11.04.2015 22:35

Ajax stelt titelfeest van PSV een week uit

De spelers van Ajax komen bij elkaar om de 0-1 van Kolbeinn Sigþórsson tegen Heracles Almelo te vieren. (11-04-2015)

In een wedstrijd die het aanzien amper waard was, heeft Ajax op zaterdagavond een zakelijke 0-2 zege geboekt op bezoek bij Heracles Almelo. Door deze zege ging er een streep door de kampioensfeesten in Eindhoven en moet PSV nog minstens één week wachten op de titel.

In een eerste helft die het aanzien amper waard was, was Heracles de gevaarlijkste ploeg. Via Wout Weghorst kreeg de ploeg twee mogelijkheden uit een kopbal en Brahim Darri had met  een snelle uitbraak een voorsprong op zijn schoen. Hij ging met deze grote kans echter slordig om, waardoor de teller voor Heracles op nul bleef staan in de eerste helft.

Ajax kon daar lange tijd niets tegenover zetten. Een afstandsschot van Anwar El Ghazi was tot aan de blessuretijd het enige wapenfeit van de bezoekers. Totdat Ricardo van Rhijn in de blessuretijd aan mocht leggen voor een vrije trap. Enkele minuten daarvoor had hij een poging hoog de tribunes ingeschoten. Deze poging was stukken beter, maar wel recht op Bram Castro af. Castro verwerkte de bal slecht en zag deze recht voor de voeten van Kolbeinn Sigþórsson vallen. De spits, die verder onzichtbaar was, schoot eenvoudig de 0-1 binnen.

De tweede helft was ook van bedenkelijk niveau. Tot aan de zestigste minuut gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Heracles kreeg op dat moment een levensgrote kans op de gelijkmaker, toen Tim Breukers vanaf rechts met een prima voorzet de geheel vrijstaande Denni Avdić kon bereiken. Da aanvaller kopte vanaf ruim vijf meter voor het doel echter hoog over, waardoor Heracles achter de feiten aan bleef lopen.

Na deze kans gebeurde er aan beide kanten een klein half uur lang niets meer. Heracles werkte hard en probeerde aan alle kanten om tot kansen te komen, maar was vooral in de eindfase te slordig. Ajax was minstens net zo slordig en leverde veel ballen kinderlijk eenvoudig in.  In tegenstelling tot vorige week tegen FC Utrecht werd dit Ajax vandaag niet fataal. Vijf minuten voor tijd besliste Lucas Andersen de wedstrijd in Amsterdams voordeel.

Aan de linkerkant van het veld kreeg de ingevallen middenvelder de bal van Nicolai Boilesen. Die liep langs de lijn door voor de combinatie, maar Andersen besloot anders. Nadat hij de bal snel goed wist te leggen, krulde hij deze met rechts prachtig in de verre hoek, achter een kansloze Castro. Door deze 0-2 zege moet PSV het titelfeest nog minstens één week uitstellen en doet Ajax zelf goede zaken in de strijd om plek twee. Voor Heracles was het een minder goede avond. Door het gelijke spel van NAC Breda staat de ploeg uit Almelo nu nog maar één punt boven de virtuele streep.

Door: Dennis Korpel