ADO Den Haag
0:0
geen

90'
Ook in de tweede helft hebben ADO en FC Utrecht nauwelijks kunnen vermaken. Mike van Duinen en Anouar Kali hadden de grootste kansen om hun ploeg op voorsprong te zetten, maar beide hadden geen geluk in de afronding. Deze typische 0-0 wedstrijd, kreeg de uitslag die het verdiende: 0-0.
90'
90'
Kaliii! Nee! Hansen staat als aan de grond genageld op een schot van Kali, maar hij schiet slechts enkele centimeters naast.
90'
De blessuretijd bedraagt drie minuten.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
88'
Daar had Rubin wat meer mee kunnen doen. Kallon snelt voorbij alles en iedereen en weet de spits te vinden. Rubin schiet echter met links wild over en naast.
85'
Het publiek lijkt al vrede met een 0-0 te hebben. Je kan een speld horen vallen.
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
80'
Eindelijk een goal, nee! Barazite denkt FC Utrecht op voorsprong te zetten, maar zijn doel wordt, terecht, afgekeurd vanwege buitenspel.
78'
De spelers van FC Utrecht halen allerlei trucjes uit. Kallon maakt een vierdubbele schaar en Rubio met een soort van pirouette. Gezien de stand en het spel, lijkt me dat alleszins te veel van het goede.
74'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
74'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Willem Janssen
74'
Van Duinen net niet! Mike van Duinen was dichtbij de openingstreffer. Schet gaf vanaf een rechts een goede voorzet en de rossige spits verlengde die met de punt van zijn schoen. Ruiter had echter een goede reflex in huis en houdt zo zijn doel schoon,
70'
ADO scoorde in de laatste vier uitwedstrijden minstens twee keer. Maar de kans dat dat vandaag gebeurt is niet zo groot.
69'
Wissel in bij FC Utrecht -> Issa Kallon
69'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
64'
Ook Kramer wordt gevaarlijk. Een voorzet van Kristensen wordt door Kramer hoog over gekopt.
63'
Begint het dan toch nog leuk te worden? Yannick Cortie kopt uit een vrije trap van Anouar Kali gevaarlijk richting doel. Hansen staat op zijn post om het het gevaar te neutraliseren.
61'
Rubin krijgt een aardige mogelijkheid, nadat hij een voorzet van Peterson had gekregen. De Amerikaan komt net een schoenmaat te kort, om het Hansen lastig te maken.
59'
Enige twee lichtpuntjes van deze middag zijn zijn Kristoffer Peterson en Tommy Oar. De ADO verdediging heeft de handenvol aan de twee buitenspelers.
58'
FC Utrecht en ADO hebben niet de meest betrouwbare defensies. De thuisploeg kon in de afgelopen acht wedstrijden de nul niet houden en ADO kon in de van de afgelopen veertien wedstrijden, dertien keer het doel niet schoon houden.
55'
Gele kaart voor Yannick Cortie (FC Utrecht)
Cortie is te laat in een duel met Alberg en hij raakt de ADO-captain op zijn scheen. Hij krijgt een gele prent.
51'
Na wat gekluts komt Mark van de Maarel bijna in scoringspositie, maar Martin Hansen zit er nog net tussen.
50'
ADO den Haag heeft deze competitie al zijn doelpunten in de tweede helft gescoord. Gaat dat vandaag ook weer gebeuren?
46'
De hoekschop van Oar kan niet voor gevaar zorgen. Martin Hansen zit er prima tussen.
46'
De tweede helft is nauwelijks onderweg of FC Utrecht krijgt een hoekschop te nemen.
46'
46'
De spelers staan weer op het veld. Hopelijk zien we een betere tweede helft.
45'
De wedstrijd begon nog wel zo leuk maar twee aardige mogelijkheden voor Kirstoffer Peterson (FC Utrecht) en Michiel Kramer (ADO). Nadien zijn slechts speldenprikjes te noteren geweest in een verder bloedeloze eerste helft. Al moest FC Utrecht-keeper Robbin Ruiter nog wel gestrekt naar de hoek op een schot van Mike van Duinen. De wedstrijd stevent af op een 0-0 eindstand en de ruststand is navenant: 0-0.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
45'
Ruiter moet vlak voor de thee aan de bak. Een knap schot van van Duinen weet hij maar net te keren. ADO krijgt wel een hoekschop te nemen.
44'
Nee, Mike van Duinen kan eenvoudig uitverdedigen.
43'
Komt er dan toch voor het einde van de eerste helft een opwindend moment? FC Utrecht krijgt in ieder geval een hoekschop te nemen.
42'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yannick Cortie
42'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Christian Kum
41'
En dat is einde wedstrijd voor Kum. De verzorgster van de thuisploeg geeft het wisselen sein en Yannick Cortie maakt zich op om in te vallen.
40'
Christian Kum wordt momenteel behandeld aan bebloede neus. In een duel met Zuiverloon viel de verdediger boven op zijn en het bloed gutst eruit.
39'
Wat de uitslag vandaag ook mag gaan worden. Er is toch een reden voor een klein feestje voor FC Utrecht. Het is vandaag de 750e thuiswedstrijd van Utrecht in de Eredivisie.
33'
Nee, er gebeurt helemaal niks in de Galgenwaard. Het is slecht en slaapverwekkend.
28'
Misschien wel een beetje typerend voor de wedstrijd. Tommy Oar zet Mark van de Maarel in een kansrijke positie, maar de rechtsback raakt de bal amper en Hansen kan de bal eenvoudig oppikken.
27'
Zelfs het anders zo fanatieke publiek in Utrecht lijkt in slaap te zijn gevallen. Het enige wat van de tribunes te horen is, is geroezemoes.
21'
Het is wachten tot de wedstrijd echt ontbrandt. FC Utrecht is de bovenliggende partij, maar kan voorlopig geen kansen creëren.
17'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
Alberg stopt hardhandig Oar af en hij verdient daarvoor een gele kaart.
14'
Weer een mogelijkheidje voor FC Utrecht. En weer staat staat Tommy Oar aan de basis. Hij bereikt Peterson, maar de jonge Zweed schiet Aron Meijers.
11'
FC Utrecht-ADO Den Haag begint weinig verheffend. De teams tasten elkaar een beetje af.
8'
Gele kaart voor Ramon Leeuwin (FC Utrecht)
Ramon Leeuwin gaat hard door op Aron Meijers en krijgt daarvoor de gele prent.
3'
En ook Kramer is dichtbij de openingstreffer. Aron Meijers zet vanaf links voor en Michiel Kramer schiet de lastige bal over.
2'
Daar was al bijna de openingstreffer voor FC Utrecht. Tommy Oar vindt met een fijne voorzet Kristoffer Peterson, maar de Zweed schiet huizenhoog over.
1'
En we zijn onderweg in de Galgenwaard!
1'
De spelers staan van ongeduld te trappelen in de catacombe. De wedstrijd kan bijna beginnen!
Goedemiddag iedereen en welkom bij de eerste wedstrijd van deze zondag. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij dit duel.

Ruiter verlengt, Fräser getergd

Goed nieuws was er deze week voor FC Utrecht. Keeper Robbin Ruiter blijft tot 2017 in de Domstad. De doelman kwam in 2012 over van FC Volendam en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een meer dan betrouwbare sluitpost in de Eredivisie. De laatste competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen viel Ruiter nog uit, maar hij is tegen ADO terug in de selectie van FC Utrecht.

Henk Fräser was not amused deze week. Volgens de trainer ontbrak de wil om te winnen bij sommige spelers. ‘Tegen FC Utrecht heb ik alleen echte mannen nodig. Lichaamstaal is voor mij heel belangrijk. Wie straalt uit dat hij wil winnen van Utrecht gaat winnen? Daar gaat het mij om’ liet het AD weten.

Lastige wedstrijd voor ADO

Op basis van de geschiedenis krijgt ADO het lastig in en tegen Utrecht. Van de laatste veertig edities won de thuisploeg twintig keer, veertien keer werd het een remise en slechts zes keer nam ADO de punten mee naar de Hofstad. Vorig seizoen werd het 3-0 voor FC Utrecht dankzij doelpunten van Steve De Ridder, Yassin Ayoub en Kai Heerings.

De laatste keer dat de bezoekers wonnen was in het seizoen 2010/2011. De Hagenaars wonnen met 2-3 dankzij doelpunten van Charlton Vicento, Aleksander Radosavljevic en Dmitriy Bulykin. Edouard Duplan en Kevin Strootman deden wat terug voor de Domstedelingen.

Geblesseerden en schorsingen

De thuisploeg mist een kwintet aan spelers. Edouard Duplan, Danny Verbeek, Gyliano van Velzen, Michael Zullo en Ruud Boymans moeten allen de wedstrijd missen vanwege blessures. ADO Den Haag mist slechts twee spelers. Mathias Gehrt en Vito Wormgoor zijn ook geblesseerd en missen daardoor deze wedstrijd.

De wedstrijd staat onder leiding van Serdar Gözübüyük. Benieuwd naar de opstellingen klik dan hier.