16:45 uur
PSV
1:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anwar El Ghazi 16. / Kopbal  (Davy Klaassen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 52. / Schot met links  (Luciano Narsingh)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 64. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Florian Jozefzoon 86. / Schot met rechts

90'
Waar Ajax in grote delen van de eerste helft nog oppermachtig was, kon het in het tweede bedrijf geen vuist maken. PSV kwam er met snel combinatiespel vaak goed uit en kwam door toedoen van Narsingh en Depay op 1-2. In de slotfase maakte Jozefzoon een einde aan alle spanning door de derde treffer van PSV onder Cillessen te schuiven.
90'
90'
Thulani Serero raakt nog de lat! Een slippertje van Zoet, die een inzet van de Zuid-Afrikaan loslaat en vervolgens op de lat ziet stuiteren. Een gelukje voor de Nederlandse goalie.
89'
Er worden zo drie minuten blessuretijd toegevoegd aan de oorspronkelijke negentig minuten.
86'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:3 door Florian Jozefzoon
Het is afgelopen in Amsterdam. Invaller Jozefzoon maakt het af voor PSV met een schuiver onder Cillessen door. Een uittrap van Zoet wordt niet goed verwerkt door de defensie van Ajax en daardoor komt Jozefzoon voor de goal uit met de bal.
85'
PSV moet nog vijf minuten stand houden in de ArenA. Ajax is voorlopig het meeste in balbezit.
82'
Vrije trap van Schöne gaat rakelings over het doel! Jozefzoon legde Blind neer op de rand van de zestien en de specialist van Ajax mag achter de bal staan. Hij zoekt de linkerkruising, maar vindt alleen de lucht naast de driekhoek.
80'
Voorlopig is hij nog de man van de wedstrijd en tien minuten voor tijd gaat hij naar de kant. Florian Jozefzoon, uit de jeugd van Ajax, vervangt Narsingh.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
77'
Wat een kans voor Moisander! De verdediger schuift in en komt volledig vrij voor het doel van Zoet uit na een pass van Blind. De Finse verdediger kan echter niet de gelijkmaker op het scorebord zetten. Zoet redt knap op zijn inzet.
74'
Ajax komt er veel minder aan te pas dan in de eerste helft. PSV heeft de zaakjes beter op orde en controleert de wedstrijd.
71'
Twee wissels, waarvan de verandering van Ajax aanvallend is. Verdediger Van Rhijn gaat naar de kant en middenvelder Thulani Serero komt in het veld. Daley Blind zakt een linie terug en wordt linksback.
70'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
70'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo van Rhijn
70'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
70'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
69'
Depay neemt voorlopig afstand op de topscorerslijst. De aanvaller heeft al vijf doelpunten in het netje gelegd.
66'
Is dit een pijnlijk moment voor Boilesen? De back is tweemaal afwezig op zijn positie als Narsingh twee keer bij een doelpunt betrokken is en wordt nu naar de kant gehaald.
66'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ruben Ligeon
66'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
64'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Luciano Narsingh
En dan komt PSV uit het niets op een voorsprong. Schöne lijdt balverlies op het middenveld en Luuk de Jong neemt de bal snel mee in de aanval. Narsingh sluit bij op rechts en krijgt de bal, om vervolgens ijskoud de lange hoek te vinden.
61'
Gele kaart voor Memphis Depay (PSV Eindhoven)
Voor een overtreding die Depay enkele minuten geleden maakte, krijgt de aanvaller alsnog geel. Hij hield Van Rhijn vast, die met een loopactie zonder bal gevaar wilde stichten.
58'
Heel de ArenA vraagt om een penalty! Rekik glijdt uit en is daarom later bij de bal dan Sigþórsson. De IJslander valt gretig in de zestien, maar Kuipers wuift de claim van 50.000 toeschouwers weg.
56'
Phillip Cocu heeft in de rust goede zaken gedaan, want PSV is levensgevaarlijk uit de kleedkamer gekomen. Met vlotte combinaties trekt de ploeg de verdediging van Ajax soms helemaal open.
53'
Willems presteerde vooral verdedigend onder de maat en wordt vervangen door Abel Tamata.
53'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Abel Tamata
53'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
52'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Memphis Depay
Dit is een counter waar je u tegen zegt. Het ligt helemaal open bij Ajax en Narsingh is weg op rechts. Samen met Depay komt hij uit voor Cillessen en na een simpel balletje breed kan de linksbuiten scoren.
51'
Daar is Andersen meteen belangrijk voor Ajax! Hij zet vanaf rechts laag voor op Schöne, die in één keer schiet op de rand van de zestien. Recht op Zoet af, die er toch nog moeite mee heeft.
50'
Aan het einde van de eerste helft liep El Ghazi al wat te sjokken en de doelpuntenmaker moet nu toch echt naar de kant. Lucas Andersen is zijn vervanger.
50'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
50'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
48'
Prima onderschepping van Jeffrey Bruma! De verdediger blijft lang staan en kan vervolgens met een sliding een lange bal onderscheppen. Daarmee voorkomt hij dat Boilesen gevaarlijk wordt.
47'
Ajax zet ook in de tweede helft aan. Een lage voorzet van Klaassen wordt goed ingeschat door Sigþórsson, die met een snoekduik het doel zoekt. Zoet hoeft niet in actie te komen; de inzet gaat over.
46'
45'
Ajax en PSV maken er een prima wedstrijd van in Amsterdam. Er ontstaan veel kansen, maar alleen Ajax heeft gescoord. Klaassen bereikte El Ghazi met een mooie steekbal, die behendig Zoet klopte met een kopbal over de goalie heen. Deze wedstrijd is allesbehalve nog gespeeld en ik zie jullie dan ook graag terug over vijftien minuten.
45'
45'
Björn Kuipers trekt één minuut blessuretijd bij.
42'
Sigþórsson komt op karakter door de defensie van PSV heen, maar hij moet zijn eigen slordigheden herstellen. Zijn schot met links richting de rechterhoek is makkelijk te houden door Zoet.
40'
De Ajacieden weten elkaar, en vooral de vrije man, bijzonder goed te vinden. Dit maakt het voetballen veel makkelijker tegen PSV.
38'
Ajax en PSV maken er een schitterende wedstrijd van. PSV laat soms wel erg veel ruimte liggen, maar ook Ajax is niet vlekkeloos achterin.
37'
Wat ligt het open bij PSV! Willems stapt in, terwijl El Ghazi juist de loopactie maakt. De buitenspeler wordt gevonden en kan drie man uitkiezen. Hij gaat voor de lage voorzet richting de eerste paar, maar ziet Klaassen over het hoofd, die volledig vrij op de zestien staat. Een gemiste kans voor Ajax.
34'
Nu treuzelt de nummer tien van PSV! Depay bereikt Wijnaldum met een mooie bal, maar omdat de middenvelder niet schiet kan Boilesen net op tijd ingrijpen.
31'
Wijnaldum met een goede poging in de korte hoek! Links van de zestien haalt de middenvelder van PSV uit en Cillessen moet in de korte hoek een corner weggeven om een doelpunt te voorkomen. PSV neemt de hoekschop kort, maar daar komt Ajax niet mee in de problemen.
31'
Rekik, kijk nou toch uit.. De verdediger houdt Joël Veltman vast op het middenveld, een simpele overtreding. Vervolgens geeft hij de bal een tikje als Schöne de vrije trap snel wil nemen.
29'
El Ghazi met een kanonskogel! De rechtsbuiten aarzelt niet als hij op rechts de bal krijgt en vuurt het speeltuig op het doel van PSV af. Zoet houdt tegen, kan niet klemmen, maar er is niemand van Ajax in de buurt voor de rebound.
28'
Grote kansen voor de thuisploeg! Nicolai Boilesen combineert met Lasse Schöne, maar is niet koelbloedig genoeg om naar het doel te dribbelen en schiet vanaf de rand richting de rechterhoek. Zoet kan de inzet keren en hoeft niet in te grijpen op de rebound van Klaassen.
26'
Ajax is ook feller in de duels en wint voorlopig de strijd op het middenveld. Maar de wedstrijd is nog jong en er kan nog veel gebeuren in Amsterdam.
24'
PSV was de betere ploeg in het eerste kwartier, maar door de openingstreffer van El Ghazi zijn de Eindhovenaren even de weg kwijt.
21'
Het ideale voorbeeld van de manier van dekken op Depay. Hij komt één op één met Van Rhijn, maar als een ware Usain Bolt komt El Ghazi vanuit de aanval sprinten om te helpen.
20'
Ajax gaat door met aanvallen! Kolbeinn Sigþórsson blijft goed in balbezit, verlegt het spel naar rechts, waar El Ghazi en Van Rhijn samen langs Willems komen. Het schot van Van Rhijn is echter te onzuiver om het Zoet moeilijk te maken.
19'
Als de score zo blijft staat Ajax samen met PEC Zwolle, dat ook negen punten uit drie wedstrijden heeft, bovenaan.
16'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Anwar El Ghazi
De score is geopend. En hoe! Klaassen vindt met een hoge steekbal El Ghazi, die naar binnen komt en op de rand van de zestien de bal over Zoet heen kopt. De goalie kwam uit zijn doel om de bal van Klaassen te pakken, maar was dus te laat.
15'
Geweldige interceptie van Niklas Moisander! Luciano Narsingh profiteert van een slippertje bij Nicolai Boilesen, maar de lage voorzet van de buitenspeler wordt gekeerd door de Finse verdediger.
15'
De wedstrijd is lekker open in de Amsterdam ArenA. Beide ploegen al met kansen gezien en het spel gaat ook snel op en neer.
14'
Gevaarlijke poging van Georginio Wijnaldum, die met een schot vanaf de zestien Cillessen op de proef stelt. De goalie ziet de bal echter van ver komen en pakt de bal klem uit de linkerhoek.
12'
Gele kaart voor Karim Rekik (PSV Eindhoven)
Een vroege gele kaart voor de centrale verdediger! Van Rhijn is op dreef en loopt het halve veld over, maar komt in Karim Rekik een blok beton tegen. De verdediger beukt de rechtsback naar de grond en krijgt geel.
11'
Ajax lijkt erg beducht te zijn op de kwaliteiten van Depay. Als hij aan de bal is komen er snel meer spelers bij het duel staan en ook is de dekking op de aanvaller kort.
9'
Nu Davy Klaassen aan de andere kant! Lasse Schöne legt een vrije trap op het hoofd van de middenvelder en Jeroen Zoet kan de bal ternauwernood over de lat tikken. De corner levert Ajax niets op.
7'
Daar moet Jasper Cillessen een corner weggeven! Adam Maher zoekt de verre hoek met een voorzet-achtige inzet. Cillessen moet duiken en dus ook een corner weggeven.
7'
Bij Ajax heeft Anwar El Ghazi zijn eerste basisplaats gekregen in de Eredivisie. In de vorige wedstrijd tegen AZ was El Ghazi voor het eerst trefzeker in de Nederlandse competitie. Hij maakte de 3-0.
5'
Het duel tussen Depay en Ricardo van Rhijn gaat heel mooi worden vanmiddag. De PSV'er is natuurlijk in vorm, terwijl Van Rhijn vorig seizoen zijn plaats bij Oranje kwijt raakte en nu zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelt in het eerste elftal van Ajax.
2'
Eerste kans is voor Memphis Depay. Hij kan uithalen van de zestien na breed leggen van Jetro Willems, maar de inzet gaat hoog over het doel van Jasper Cillessen.
1'
Daar gaan we! De topper in speelronde drie duurt nog negentig minuten en dat gaan hele mooie minuten worden.
1'
Door alle uitslagen op de andere velden kan de winnaar van Ajax - PSV hele goede zaken doen. Feyenoord verliest, FC Twente speelt gelijk, Vitesse weet niet te winnen en ook AZ heeft geen indruk gemaakt.
Welkom bij de topper tussen Ajax en PSV. Beide clubs staan op een honderd procent score en willen dat vandaag graag verder uitbouwen. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe live verslag van deze wedstrijd. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails. Een fijne wedstrijd gewenst!

Topper
Het is deze competitie de eerste topper tussen clubs uit de traditionele top drie. Ajax maakte in de eerste twee duels een degelijke indruk en wist van zowel Vitesse (4-1) als AZ (3-1) ruim te winnen. Voor PSV liep het begin minder soepel. In het openingsduel met Willem II had de ploeg van Phillip Cocu grote moeite met de tegenstander. Toch trok het een overwinning over de streep: 1-3.Thuis tegen NAC Breda (5-1) wist PSV wel te overtuigen en liep het in de tweede helft uit naar een ruime overwinning.

Onderling
De twee clubs stonden op het hoogste niveau al 116 keer uit en thuis tegenover elkaar. De statistieken spreken in het voordeel van de Eindhovenaren. Zij wisten 48 ontmoetingen te winnen, waar Ajax in 45 confrontaties te sterk was voor de tegenstander. Het duel eindigde 23 keer in een puntendeling. Het doelsaldo spreekt ligt in het voordeel van PSV met 196 doelpunten tegenover 193 treffers van Ajax.

Schöne
De man in vorm bij Ajax is Lasse Schöne. Enkele seizoenen geleden kwam de middenvelder transfervrij over van NEC Nijmegen. Sindsdien is de Deen uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het elftal van trainer Frank de Boer. Schöne speelt vooral hangend op rechtsbuiten en is bij veel doelpunten betrokken. Aan PSV dan ook de taak om te voorkomen dat hij in stelling wordt gebracht.