24.01.2015 09:00

Zomer: "Ik kan wel door de grond zakken"

Uitgerekend op bezoek bij de club waarvoor hij jarenlang speelde, ging Ramon Zomer vrijdag dramatisch de fout in. Met een mislukte terugspeelbal op doelman Dennis Telgenkamp leidde de verdediger van Heracles Almelo de nederlaag bij FC Twente in (2-0). "Ik slaap sowieso slecht na een wedstrijd, maar nu helemaal", mopperde Zomer. "Ik kan wel door de grond zakken."

De 31-jarige verdediger had voor het eerst in lange tijd weer eens een basisplaats bij Heracles. Zomer speelde tegen zijn oude club ook een degelijke wedstrijd, tot hij na een uur spelen onbedoeld een panklare assist gaf op aanvaller Jesús Corona van Twente. "Ik kreeg de bal aangespeeld en twijfelde even: vooruit spelen of de rust bewaren en via de keeper verder voetballen? Ik draaide me om, wilde de bal terugspelen op Dennis en zag daarna pas Corona. Een breekpunt in de wedstrijd. Ik baal enorm, want ik heb het verkloot voor ons."

De aangeslagen Zomer werd tien minuten later gewisseld door trainer John Stegeman, die naar eigen zeggen zijn ongelukkige verdediger echter niets kwalijk neemt.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner