NAC Breda Zondag, 24. Augustus 2014
14:30 uur
FC Twente
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 17. / Schot met rechts  (Hakim Ziyech)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 90. / Penalty

90'
NAC heeft op het nippertje nog een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Twente. In de allerlaatste minuut zorgde Adnane Tighadouini voor een late gelijkmaker, door een penalty te benutten. NAC was in de tweede helft licht de betere partij en werd in het zadel geholpen door een rode kaart van Bjelland. Nadat FC Twente met tien man kwam te staan werd NAC beter, maar kon niet gevaarlijk. Tot in de laatste minuut dus, toen Tighadouini door Breukers in de zestien werd gevloerd en Tighadouini NAC naar een zwaarbevochten punt schoot.
90'
Afgelopen. NAC houdt een zwaar bevochten punt over aan deze wedstrijd.
90'
90'
Gele kaart voor Tim Breukers (FC Twente)
90'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Adnane Tighadouini
En hij zit erin! Adnane Tighadouini schiet kiezelhard de bal in de rechterbovenhoek.
90'
Penalty NAC! Breukers vloert Adnane Tighadouini in de zestien en NAC krijgt de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Tighadouini gaat zelf achter de bal staan.
90'
De blessuretijd bedraagt vier minuten. Zit er nog een puntje in voor de thuisploeg?
89'
Gele kaart voor Nick Marsman (FC Twente)
Marsman rekt te veel tijd en krijgt een gele prent.
83'
Het Bredase slotoffensief lijkt te zijn ontketent. Kan de thuisploeg nog de gelijkmaker binnenschieten.
81'
Gele kaart voor Mats Seuntjens (NAC Breda)
Seuntjens vloert Mokhtar die op volle snelheid naar de goal van Ten Rouwelaar wilt lopen. Zijn straf is een gele kaart.
80'
Gele kaart voor Stipe Perica (NAC Breda)
De Kroaat laat duidelijk blijken het niet eens te zijn met de beslissing, en krijgt daarom een gele kaart.
80'
Pericaaa, ja! Nee! Perica denkt te scoren, maar zijn treffer wordt geannuleerd vanwege buitenspel.
78'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
78'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kingsley Boateng
77'
FC Twente houdt vooralsnog nog eenvoudig stand. NAC bijt niet door.
71'
NAC blaft wel, maar bijt nog niet. Wanneer laat NAC zijn tanden echt zien?
70'
Wissel in bij NAC Breda -> Rémy Amieux
70'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rémy Amieux
70'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Breukers
70'
Wissel uit bij FC Twente -> Hakim Ziyech
65'
Daar was dan bijna de gelijkmaker, zij het per ongeluk. Uroš Matić wilt een bal voorkrullen, maar schiet bal net te hoog, waardoor zijn inzet maar net over de lat gaat.
61'
NAC ruikt bloed en gaat val op de aanval. Echt gevaarlijk worden ze nog niet, maar het kan niet lang duren voordat de kansen gaan komen.
60'
Wissel in bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
60'
Wissel uit bij FC Twente -> Kasper Kusk
58'
Kan FC Twente met tien man de voorsprong vasthouden?
56'
De aansluitende vrije trap van Remy Amieux kan echter geen gevaar opleveren.
55'
Nu is er wel opwinding. Bjelland blokt Falkenburg op de rand van de zestienmeter en Makkelie geeft een vrije trap. En niet alleen dat, hij heeft Bjelland ook zijn tweede gele en dus rode kaart.
55'
Geel-rode kaart voor Andreas Bjelland (FC Twente)
55'
Gele kaart voor Andreas Bjelland (FC Twente)
53'
Beide ploegen beginnen terughoudend aan de tweede helft, nog weinig momenten van opwinding gezien. Op de kans van Perica na dan.
48'
Gevoelig verlies voor FC Twente. Luc Castaignos moet geblesseerd naar de kant.
48'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
48'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
47'
Daar was al bijna de gelijkmaker. Amieux komt goed door over links en bereikt Stipe Perica op de rand van de zestien. De teruggekeerde Kroaat schiet alleen hoog over.
46'
We zijn weer onderweg in Breda. Kan NAC een puntje over houden aan deze wedstrijd?
46'
45'
FC Twente kan het zichzelf kwalijk nemen dat het bij rust ‘maar’ met 0-1 voorstaat. In de zeventiende minuut zette Luc Castaignos zijn ploeg met een knappe goal op 1-0. Dit was slechts een kleine indicatie van de suprematie in de eerste 25 minuten. Twente kreeg dankzij Castaignos, Ziyech en Lachman kansen om de marge te verdubbelen, maar allen faalde jammerlijk. Het gebrek aan doeltreffendheid leidde ertoe dat NAC beter in de wedstrijd kwam, maar kansen voor Falkenburg en Tighadouini waren niet aan hen besteed. Daarom is de rust stand 0-1 voor FC Twente.
45'
45'
Er wordt geen blessuretijd bijgetrokken dus het is direct rust in Breda.
43'
Weer Falkenburg, weer mis! Falkenburg krijgt een uitstekende kans om NAC op gelijke hoogte te zeggen, maar zijn schot gaat over het doel van Marsman.
41'
FC Twente trapt op de handrem, zij willen het 'drooghouden'voor de rust.
35'
FC Twente is de grip op de wedstrijd krijgt. NAC komt er steeds meer uit.
30'
Falkenburg mist weer een goede kans Falkenburg wordt door Boateng aangespeeld in de vijfmeter, en de spits probeert met een hakje Marsman te passeren. De goalie kan maar net de bal tegenhouden.
28'
Ziyech mist! Hakim Ziyech kan helemaal vrij doorlopen op Jelle Ten Rouwelaar. De nieuwe speler van FC Twente houdt zijn hoofd niet koel en schiet net naast.
27'
Uit het niets een kans voor NAC! NAC komt een keer onder de druk van FC Twente vandaan en direct is het gevaarlijk. Een voorzet Tighadouini wordt alleen door Falkenburg net overgeschoten.
24'
Een vrijwel identieke kopkans voor Lachman van een kwartiertje geleden. En het resultaat is ook hetzelfd: naast.
21'
Ten Rouwelaar wordt weer eens getest. Binnen een minuut is het twee keer Hakim Ziyech die een harde pegel op Ten Rouwelaar afvuurt. Beide keren kan de goalie de bal pakken.
20'
FC Twente wil d'rop en d'rover. De ploeg van Schreuder blijft aanvallen en zoekt voor een vroege beslissing.
17'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Luc Castaignos
En de droogte is voorbij! Castaignos wordt met een slim steekpassje van Ziyech in een goede positie in het strafschopgebied aangespeeld. Hij kapt een NAC-verdediger uit en passeert vervolgens gedecideerd Ten Rouwelaar. FC Twente leidt!
15'
Castaignosss, nee! De spits laat even zien waarom hij zo lang droog staat. Een open kopkans verkwanselt hij door te veel naar de grond te koppen. De bal stuitert uiteindelijk over.
14'
Tighadouini krijgt een goede kans op de 1-0! Darryl Lachman verdedigt erg nonchalant, waarrna Adnane Tighadouini de bal van hem afsnoept.De rappe buitenspelers gaat door op Marsman, maar hij schiet net naast.
12'
Lachman is dichtbij zijn eerste treffer voor FC Twente! Alweer de derde hoekschop voor FC Twente kopt hij twee meter naast.
9'
Daar komt NAC goed weg. Damčevski werkt de corner van Kusk bijna in zijn eigen goal.
8'
Eerste gevaarlijke moment in de wedstrijd! Mokhtar vuurt een gevaarlijk schot af op Ten Rouwelaar en de rossige goalie kan maar net keren. Wat rest is een corner.
8'
6'
FC Twente zoekt de aanval vanaf het eerste moment. NAC lijkt op een counter te loeren.
3'
De korte corner wordt verprutst. De Kamps kan uitverdedigen.
3'
Twente krijgt al direct een hoekschop te nemen. Wat gaat het worden?
1'
We zijn onderweg in Breda. Kunnen NAC of FC Twente hun eerste overwinning van het seizoen pakken?
1'
De spelers komen het veld op, de wedstrijd kan bijna beginnen!
NAC en FC Twente azen op eerste overwinning

Goedemiddag iedereen en welkom bij de liveticker van NAC Breda-FC Twente. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

Stroeve start

Voor het seizoen tipten de kenners al dat NAC het weleens heel erg lastig zou kunnen krijgen deze jaargang. Vorig jaar werd ternauwernood de promotie/degradatiewedstrijden ontlopen en dat zal ook wel eens het lot kunnen van de Bredenaars dit seizoen kunnen zijn, aldus de experts. Voorlopig doet NAC er nog niets aan om het ongelijk te bewijzen. Door een gelijkspel tegen Excelsior (1-1) en een dik verlies tegen PSV (1-6) is NAC terug te vinden op een zestiende plaats. De ploeg van trainer Nebosja Gudelj moet nu dus al alle zeilen bijzetten om van die ondersten plekken vandaan te komen.

Ook de uitploeg heeft dit seizoen nog geen potten weten te breken. FC Twente, vooraf getipt als titelkandidaat, speelt uitermate stroef. Tegen Cambuur Leeuwarden (1-1) en ADO Den Haag (2-2) werd pas in de slotfase een puntje veilig gesteld. Daarnaast kon FC Twente in de Europa League het nietige FK Qarabag ook niet verslaan. De wedstrijd in Azerbeidzjan eindigde in 0-0. Een stroeve start voor de ploeg van de nieuwe, oude trainer Alfred Schreuder is dus een understatement.

Uitploeg vaak succesvol in Breda

FC Twente behaalt vaak goede resultaten in het Rat Verlegh Stadion. In de afgelopen tien seizoenen verloren de Tukkers slechts tweemaal. De laatste keer was op zaterdag 13 november 2010 toen Mattew Amoah in de laatste minuut NAC de zege schoot. FC Twente ging zes keer met de volle buit terug naar Enschede en de uitvoering van NAC-FC Twente in het seizoen 2009/2010 was de meest memorabele. Op de laatste speeldag van de competitie troffen de ploegen elkaar in Breda en door de 0-2 overwinning van FC Twente, mochten de Enschedeërs zich voor het eerst in de historie landskampioen noemen.

NAC compleet, Twente mist smaakmaker

NAC kan op volle oorlogssterkte aantreden tegen FC Twente. De ploeg van trainer Gudelj heeft geen geblesseerden en/of geschorsten. FC Twente mist twee spelers. Renato Tapia en de ernstig geblesseerde smaakmaker Felipe Gutierrez. Wel kan Hakim Ziyech zijn competitiedebuut voor de Tukkers maken. De spelmaker kwam afgelopen week over van SC Heerenveen en stond donderdag tegen FK Qarabag al in de basis.

De wedstrijd staat vandaag onderleiding van Danny Makkelie. Benieuwd naar de opstellingen dan je terecht onder Wedstrijddetails . Ik wens jullie veel plezier met deze wedstrijd.