14.09.2014 18:37

NAC Breda is de gelukkigste in Dordrecht

Filip Kurto (l.) vliegt naar de bal en werkt deze weg voordat Adnane Tighadouini kan oppikken. (14-09-2014)

FC Dordrecht heeft op zondagmiddag wederom geen thuisoverwinning kunnen boeken in de Eredivisie. Een bal op de lat en paal stonden een positief resultaat in de weg. Vlak voor tijd viel de bal wel goed voor NAC, waardoor ze met een 0-1 zege terug naar Breda gingen.

De eerste helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer. Ondanks de goede bedoelingen van NAC, was het balbezit voortdurend voor FC Dordrecht. De thuisploeg kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Jelle ten Rouwelaar, maar kwam niet tot scoren. Kansen van Rick ten Voorde (vanaf vijf meter voor de goal) en Joris van Overeem (vrije schietkans vanaf tien meter) waren niet aan FC Dordrecht besteed. NAC Breda wist hier echter maar zeer weinig tegenover te zetten. De bezoekers uit Breda moesten het de eerste drie kwartier vooral hebben van spaarzame counters en enkele ongevaarlijke afstandsschoten van Adnane Tighadouini. Zijn pogingen eindigde allemaal naast het doel, waardoor beide ploegen met de brilstand de kleedkamers opzochten.

Vlak na de rust leek NAC het initiatief iets naar zich toe te trekken, maar snel daarna herstelde Dordrecht de verhoudingen in de wedstrijd. Beide ploegen kregen in het eerste kwartier na rust enkele corners maar wisten op geen enkele manier voor gevaar te zorgen. In het tweede kwartier was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op een doelpunt. FC Dordrecht verprutste echter kans na kans. Rick ten Voorde schoof een goede kans bij de tweede paal naast, Robin Gosens zag een vrije trap op de lat belanden en een poging van Joris  van Overeem werd net voor de lijn weggehaald door Rémy Amieux.

In het laatste kwartier kreeg NAC Breda wat meer ruimte waardoor de bezoekers enkele kansjes kregen. In een snelle uitbraak was er echter weer een grote kans voor Dordrecht. Giovanni Korte zag zijn inzet in de tachtigste minuut echter uiteen spatten tegen de paal. In de laatste tien minuten waren beide ploegen op zoek naar de verlossende treffer. Nadat Kingsley Boateng al een aantal keer op Filip Kurto was gestuit, ontsnapte de snelle aanvaller in de 87e minuut aan ieders aandacht. Koelbloedig omspeelde hij de keeper waarna hij de bal in het lege doel kon schuiven. Deze late treffer was direct genoeg om de drie punten veilig te stellen.

Door deze drie punten maakt de ploeg uit Breda een grote sprong op de ranglijst. De Brabanders stijgen naar de zevende plaats. FC Dordrecht zakt naar de zestiende plek en ziet Vitesse, dat vanmiddag de eerste zege van het seizoen boekte, op een gelijk aantal punten komen.

Door: Dennis Korpel