1 : 0 Torinfos in de Ticker Lex Immers 10. / Schot met rechts  (Miquel Nelom)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Timothy Derijck 20. / Eigen goal
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 47. / Kopbal  (Roland Alberg)

90'
90'
Er komen nog twee minuten blessuretijd bij in deze wedstrijd. Doelman Hansen kwam net al mee met een corner, maar dat leverde niets op. Kan ADO Den Haag nog wat in de extra tijd?
87'
Gele kaart voor Vito Wormgoor (ADO Den Haag)
Nog een kaart voor Wormgoor, die Kazim aan het hoofd naar beneden trekt op zo'n veertig meter van het doel.
85'
Nog wat gevaar voor Feyenoord! Wilson ramt een afgeslagen corner richting doel en als de bal dan ook aangeraakt wordt moet Vermeer nog gestrekt naar de linkerhoek voor een redding.
83'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
83'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
81'
Is dit voor Tonny Vilhena de laatste wedstrijd in het shirt van Feyenoord? De middenvelder staat in de belangstelling van Southampton en de geruchten gaan dat er tijdens de wedstrijd gesproken wordt over een transfer.
81'
Wissel in bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
79'
Wilson heeft zich nog niet echt kunnen laten zien in de Eredivisie. De debutant speelt op de flanken, maar durft nog niet echt een actie te maken.
76'
De 850 uitfans van ADO Den Haag beginnen opeens luid te zingen en dat kan rond dit tijdstip maar één ding betekenen: Het Haags Kwartiertje is aangebroken.
73'
Daar had Toornstra meer mee moeten doen. Meijers verliest de bal op eigen helft en Feyenoord komt er snel uit. Aan de rechterkant krijgt Toornsta de bal en bij de tweede paal staat invaller Bilal Başaçıkoğlu helemaal vrij, maar Toornstra geeft veel te veel vaart mee aan de bal, die over de andere zijlijn verdwijnt.
71'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
71'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
70'
Feyenoord staat inmiddels een stuk minder zeker op het veld. ADO Den Haag begint meer en meer te geloven in een resultaat en dat opportunistische voetbal ligt de Feyenoorders in ieder geval helemaal niet.
66'
Hoe kan dit geen doelpunt zijn!?! Immers ziet brood in een lange bal van Toornsta en het schot van de middenvelder is goed binnen in de zestien. Hansen kan keren, maar de rebound is voor Boëtius. Die lijkt heel simpel binnen te kunnen tikken van dichtbij, maar via een verdediger en de paal wordt het niet 3-1.
64'
Een resultaat voor ADO Den Haag is ontzettend belangrijk, want als het hier verliest en Heracles Almelo presteert in de uitwedstrijd tegen AZ, dan kan de ploeg uit de residentiestad zakken naar de zestiende plek.
60'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Slimme overtreding van Aaron Meijers, die El Ahmadi op het middenveld naar de grond beukt en zo voorkomt dat de Feyenoorder kan opendraaien. Lukte El Ahmadi dit wel, dan lag de rechterflank volledig open.
59'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
59'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
59'
Immers met een volley! De doelpuntenmaker zoekt de lange hoek uit na een voorzet vanaf links, maar de bal gaat rakelings voorlangs.
56'
Dat was bijna de gelijkmaker! Danny Bakker krijgt veel vrijheid bij een corner en achterin de zestien kopt hij de bal hard onder de lat. Vermeer heeft een mooie zweef in huis om de bal uit zijn doel te werken.
54'
Gele kaart voor Lex Immers (Feyenoord)
In minuut 52 kreeg Feyenoord een vrije trap na een overtreding van Zuiverloon en verdediger van ADO Den Haag werd gespaard. Immers maakt een veel minder zware overtreding op het middenveld en gaat wel op de bon als hij Wilson neerlegt. Misschien neemt Wiedemeijer de reactie van Immers mee in de beslissing.
53'
Toornstra schiet hard in de muur. Een paar centimeter hoger en het had een doelpunt kunnen zijn.
52'
Vrije trap op een hele interessante plek voor Feyenoord! Jean-Paul Boëtius gaat over de knie bij Zuiverloon en de bal komt op een mooie 24 meter van het doel te liggen.
50'
Opeens wint ADO Den Haag de slag op het middenveld en ook de persoonlijke duels zijn opeens voor de uitploeg. Wat een verschil kan vijftien minuutjes rust maken.
47'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Mike van Duinen
Wat gaat hier gebeuren in de tweede helft? ADO Den Haag doet precies wat het moet doen en dat is snel scoren. Alberg legt een vrije trap vanaf links op het hoofd van Van Duinen, die achterwaarts de lange hoek vindt met een knappe kopbal: 2-1.
46'
Wilson Eduardo maakt dus zijn debuut voor ADO Den Haag! Het is een flankspeler, terwijl Kevin Jansen een middenvelder is. De uitploeg gaat dus in een ander systeem voetballen.
46'
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilson Eduardo
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
45'
Feyenoord heeft absoluut geen moeite met ADO Den Haag in de eerste 45 minuten. De ploeg kwam al na tien minuten op 1-0 na een knappe intikker van Immers en toen Derijck na twintig minuten een eigen doelpunt scoorde, was het wel gelopen in Rotterdam. Feyenoord drukte niet door, ADO Den Haag kon nog wat kansjes creëren, maar 2-0 was de ruststand.
45'
45'
De corner mislukt volledig. De bal komt niet eens langs de eerste paal, waar het speeltuig weg gekopt wordt.
44'
Dat is nog een beste kans! Uit het niets valt een mispeer van Nelom voor de voeten van Van Duinen, die met een volley de korte hoek zoekt in de zestien. Hij mist het doel echter net, maar ADO Den Haag krijgt wel een corner.
41'
Razendsnelle counter van Feyenoord! Alsof Real Madrid in Rotterdam voetbalt, zo snel komt de ploeg eruit na een corner van ADO Den Haag. Toornstra krijgt de bal op rechts en zoekt met een lange bal naar links Jordy Clasie, maar de aanvoerder van Feyenoord komt net niet bij de bal.
40'
Het is dat Feyenoord niet doordrukt, maar ADO Den Haag lijkt rijp voor een 6-0 nederlaag. De ploeg heeft er geen zin in vandaag. Misschien dat het verloop van de eerste helft daar niet aan bijgedragen heeft.
37'
Bij ADO Den Haag is waarschijnlijk alleen Wilson Eduardo die nu in spanning op de bank zit. De vleugelspeler werd deze week nog aangetrokken door ADO Den Haag en kan vandaag zijn debuut maken in Nederland.
33'
Geen onaardige poging van Karim El Ahmadhi! Gianni Zuiverloon levert de bal zo in bij doelpuntenmaker Immers, die breed speelt op El Ahmadi. De middenvelder zoekt de linkerkruising, maar mist het doel op een klein metertje na.
32'
Het is lekker stevig, maar juist Mike van Duinen moet daar tegen kunnen. De spits van ADO Den Haag zet vol door op de verdediging als Boulahrouz zacht en kort terug speelt. Sven van Beek doet het echter slim. Hij speelt de bal terug op Vermeer en gooit zijn eigen lichaam vervolgens voor dat van Van Duinen. Die valt op de grond, maar de scheidsrechter laat doorspelen.
31'
De hoekschop van Roland Alberg wordt door Wormgoor richting doel gekopt, maar de mandekker kan geen richting meegeven aan de inzet en mikt over.
30'
Misschien dan wat geluk voor ADO Den Haag. Kenneth Vermeer krijgt te maken met het welbekende polletje tijdens een terugspeelbal en de goalie raakt de bal volkomen verkeerd. Vermeer geeft een corner weg.
29'
Hoe zit Tonny Vilhena vandaag op de bank? Het is deadlineday op de transfermarkt en de middenvelder hoopt nog een stap te maken naar de Premier League. Is de zaakwaarnemer op dit moment druk bezig?
26'
Voor ADO Den Haag wordt het nu wel heel moeilijk om een prestatie neer te zetten in Rotterdam. De ploeg kwam al nauwelijks aan het voetballen en Feyenoord gaat vrolijk op zoek naar de 3-0.
23'
Zo wordt Feyenoord in een zetel geholpen door de ploeg, die zo graag wil presteren na de Chinese overname. Een pijnlijk begin voor Wang en United Vansen, het bedrijf dat ADO Den Haag heeft overgenomen.
20'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Timothy Derijck (eigen doelpunt) Wat een blunder van Timothy Derijck!! Jens Toornstra krijgt te maken met een afgeslagen voorzet en zoekt met een harde trap de linkerhoek. Derijck wil de bal wegwerken, maar krijgt de bal zo op zijn voet dat hij de inzet achter zijn eigen doelman werkt.
18'
Door een hamstringblessure kan Wilkshire niet verder. De ervaren Boulahrouz vervangt de Australiër.
18'
Wissel in bij Feyenoord -> Khalid Boulahrouz
18'
Wissel uit bij Feyenoord -> Luke Wilkshire
17'
Opmerkelijk. Khalid Boulahrouz is na vijftien minuten al begonnen met de warming-up. Luke Wilkshire lijkt niet helemaal fit te zijn.
15'
Michiel Kramer staat inmiddels drie wedstrijden achter elkaar droog en dat is dit seizoen zijn langste periode zonder doelpunt in de Eredivisie. Voorlopig blijft het totaal staan op elf doelpunten.
12'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Geel voor Dion Malone, die zijn been laat hangen als hij de bal probeert af te pakken van Jordy Clasie. Voor Malone is het de vijfde gele kaart van dit seizoen en dus mist de verdediger het volgende duel tegen FC Twente.
10'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Lex Immers
Het is raak voor Feyenoord! De ploeg neemt een vrije trap op dertig meter van het doel kort en Miquel Nelom profiteert daarvan. Op links maakt hij een actie, gooit de bal richting de eerste paal en daar kan Lex Immers de bal met zijn grote teen verlengen. Hansen is hierdoor kansloos.
8'
En kans twee is ook een feit! Kazim loopt uit de rug van Vito Wormgoor weg na een voorzet vanaf links en de spits is sterk in het duel. Wormgoor komt ten val, maar de hoek is inmiddels te moeilijk voor Kazim. Schuin voor het doel zoekt de spits de lange hoek, maar Kazim mist het doel.
4'
En dat is de eerste kans voor de thuisploeg! Colin Kâzım-Richards laat een diepe bal langs zijn voet rollen, zodat hij in één keer richting de zestien kan. Op de rand van het strafschopgebied haalt de spits uit, maar het schot mist richting. Martin Hansen kan simpel klemmen.
3'
Feyenoord pakt direct het initiatief in eigen stadion. ADO Den Haag wordt op de eigen helft gedrukt en het balbezit is voor de middenvelders van de Rotterdammers.
1'
Speelronde twintig gaat vandaag verder en Feyenoord speelt op deze dag tegen ADO Den Haag. De ploeg die sinds kort beschikt over een lading Chinees geld wil binnen vijf jaar een bekende naam zijn in Europa en kan vandaag de eerste stappen zetten. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van de wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag.

Bekende naam in Europa
Zo sprak de nieuwe eigenaar Wang zijn doel uit. Over vijf jaar moet ADO Den Haag een belletje doen rinkelen in Europa. Het liefst zoals dat bij Ajax nu het geval is. Een geldinjectie voor de spelersgroep nu en een injectie voor de jeugdopleiding later moet dit bewerkstelligen. Omdat het geld zo kort voor het sluiten van de transfermarkt kwam, heeft ADO Den Haag nog niet alles kunnen doen en laten. Wilson Eduardo werd voor een half jaar gehuurd en het lijkt erop dat Evander Sno terugkeert naar Nederland in het shirt van de Hagenezen.

Mislukte Klassieker
Hoe lang hebben de fans van Feyenoord wel niet teruggedacht aan De Klassiekers van dit seizoen? Feyenoord was in twee wedstrijden 180 minuten beter, maar scoorde geen enkele keer. Dan is winnen natuurlijk moeilijk en dat deden de Rotterdammers dan ook niet. In de laatste speelronde bleef het op een 0-0 gelijkspel steken in de ArenA en de klap kwam hard aan in Rotterdam. Niet alleen werd de achterstand op koploper PSV bijna onoverbrugbaar, ook de tweede plek, die recht geeft op een ticket van de voorrondes van de Champions League, kwam niet dichterbij.

Strijd op de ranglijst
Het puntverlies van Feyenoord in De Klassieker heeft nog meer gevolgen. Omdat de concurrentie in de vorm van FC Twente, PEC Zwolle en AZ wel bleef winnen, is de strijd om plek drie razend spannend. Feyenoord voert de lijst nog wel aan op dat gebied, maar de achterstand op FC Twente (één punt, een wedstrijd meer gespeeld), PEC Zwolle (twee punten) en AZ (drie punten) is minimaal. Nieuw puntverlies is dus geen optie meer voor de Rotterdammers.

Voor ADO Den Haag is het ook tijd om te presteren. De nummer vijftien van de Eredivisie kan natuurlijk geen naam maken in Europa. NAC Breda en FC Dordrecht pakten beide een punt in de afgelopen speelronde, wat betekent dat ze dichter bij ADO Den Haag komen als de Hagenezen niet presteren in De Kuip vandaag. Het verschil met hekkensluiter FC Dordrecht bedraagt nog maar zes punten, dus het is onwijs spannend onderin de Eredivisie.