20:00 uur
Heracles Almelo
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jesús Corona 62. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Bilal Ould-Chikh 88. / Schot met links  (Kamohelo Mokotjo)

90'
Een uiterst gezapige tweede helft, maar FC Twente zal er maling aan hebben. Een 2-0 overwinning en drie belangrijke punten. Zomer zal zich echter nog wel even achter de oren krabben. De routinier ging opzichtig in de fout en leidde de openingstreffer van FC Twente in. De treffer van Bilal Ould-Chikh enkele minuten voor rust maakte echter veel goed. Wat een parel van een doelpunt.
90'
88'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Bilal Ould-Chikh
Ja! Wat een lekker doelpunt! Even hiervoor vond Ould-Chikh van afstand nog de lat. De jongeling probeert op de rand van het strafschopgebied nog een keer en vind op schitterende wijze het doel.
86'
Voorlopig ziet er nog niet uit dat Heracles nog iets terug kan doen. De bezoekers komen niet veel verder dan de middenlijn in de tweede helft. Tijd voor een eindspurt!
82'
Bilal Ould-Chikh laat van zich spreken! De jonge vleugelaanvaller soleert richting het doel van Heracles en probeert het van afstand. Zijn schot lijkt richting de kruising te zeilen, maar spat uiteen op het aluminium.
80'
Het Almelose publiek krijgt haar zin. Een lange tijd werd er al gezongen om een wissel voor Cziommer. De middenvelder staat nu binnen de lijnen. Is hij de persoon die dan wel wat kan forceren in de tweede helft?
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
76'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
76'
Wissel uit bij FC Twente -> Jesús Corona
74'
De schlemiel van de wedstrijd tot dusverre verlaat het veld. Zomer krijgt geen kans om zijn fout te herstellen en wordt vervangen door een andere oud FC Twente-speler, Bas Sibum.
73'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Bas Sibum
73'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Ramon Zomer
71'
Commotie!Heracles denkt op voorsprong te komen als Mike te Wierik het net vindt. De bal met je hand het doel inslaan is echter nog steeds verboden. Onnodig dat Heracles zich druk maakt en boos richt op arbiter Van Sichem. Opvallend is het dat de Heraclied met zijn actie ontsnapt zonder kaart.
68'
Kansen zijn voorlopig nog niet aan Ziyech besteed. Vanuit een perfecte positie, net buiten het strafschopgebied, poeiert de middenvelder van FC Twente ditmaal een vrije trap hoog over het doel van Heracles.
65'
Een middenvelder voor een verdediger. Je verwacht dat FC Twente dus aanvallender gaat spelen, maar niets is minder waar. Tapia zakt een linie en neemt de plek van Bengtsson in.
63'
Wissel in bij FC Twente -> Bilal Ould-Chikh
63'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
62'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Jesús Corona
Ai, ai, ai, Ramon Zomer. De oud-speler van FC Twente gaat in de fout en speelt de bal terug in de voeten van Corona. Een koud kunstje vervolgens voor de middenvelder om de touwen te vinden.
60'
Een veelzeggende kans voor Heracles. De Heraclieden stomen op op de helft van FC Twente, maar komen niet verder dan het strafschopgebied. Tannane probeert het vervolgens maar van afstand, maar weet de bal niet tussen de palen te krijgen.
58'
De precisie ontbreekt voorlopig nog aan beide kanten. De eindpass is zowel bij Heracles als FC Twente verre van zuiver.
55'
Bovendien zijn ook de intenties van FC Twente verandert en zoeken de Enschedeërs veelvuldig de weg naar voren. Centrale verdediger Andreas Bjelland is zo al meerdere keren in de tweede helft te vinden in het strafschopgebied van Heracles.
52'
Vergeleken met de eerste helft graven de bezoekers zich minder in op eigen speelhelft. Dit kan de wedstrijd alleen maar ten goede komen.
49'
Tapia moet duidelijk nog even warmdraaien. De invaller is slordig op eigen speelhelft, levert de bal knullig in bij Tannane, maar ontsnapt. De aanvaller van Heracles helpt de kans om zeep, en schuift de bal in de voeten van Stevens.
47'
Met één wissel heeft FC Twente de tweede helft in gang gebracht. Renato Tapia neemt de plek in van Engelaar. Schreuder stapt echter nog niet van zijn systeem af. Een middenvelder voor een middenvelder.
46'
45'
Wissel in bij FC Twente -> Renato Tapia
45'
Wissel uit bij FC Twente -> Orlando Engelaar
45'
Een vermakelijke eerste helft, waarin de wedstrijd op en neer golft. Het enige wat er nog mist zijn doelpunten en dat heeft FC Twente vooral te wijten aan Corona. Voor open doel kreeg de middenvelder het voor elkaar om snoeihard te lat te vinden.
45'
43'
Hoe dan!? Jesús Corona krijgt het, als hij de bal in het strafschopgebied voor krijgt van Ziyech voor elkaar om de bal voor open doel snoeihard op de lat te trappen. Deze ballen moeten er toch echt in als je wil winnen.
40'
De momenten dat Heracles zich op de helft van FC Twente begeeft nemen ondertussen toe. De bezoekers kruipen wat uit hun schulp.
37'
De uitbraken van FC Twente daarentegen zijn nog niet om naar huis te schrijven. Als de Heraclieden zich massaal op de helft van FC Twente begeven en de thuisploeg de bal verovert, is het de bal tot nu toe elke keer met een lange bal al snel weer kwijt.
34'
Het is na een half uur duidelijk met welk idee Heracles Almelo naar Enschede is afgereisd. Achterin de boel dichthouden en kijken of je eruit komt met de counter. Voorlopig werkt het, maar de kansen zijn op twee vingers te tellen.
31'
Engelaar! Wat een schitterende aanval. Als de middenvelder de bal onderschept op de helft van Heracles zet Engelaar eerst een een-tweetje op met Ziyech om dit kunststukje vervolgens te herhalen met Castaignos. Zijn schot op het doel van de Heraclieden is vervolgens net te zwak om Telgenkamp te verschalken. Deze aanval had een doelpunt verdiend!
29'
Ramon Zomer, wat doe je nu? Op eigen speelhelft is de verdediger van Heracles veel te laat om Castaignos van de bal af te houden. Ongelukkig raakt de routinier de binnenkant van de knie van de spits, waarna Castaignos schreeuwend naar het gras stort.
27'
Langzaamaan ontwikkelt de wedstrijd zich in een vermakelijk potje voetbal, waarin het spel heerlijk op en neer golft. Nu nog wat doelpunten en het wordt een lekker voetbalavondje!
25'
Een prima actie van Hakim Ziyech aan de andere kant van het veld. De middenvelder van FC Twente draait zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied, maar schiet de bal vervolgens hard over de dwarsligger.
22'
Oef! Ja hoor, Heracles doet nog gewoon mee. Wat een snelle uitbraak van de Almeloërs. In een snelvaart stoomt Iliass Bel Hassani aan de rechterkant van het veld op om een voorzet te geven op Oussama Tannane. De Almelose aanvaller wordt door Cuco Martina zover gehinderd dat Tannane een teenlengte tekort komt om het doel te vinden.
19'
Na een flitsend eerste kwartier van FC Twente doen de Enschedeërs het de laatste minuten wat rustiger aan. De bal gaat in een tergend langzaam tempo rond op de helft van Heracles, maar het strafschopgebied van de Heraclieden blijft ver weg.
16'
Een bewuste trap op de tenen van Engelaar. De schade valt echter mee. Arbiter Tom van Sichem roept beide heren bij zich en spreekt enkele kalmerende woorden.
15'
Ho toch, wat is hier gebeurd? Uit het niets ligt Ramon Zomer bij een hoekschop voor FC Twente op de grond in zijn eigen doel. Commotie alom!
12'
Heracles komt voorlopig nog niet in het spel voor. Als de bezoekers al in balbezit zijn stuiten de Almeloërs op het verdedigingsblok van FC Twente. Het merendeel van de openingsfase speelt zich echter af op de helft van Heracles.
9'
Zo dan! De kans voor FC Twente om op voorsprong te komen. Met een fraaie kapbeweging omspeelt Jesús Corona zijn directe tegenstander om de bal vervolgens af te leggen op Luc Castaignos. De spits van FC Twente kan alleen net niet op tijd draaien om de bal in het doel te werken.
6'
De eerste kans is echter toch voor FC Twente. Orlando Engelaar krijgt alle ruimte om het strafschopgebied van Heracles Almelo binnen te dribbelen. Als de middenvelder op het doel van Dennis Telgenkamp Dennis Telgenkamp vuurt, wordt zijn schot gekeerd door een Almeloos been.
5'
Met daarvoor Orlando Engelaar en Kamohelo Mokotjo als middenvelders heeft het er alles weg van dat de thuisploeg een ware handbalopstelling gaat hanteren tegen de Overijsselse rivaal. Laten we hopen dat het tegendeel waar wordt vanavond!
4'
Opvallend vanavond is dat Alfred Schreuder wederom de 5-3-2 formatie hanteert. Na de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord afgelopen week, kiest de oefenmeester wederom voor de verdedigende formatie.
2'
Daar gaan we! De bal rolt in de derby van het oosten. Heracles heeft in het volgepakte Grolsch Veste de bal aan het rollen gebracht.
1'
We trappen de tweede speelronde na de winterstop gelijk af met een kraker. Hoewel de stand op de ranglijst weinig spanning belooft, is de clash tussen FC Twente en Heracles Almelo altijd beladen. Voor beide teams een wedstrijd die absoluut niet verloren mag worden. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.00 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 19.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.00 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

FC Twente
Het kampioenschap kan FC Twente met achttien punten achterstand op koploper PSV wel vergeten. Willen de Tukkers echter blijven meedraaien om de plaatsen die recht geven op rechtstreekse kwalificatie voor Europees voetbal, dan is puntenverlies tegen Heracles dodelijk. De Enschedeërs staan met 28 punten op plaats zes in de Eredivisie en de achterstand op nummer vier PEC Zwolle is inmiddels vier punten. Voor het team van Alfred Schreuder is het vanavond erop of eronder.
De laatste wedstrijden in de Eredivisie zullen FC Twente daarbij echter weinig vertrouwen geven. Uit de laatste vijf potjes behaalden de Tukkers slechts vier punten. De tweede seizoenshelft is Schreuder met zijn manschappen bovendien niet al te best begonnen. Afgelopen zondag ging FC Twente in Rotterdam met 3-1 onderuit tegen Feyenoord.

Ook voor Heracles is het ondertussen zaak om de punten weer binnen te slepen. Hoewel de eerste seizoenshelft met drie overwinningen op rij redelijk wat afgesloten, staan de Almeloërs met twee nederlagen op rij alweer in de gevarenpositie. Het team van John Stegeman staat nog op de veilige vijftiende plaats, maar voelt de hete adem van Go Ahead Eagles in de nek dat net als de Heraclieden tot dusverre zestien punten wist binnen te slepen.
De start van de tweede seizoenshelft zal Stegeman net als Schreuder bovendien weinig vertrouwen geven. De Almeloërs ging in eigen huis pijnlijk met 0-3 onderuit tegen promovendus Excelsior.

Historie
Kijken we naar de eerdere onderlinge wedstrijden dan zal FC Twente met een gerust hart aan de wedstrijd kunnen beginnen. Veertien keer troffen beide teams elkaar in Enschede eerder in een onderling duel en slechts twee keer stapten de bezoekers met de drie punten van het veld. Maar liefst tienmaal waren de Enschedeërs de sterksten. Het doelsaldo van dertig voor FC Twente en dertien voor Heracles is tekenend voor de onderlinge verhouding in de Grolsch Veste.
De Almeloërs zullen daarnaast weinig vertrouwen putten uit de eerdere onderlinge confrontatie van dit seizoen. In eigen huis gingen de Heraclieden in de zesde speelronde al met 1-4 onderuit. Hoewel Heracles door een doelpunt van Wout Weghorst de leiding nam in Almelo, maakte FC Twente onder aanvoering van Luc Castaignos en Kamohelo Mokotjo korte metten met de Overijsselse rivaal.