25.08.2014 09:00

PSV grote winnaar, PEC Zwolle gaat onverminderd door

Luciano Narsingh (l.), Memphis Depay (m.) en Georginio Wijnaldum (r.) vieren de gelijkmaker. (24-08-2014)

De derde speelronde van de Eredivisie zit er weer op! Van alle titelkandidaten won dit weekend alleen PSV, dat zich met recht de grote winnaar van speelronde drie mag noemen. Alleen aan kop gaat de club uit Eindhoven niet, want ook PEC Zwolle won voor de derde keer op rij. We blikken terug!

PSV wint en behoudt koppositie in ArenA

Ajax – PSV was de kers op de taart die speelronde drie heette. Voetbalminnend Nederland verwachtte veel van het topaffiche en beide ploegen stelden niet teleur. De wedstrijd in de ArenA werd een heuse titanenstrijd, die PSV in haar voordeel besliste. In de 1-3 overwinning van PSV was een bijzondere rol weggelegd voor Luciano Narsingh. De buitenspeler mocht van Phillip Cocu weer eens starten en bekroonde zijn basisplaats met een assist en een doelpunt. Het zijn mooie dagen voor PSV. De Eindhovenaren zijn de koploper in de Eredivisie, sterspeler Memphis Depay heeft bijgetekend en binnenkort zal de Eindhovense club Andrés Guardado als nieuwe speler presenteren. Wie houdt PSV dit seizoen tegen?!

FC Utrecht doet Feyenoord pijn

Het is niet de makkelijkste periode om Feyenoord-supporter te zijn. Financieel is de club weer gezond, maar sportief gaat het allesbehalve goed in Rotterdam. Afgelopen zondag werd het gebrek aan kwaliteit in de selectie van Fred Rutten pijnlijk blootgelegd door FC Utrecht, dat zelf ook niet in grootse vorm steekt. In De Kuip profiteerden de Domstedelingen perfect van een zwakke tweede helft van Feyenoord, dat FC Utrecht de wedstrijd met 1-2 zag winnen. Versterkingen zijn gewenst in Rotterdam, anders kan het wel eens een heel lang seizoen worden voor Feyenoord.

PEC Zwolle haalt negen uit drie

Kunnen we het nog wel een verrassing noemen dat PEC Zwolle na drie speelronden 'gewoon' de koppositie deelt? Het team van Ron Jans blaakt van het zelfvertrouwen en dat is gezien de resultaten meer dan terecht. Zondag speelden de Zwollenaren niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar werd Vitesse alsnog aan de kant gezet. In het IJsseldeltastadion zag het publiek hoe de thuisploeg in de tweede helft de 0-1 achterstand omtoverde naar een 2-1 voorsprong. Goudhaantje van de wedstrijd werd invaller Stef Nijland, die vlak voor tijd de winnende binnenschoot.

Weer gelijkspel voor FC Twente

FC Twente is nog altijd ongeslagen in het seizoen 2014/2015, maar erg tevreden met de competitiestart zal men in Enschede niet zijn. Zondag speelde het team van Alfred Schreuder voor de derde wedstrijd op rij gelijk. De Tukkers hadden in Breda eigenlijk moeten winnen, maar lieten dat na. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Andreas Bjelland, die tien minuten na rust werd weggestuurd. Lange tijd leek FC Twente de 0-1 voorsprong uit het vuur te slepen, tot vlak voor tijd. Adnane Tighadouini werd in het strafschopgebied neergelegd en de aanvaller benutte zelf het buitenkansje vanaf elf meter: 1-1.

Eerste punten voor Willem II

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Willem II en AZ waarschuwde verdediger Simon Poulsen al voor de aanval van de Tilburgers en de waarschuwing bleek op waarheid gebaseerd. Ben Sahar, Bruno Andrade en Terell Ondaan brachten de verdediging van AZ zaterdagavond continue in verlegenheid. Het was dan ook meer dan terecht dat er na negentig minuten spelen een 3-0 eindstand op het scorebord stond. Door de overwinning zijn Jurgen Streppel en zijn manschappen van 'de nul' af en stijgen ze naar de twaalfde plaats in de Eredivisie.

SC Cambuur wint eindelijk buitenshuis

Er kan een streep worden gezet door het uitsyndroom van SC Cambuur. Vorig seizoen wonnen de Leeuwarders geen enkele uitwedstrijd, maar vrijdag won de club uit het noorden eindelijk weer eens een wedstrijd buitenshuis. Het had echter weinig gescheeld of Cambuur had de punten moeten delen met Heracles Almelo. Pas in de blessuretijd kwam het team van Henk de Jong door een rake kopbal van Michiel Hemmen op een 0-1 voorsprong. Voor de Heraclieden is de competitiestart dramatisch verlopen. Heracles Almelo is na drie speelronden, waarin het al twee keer thuis speelde, nog altijd puntloos.