Feyenoord Zaterdag, 13. September 2014
Willem II
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Frank van der Struijk 8. / Schot met rechts  (Samuel Armenteros)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 23. / Schot met rechts  (Terell Ondaan)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Colin Kâzım-Richards 75. / Kopbal  (Luke Wilkshire)

90'
Willem II zorgt voor een daverende verrassing door de drie punten mee te nemen naar Tilburg. Willem II kwam dankzij een doelpunt van Feyenoord-debutant Kazim-Richards nog wel in de problemen, maar konden de zege dankzij een goede doelman Kostas Lamprou over de streep trekken.
90'
Willem II flikt het! Ze winnen in de Kuip van Feyenoord!
90'
90'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Peters krijgt een gele kaart omdat hij Kazim Richards naar de grond werkt.
90'
De blessuretijd bedraagt vier minuten.
89'
Paal! Jens Toornstra raakt met een harde uithaal de paal. Daar was Feyenoord dichtbij de gelijkmaker.
85'
Feyenoord is opportunistisch aan het spelen, maar tot grote kansen leidt het nog niet.
81'
Lamprou redt! Manu slalomt door de verdediging heen van Willem II en zijn schot is goed. De redding van Lamprou ook. De huurling van Feyenoord houdt Willem II op voorsprong.
80'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
80'
Wissel uit bij Willem II -> Mitchell Dijks
78'
Kazim-Richards is dichtbij de gelijkmaker! Kazim-Richards had zichzelf bijna onsterfelijk gemaakt. Na een voorzet van Toornstra probeert hij met een omhaal Lamprou te kloppen. De uitvoering was goed, maar het ontbrak net aan wat richting.
77'
Het Legion brult de kelen schor om zo Feyenoord naar voren te schreeuwen. Maar het gaat voorlopig wel erg moeizaam aan de kant van de Rotterdammers.
75'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:2 door Colin Kâzim-Richards
Colin Kâzim-Richards scoort op zijn debuut en is dit dan het zetje in de rug dat Feyenoord nodig heeft, om misschien nog een punt aan deze wedstrijd over te houden.
70'
Wissel in bij Willem II -> Fabian Sporkslede
70'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
68'
Willem II heeft voorlopig niks te vrezen. Feyenoord blaft wel, maar bijt niet.De ploeg van trainer Jurgen Streppel blijft gewoon rustig spelen.
64'
Kan debutant Kazim-Richards dsan het verschil maken? Feyenoord heeft nog een klein half uur.
63'
Wissel in bij Feyenoord -> Colin Kâzim-Richards
63'
Wissel uit bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
62'
Het eerste echte moment van Feyenoord in de tweede helft. Elvis Manu kopt een bal gevaarlijk richting het doel, maar Kostas Lamprou staat op de juiste plaats.
58'
Ook met de twee wissels kan Feyenoord het Lamprou nog niet lastig maken.
56'
Wissel in bij Willem II -> Ricardo Ippel
56'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
53'
Ondanks zijn geringe lengte heeft Kostas Lamprou nog elke hoge bal en/of corner weten te plukken. Ook nu op deze voorzet van Luke Wilkshere.
51'
Gele kaart voor Terence Kongolo (Feyenoord)
Kongolo gaat hard door op Ondaan en de gele kaart voor de jonge verdediger is terecht.
48'
Feyenoord begint vol frisse moed aan de tweede helft, maar leidt het ook tot kansen?
46'
Geen half werk van Rutten, bij het begin van de tweede helft direct twee wissels.
46'
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Jens Toornstra
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Elvis Manu
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
45'
De spelers komen het veld op. De tweede helft kan bijna beginnen!
45'
Feyenoord zet zichzelf te kijk in eigen huis. Geen moment heeft het tegen Willem II in de wedstrijd gezeten. De bezoekers leiden dan ook terecht met 0-2. Eerst was het Frank van der Struijk die met een harde knal Kenneth Vermeer verschalkte en een kwartier later maakte Samuel Armenteros de 2-0. Feyenoord had , op een kansen van Lex Immers en Jean-Paul Boëtius na, daar niks tegenover te zetten en derhalve is de ruststand in Rotterdam 0-2.
45'
Onder een striemend fluitconcert verlaten Feyenoord en Willem II het veld. Het Legioen is allesbehalve tevreden.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt een minuut.
43'
Eindelijk eens een mogelijkheid voor Feyenoord. Een goede actie van Jean-Paul Boëtius eindigt in een schot dat maar net overgaat.
38'
De voorwaartsen van Feyenoord hebben weer hun dag niet. Er komen nauwelijks bruikbare ballen van hun voeten af.
35'
Feyenoord appelleert voor een strafschop nadat Terence Kongolo neergaat in het strafschopgebied na een duel met Frank van der Struijk, maar Braamhaar wil er niet aan.
31'
Speldenprikje van Feyenoord. Maar de kopbal van Mitchell te Vrede ontbeert het aan precisie en kracht.
28'
Feyenoord heeft weinig te vertellen in eigen huis. ER wordt te snel en te slordig balverlies geleden.
26'
Willem II heeft nu al meer dan twee keer zo veel gescoord, dan Feyenoord dit seizoen. Zeven versus drie.
23'
Doelpunt voor Willem II, 0:2 door Samuel Armenteros
Willem II komt zelfs op 0-2. Na een prima aanval snelt Terell Ondaan langs de achterlijn. Hij vindt met een voorzet Samuel Armenteros en die maakt via de lat de 0-2!
22'
Willem II heeft vooralsnog geen kind aan Feyenoord. De Tilburgers loeren op de counter en de thuisploeg komt er nauwelijks doorheen.
17'
Het Legioen begint voorzichtig aan al te morren en te fluiten. Ook Rutten is verre van tevreden. Bilal Başaçikoğlu loopt zich al warm.
14'
De inzet van Wilkshire gaat wel over de muur, maar ook in de handen van Lamprou.
13'
Feyenoord krijgt een vrije trap op een lekkere positie. Wilkshire gaat achter de bal staan.
8'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Frank van der Struijk
Geheel tegen de verwachting komt Willem II op voorsprong. Na een snelle counter wordt Samuel Armenteros gelanceerd en van der Struijk schiet ongenadig hard binnen. 0-1 Voor Willem II!
5'
Feyenoord zoekt direct de aanval, Willem II lijkt te wachten op wat komen gaat.
1'
Lex Immers krijgt direct een behoorlijke kans op de openingstreffer, maar zijn schot wordt geblokt door Jordens Peters.
1'
En we zijn onderweg met Feyenoord-Willem II!
1'
De spelers komen het veld, de wedstrijd kan bijna beginnen in de Kuip.
Goedenavond iedereen en welkom bij de liveticket van Feyenoord-Willem II. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

Willem II productiever dan Feyenoord

Het seizoen is inmiddels vier wedstrijden onderweg en Feyenoord heeft tot nu toe slechts drie keer gescoord. Daarmee hebben de Rotterdammers de op één-na improductiefste aanval in de Eredivisie. Alleen Heracles heeft met twee doelpunten minder gescoord. Voor Feyenoord was tot nu toe alleen Mitchell te Vrede trefzeker. Feyenoord is daarmee de enige ploeg waar tot nu toe slecht één speler de doelpunten voor zijn rekening heeft genomen.

Willem II daarentegen heeft tot nu toe vijf keer gescoord en vier spelers waren daar verantwoordelijk voor. Bruno Andade (2), Charlton Vicento, Robbie Haemhouts en Ali Messaoud scoorden voor de Tilburgers. Ondanks dat de Tricolores momenteel productiever zijn dan Feyenoord wisten zij slechts een keer te winnen. Tegen AZ werd in de derde speelronde met 3-0 gewonnen. Van PSV (1-3), FC Utrecht (2-1) en Go Ahead Eagles (1-0) werd verloren en daardoor is Willem II terug te vinden op een zestiende plaats. Veel oude bekenden bij Willem II

Bij Willem II staan veel oude bekenden op het wedstrijdformulier. Kostas Lamprou, Samuel Armenteros en Jerson Cabral stonden alle drie onder contract bij Feyenoord. Lamprou en Armenteros speelden vorig seizoen nog in de Kuip. De drie ex-Feyenoorders zijn allen nieuw dit seizoen bij Willem II.

Bij Feyenoord kwam twee weken geleden een ex-Willem II-er onder contract staan. Het was ook direct de meest besproken transfer van de transferperiode. Kenneth Vermeer maakte de overstap van Ajax naar Feyenoord en zal vanavond onder de lat staan bij de Rotterdammers. In het seizoen 2007-2008 verdedigde Vermeer het Tilburgse doel.
Geblesseerden en geschorsten

Bij de thuisploeg kunnen Jordy Clasie en Khalid Bouhlarouz niet meedoen. Clasie krijgt rust en Bouhlarouz is nog niet wedstrijdfit. Willem II mist een kwartet aan spelers. Jonas Heymans is na zijn rode kaart tegen Go Ahead Eagles geschorst. Ali Messaoud, Bruno Andade en Tim Cornelisse zijn allen geblesseerd.

De wedstrijd in de Kuip staat onder leiding van Eric Braamhaar. De opstellingen kun je vinden onder http://www.voetbal.com/wedstrijdverslag/eredivisie-2014-2015-feyenoord-willem-ii//Wedstrijddetails. Ik wens jullie veel plezier!