NAC Breda Zaterdag, 14. Maart 2015
19:45 uur
Go Ahead Eagles
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 90. / Schot met rechts  (Joeri de Kamps)

90'
NAC Breda en Go Ahead Eagles leken genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, totdat Tighadouini de wedstrijd in blessuretijd alsnog besliste. Een enorm belangrijke overwinning voor de Bredanaren, die nu nog de mogelijkheid hebben om de play-offs te ontlopen.
90'
90'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Adnane Tighadouini
Dan toch nog een doelpunt! Een geweldige pass van De Kamps belandt bij Tighadouini die naar binnenkomt en uithaalt. Dit kon wel eens een heel belangrijk doelpunt zijn voor NAC Breda.
88'
Opnieuw een goede vrije trap van Van der Linden, maar Ten Rouwelaar maakt de goede keuze en plukt de bal uit de lucht.
85'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
85'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sjoerd Overgoor
84'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
84'
Wissel uit bij NAC Breda -> Divine Naah
84'
Wissel in bij NAC Breda -> Guyon Fernandez
84'
Wissel uit bij NAC Breda -> Erik Falkenburg
79'
Opnieuw is Kolder gevaarlijk, nadat hij een corner bijna binnen kan koppen. Amieux kan de bal wegwerken.
76'
Kolder schiet goed uit de draai, maar recht op Ten Rouwelaar af.
72'
Goede aanval van NAC Breda. Het eindigt als De Zeeuw de bal niet goed aanneemt, even later schiet Zschusschen net naast.
70'
Gele kaart voor Henrico Drost (NAC Breda)
Ook Drost gaat op de bon, na een stevige tackle op Kolder.
69'
Gele kaart voor Rémy Amieux (NAC Breda)
Geel voor Amieux die in een luchtduel een flinke beuk uitdeelt aan Rijsdijk.
68'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
68'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
67'
Goede voorzet van Verhoek, waarna Schalk een enorme kans krijgt. Laatstgenoemde blesseert zich daarbij aan de hamstring en kan niet verder.
66'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lesly de Sa
66'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
63'
Nu komt ook Go Ahead wat beter in de wedstrijd. De ploeg uit Deventer krijg een aantal corners, maar Ten Rouwelaar hoeft niet in te grijpen.
60'
Tighadouini met een prima inzet vanaf de linkerkant, nadat hij Vriends passeert. Van der Hart redt uitstekend.
57'
Wissel in bij NAC Breda -> Felitciano Zschusschen
57'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
56'
Wat een kans voor De Zeeuw! Hij kan helemaal vrij schieten, maar hij raakt de bal verkeerd, waardoor Van der Hart zijn hand er nog tegen kan zetten.
53'
Het wil nog niet echt lukken bij NAC Breda. Het balbezit is er, maar veel passes zijn net niet op maat.
50'
De thuisploeg begint fel aan de tweede helft en komt een paar keer voor het doel van Van der Hart, maar grote kansen levert het nog niet op.
47'
De eerste poging in de tweede helft is van Tighadouini, Van der Hart kan moeiteloos redden.
46'
45'
Hoewel voor beide ploegen alleen de overwinning telt, was daar weinig van de merken in de eerste helft. Aan beide kanten werd veel balverlies geleden, waardoor er nauwelijks grote kansen waren. Daardoor staat het na 45 minuten nog altijd 0-0.
45'
42'
Een paar mogelijkheden achter elkaar voor NAC Breda, eerst is het Van der Linden die de bal wegkopt, even later biedt Van der Hart redding.
39'
Er zijn af en toe wat schoten en kansjes, maar een spektakelstuk is het nog niet in Breda. Een typische degradatiewedstrijd met veel slordig balverlies aan beide kanten.
35'
Goede combinatie tussen Overgoor en Kolder, waarna eerstgenoemde maar net naast het doel schiet.
34'
Van der Linden neemt opnieuw de vrije trap vanaf een meter of dertig. Zijn schot is goed en hard, maar recht in de handen van Ten Rouwelaar.
33'
Grote kans voor Falkenburg, die uit een voorzet van Seuntjens vrij binnen mag koppen. Hij lijkt te schrikken van de grote kans en kopt net naast.
31'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Vriends, die De Zeeuw stevig onderuit haalt in de middencirkel.
28'
Türüç zoekt naar zijn linkerbeen, maar probeert het uiteindelijk toch met rechts vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn rollertje gaat naast het doel van Ten Rouwelaar.
25'
Een corner voor NAC Breda, waarna Go Ahead kan counteren. Het begint met een fraai hakje, maar de aanval loopt uiteindelijk stuk als Reimerink niet wordt bereikt.
22'
De bal valt goed voor NAC Breda en Seuntjens krijgt opnieuw de mogelijkheid om te schieten. Het levert geen problemen op voor Van der Hart.
19'
Het is duidelijk dat er iets op het spel staat vanavond, de gemoederen lopen al flink op en er is veel duw- en trekwerk.
17'
Jop van der Linden met een vrije trap die richting de tweede paal gaat. Voordat Kolder de bal binnen kan koppen, tikt Jelle ten Rouwelaar de bal weg.
13'
NAC Breda met een bijzonder creatieve hoekschop. De bal wordt een paar centimeter vooruit getikt, maar dat wordt door Go Ahead niet opgemerkt. Daardoor kan Demy de Zeeuw met de bal aan de haal, maar het vervolg levert niets op.
11'
NAC Breda probeert de aanval rustig op te bouwen en doet dat vooral via de rechterkant, waar Ruben Ligeon al een aantal prima voorzetten afleverde.
8'
Alex Schalk krijgt de bal van Mawouna Amevor na een goede aanval over de rechterflank, maar tikt de bal net naast.
6'
Mats Seuntjens met een prima schot vanaf rechts, via de vingertoppen van Mickey van der Hart gaat de bal naast het doel.
5'
Twee corners vlak achter elkaar voor de bezoekers uit Deventer. De bal komt tweemaal goed voor het doel, maar zonder gevaar.
3'
Het spel gaat op en neer in de eerste minuten van de wedstrijd. NAC Breda neemt het initiatief, Go Ahead loert op foutjes van de thuisploeg.
1'
Een degradatiekraker in de Eredivisie vanavond, als NAC Breda en Go Ahead Eagles tegen over elkaar staan. De huidige nummer zeventien en nummer vijftien van de ranglijst treffen elkaar in Breda. Voor beide ploegen telt alleen de winst. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van deze wedstrijd. Rond 18.45 zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

NAC Breda
Een overwinning op Go Ahead Eagles zou voor NAC Breda een flinke opluchting zijn. Het kan daarmee FC Dordrecht op afstand houden en tegelijkertijd zelfs hopen op lijfsbehoud zonder dat daar play-offs voor nodig zijn. Het team van trainer Maaskant is echter niet in opperbeste vorm, van de laatste tien Eredivisieduels werd er slechts één gewonnen.

Daarbij moet Maaskant het ook nog stellen zonder de zwaargeblesseerde Menno Koch en de geschorste Kenny van der Weg. Zij zullen vervangen worden door Henrico Drost en Rémy Amieux.

Voor Go Ahead Eagles is de wedstrijd van vanavond een uitstekende mogelijkheid om weg te komen uit de onderste regionen van de Eredivisie. Zeker met zware wedstrijden tegen Vitesse, FC Twente en Feyenoord in het verschiet, is het van extra groot belang om vanavond te winnen.

Booy wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven, maar hij moet in ieder geval Sander Duits missen met een voetblessure. Het meest aannemelijk is dat Deniz Türüç terug zal zakken naar het middenveld, wie er op de flank zal spelen is nog niet duidelijk. Met de terugkeer van Lesly de Sa heeft Booy er in ieder geval weer een optie bij.

Er wordt vanavond om 19.45 afgetrapt in Breda, veel plezier bij dit duel!