24.01.2015 09:38

"Helpt ploeg niet door zoutzakken te plaatsen"

Mike te Wierik liet zich vrijdagavond na het verloren duel met FC Twente (2-0) kritisch uit over de supporters van Heracles Almelo. Zij wilden namelijk in de week voorafgaand aan de wedstrijd hun teleurstelling duidelijk maken door elf zoutzakken voor het stadion neer te zetten.

"Ik had me eigenlijk voorgenomen om er niets over te gaan zeggen", reageert de verdediger van Heracles tegenover TwenteSport. "Natuurlijk is het ter sprake gekomen in de groepsapp van het elftal. Het is iets dat je raakt, ik vond het te ver gaan, een belachelijke actie. Ik snap best dat de supporters net zo ontevreden zijn als wij zelf. Ook wij hadden het graag anders gezien, meer punten gehad."

"Je helpt de ploeg er echt niet mee door zoutzakken te plaatsen. Het is ook niet iets waar wij als spelers extra motivatie uit halen. Dat is voor een wedstrijd als deze trouwens ook helemaal niet nodig, ik denk dat we vanavond echt wel hebben laten zien dat we geen zoutzakken zijn."

"Het is duidelijk dat we verder moeten. Het positieve meenemen. Het zou mooi zijn wanneer we bij de volgende thuiswedstrijd in een vol stadion spelen, waar de toeschouwers weer negentig minuten vol achter ons staan. Dat zijn zaken waar je als spelers veel meer mee kunt dan zo'n zoutzak actie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner