FC Twente Zaterdag, 13. September 2014
18:30 uur
Go Ahead Eagles
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 4. / Schot met rechts  (Jesús Corona)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 21. / Schot met links  (Jules Reimerink)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jesús Corona 30. / Schot met rechts  (Darryl Lachman)

90'
FC Twente heeft het zich in de tweede helft zelf moeilijk gemaakt, maar kan wel drie punten bijschrijven. Erik Cummins was de uitblinker van Go Ahead door een penalty van Castaignos te keren en ook inzetten van Mokhtar (2) en Bengsston was een prooi voor Cummins. Het mocht niet baten, want voorin had Go Ahead niks te vertellen en daarom pakt FC Twente de eerste overwinning van het seizoen.
90'
90'
Ook in de blessuretijd kan Go Ahead geen vuist maken. Het ziet er naar uit dat FC Twente de overwinning pakt.
90'
De blessuretijd bedraagt vier minuten.
88'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Tije ten Den
88'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Giliano Wijnaldum
86'
Nee, Jop van der Linden schiet over en naast.
85'
Misschien nu dan. Go Ahead krijgt een vrije trap op een lekkere positie.
84'
Gele kaart voor Shadrach Eghan (FC Twente)
Eghan vloert Rijsdijk die op het doel van FC Twente dreigt af te lopen.
84'
Go Ahead heeft voorin helemaal niks te vertellen. Het lijkt erop dat FC Twente deze wedstrijd over de streep gaat trekken.
84'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
84'
Wissel uit bij FC Twente -> Jesús Corona
79'
FC Twente krijgt een vrije trap op een aardige positie, maar de Tukkers lijk het wel prima te vinden. De luchtmacht bestaat alleen uit Luc Castaignos. FC Twente neemt geen risico's meer.
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
75'
En weer is Erik Cummins een sta in de weg voor FC Twente. Dit keert hij met een geweldig reflex een kopbal van Bengsston. En een halve minuut later is hij ook de sterkste in een-op-een duel met Miyaichi.
69'
Wissel in bij FC Twente -> Ryo Miyaichi
69'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
69'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
69'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Peter van Ooijen
67'
Het is notg niet de avond van Luc Castaignos. In een kansrijke positie schiet hij wild naast.
66'
Wanneer zal het slotoffensief van Eagles beginnen? Voorlopig houdt Go Ahead, zijn kruit droog.
62'
Uit de hoekschop kan FC Twente niet gevaarlijk worden. Go Ahead verdedigt uit.
62'
Luc Castaignos maakt bijna de 'Vorentscheidung'. Maar de inzet van Castaignos ketst via Schenk over de achterlijn. Twente rest een hoekschop.
60'
Gele kaart voor Hakim Ziyech (FC Twente)
Ziyech schofftel Overgoor onderuit, die op weg lijkt een snelle counter op te zetten. Geel is zijn straf
55'
Go Ahead zoekt vooralsnog nog niet voluit de aanval. De Deventenaren zijn bang voor een razendsnelle uitbraak van FC Twente.
50'
En weer redt Cummins Go Ahead. Mokhtar schiet vanaf een meter of zeventien hard richting doel, maar de goalie ranselt de bal uit de bovenhoek.
49'
Penalty gemist door Luc Castaignos, FC Twente
Erik Cummins keert de pingel van Luc Castaignos. En ook in de rebound redt Cummins op een inzet van Mokhtar. De doelman houdt Eagles op de been.
48'
Gele kaart voor Giliano Wijnaldum (Go Ahead Eagles)
48'
Penalty voor FC Twente Wijnaldum vloert Corona in de zestien en van Sichem legt de bal op de stip.
46'
De tweede helft is begonnen, kunnen de Eagles weer terugkomen?
46'
46'
Wissel in bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
46'
Wissel uit bij FC Twente -> Darryl Lachman
45'
In een matige eerste helft staat FC Twente op een 2-1 voorsprong. De thuisploeg kwam al na twee minuten voor door een doelpunt van Luc Castaignos. Een dik kwartier later zette Marnix Kolder Eagles weer op gelijke hoogte. De wedstrijd kabbelde na de gelijkmaker voort, totdat Jesus Corona Sven Nieuwpoort eenvoudig uitkapte en de 2-1 aantekende. Go Ahead kon daarna niet echt meer een vuist maken en daarom is de ruststand 2-1.
45'
45'
De extra tijd bedraagt een minuut.
42'
Ziyech! Een knappe actie van Ziyech wordt geneutraliseerd door Erik Cummins. De schaduwspits manoeuvreert zich met een knappe beweging in een kansrijke positie, maar zijn schot spat uit op de vuisten van Cummins.
36'
Voorlopig is het nog geen attractieve wedstrijd. Het tempo is laag en beide ploegen zoeken maar mondjesmaat de aanval.
30'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Jesús Corona
Jesus Corona zet FC Twente op voorsprong! Hij kapt Sven Nieuwpoort kinderlijk eenvoudig uit en op zijn schot met rechts heeft Erik Cummins vervolgens geen antwoord. De thuisploeg leidt weer dankzij Jesus Corona!
27'
Nee FC Twente kan makkelijk uitverdedigen.
26'
Daar had Eagles zo maar op voorsprong kunnen komen. Een foute pass van Lachman bereikt Reimerink en die gaat er op de brommer vandoor. Na een combinatie met Kolder schiet hij slap op goal. En de bal gaat naast. Van Sichem ziet er echter op wonderbaarlijke wijze een hoekschop in, dus wellicht dat Go Ahead gevaarlijk kan worden uit deze hoekschop.
25'
Kolder is de zesde doelpuntenmaker voor Go Ahead dit seizoen. Nog niet een speler van de bezoekers wist meer dan een keer te scoren. Daardoor is ook doelman Erik Cummins mede clubtopscorer van de Eagles.
21'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Marnix Kolder
Go Ahead staat weer op gelijke hoogte. De eerste kans voor de Deventenaren is direct raakt. Nadat Kolder Reimerink heeft weggestuurd, vindt de rechtsbuiten hem met een intelligent hakballetje. Met enig fortuin krijgt Kolder de bal weer voor zijn voeten en met zijn uithaal laat hij Marsman kansloos. 1-1!
19'
Knappe combinatie van Castaignos en Corona. Castaingos zet de Mexicaan in een kansrijke positie, maar Corona schiet op de benen van Cummins.
15'
Leuke pot vooralsnog in de Grolsch Veste. Beide ploegen graven zich niet in en zoeken de aanval wanneer het kan.
11'
Daar was Go Ahead al dichtbij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Jop van Der Linden schiet Xandro Schenk maar net naast.
10'
Go Ahead Eagles lijkt zich te hebben herpakt na de vroege openingstreffer van Castaignos, voorzichtig zetten de aanval in.
4'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Luc Castaignos
FC Twente neemt al naar vier minuten de leiding! Nadat Castaignos, Ziyech en Corona alle ruimte kregen om te combineren, is het uiteindelijk Luc Castaignos die succesvol afrondt. FC Twente leidt met 1-0!
1'
En we zijn begonnen. Kan FC Twente de eerste zege pakken dit seizoen of kan Eagles voor het eerst sinds 1978 de drie punten mee terug nemen naar Deventer?
De spelers komen het veld op. We kunnen bijna beginnen in Enschede!
Goedenavond iedereen en welkom bij de derby van Overijssel, FC Twente-Go Ahead Eagles. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg bij deze wedstrijd het commentaar.

FC Twente nog altijd op zoek naar eerste overwinning

Zes officiële wedstrijden, zes gelijke spelen. Dat is de zeer schamele oogst van FC Twente van dit nog prille seizoen. De stroeve start hield ook in dat de Tukkers werden uitgeschakeld voor Europees voetbal door twee keer gelijk te spelen tegen FK Qarabagh. Twee weken geleden werd er met enig fortuin gelijkgespeeld tegen Feyenoord (0-0) en ook in de weken ervoor tegen SC Cambuur (1-1), ADO Den Haag (2-2) en NAC Breda (1-1) kon FC Twente nauwelijks overtuigen.

Go Ahead Eagles pakte in de vorige competitieronde de eerste overwinning van het seizoen. Tegen Willem II werd met hangen en wurgen een 1-0 zege over de streep getrokken. In Deventer zullen ze het gevoel hebben dat de competitiestart met een beetje geluk beter was geweest. Zowel tegen FC Groningen als Excelsior incasseerden de Eagles in de laatste minuten een goal, waardoor de ploeg van trainer Foeke Booy met lege handen stond.

Rustige transferperiode voor Twente en Eagles

Beide ploegen hielden zich op de laatste dag van het transferwindow (1 september) relatief rustig. FC Twente haalde alleen de Japanner Ryo Miyachi op huurbasis van Arsenal. Go Ahead Eagles hield zich helemaal op de vlakte. Voor het verstrijken van de deadline werden er geen spelers gekocht of verkocht.

FC Twente vrijwel compleet, Eagles mist kwartet

FC Twente begint vrijwel compleet aan de Overijsselse derby. Alleen Renato Tapia en Felipe Gutierrez ontbreken. Bij Go Ahead Eagles ontbreken vier spelers. Bart Vriends is geschorst en Lesley de Sa, Alex Schalk en Deniz Türüc zijn geblesseerd.

De wedstrijd in de Grolsch Veste staat onder leiding van Tom van Sichem. Benieuwd naar de opstellingen en reserves? Klik dan hier. Ik wens jullie veel plezier!