste wedstrijd uit speelronde vijf. Met respectievelijk vier en vijf punten uit de eerste vier wedstrijden,doen de ploegen tot op heden weinig voor elkaar onder. Vooral voor Ernie Brandts zal dit een bijzondere wedstrijd zijn. De huidige trainer van FC Dordrecht, was in het seizoen 2007-2008 hoofdtrainer van de ploeg uit Breda. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Dordrecht
FC Dordrecht is bezig aan een bijzonder jaar. Door de promotie vanuit de Jupiler League en de goede start in de Eredivisie, lijkt het de club voor de wind te gaan. Toch wist de ploeg dit jaar slechts zes van dertien thuiswedstrijden in winst om te zetten. Dit is ook Ernie Brandts opgevallen. De trainer gaf in de voorbeschouwing van deze wedstrijd aan dat het goede spel eindelijk omgezet dient te worden in een overwinning in eigen huis. Dit moet zijn ploeg gaan doen zonder Adnan Alisic, die nog te geblesseerd is. Daarnaast zijn Funso Ojo en Rihairo Meulens nog twijfelgevallen.

NAC Breda
NAC is in het verleden slechts eenmaal eerder naar Dordrecht gekomen voor een competitiewedstrijd tegen de plaatselijke FC. Die confrontatie, in maart 1995, werd door de ploeg uit Breda overtuigend gewonnen met 2-5. De zege die NAC voor de interland break boekte tegen PEC Zwolle, was de eerste overwinning in veertien wedstrijden. Gezien de (recente) geschiedenis kan de ploeg van Nebojša Gudelj met vertrouwen uitkijken naar deze wedstrijd. Op Elson Hooi na, kan de trainer beschikken over een volledig fitte selectie. Gudelj wil dan ook uitgaan van zijn eigen kracht en niet teveel kijken naar de tegenstander. “Een ploeg als FC Dordrecht zal thuis wat opportunistischer voetballen, maar wij gaan ons daaraan niet aanpassen. Uiteraard hebben we dat wel geanalyseerd, maar de strategie bepalen we naar aanleiding van onze eigen kwaliteiten”, liet de trainer optekenen.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.