16.03.2015 13:30

De gelukte ontsnappingsact van Tighahoudini

Adnane Tighadouini schreeuwt het uit nadat hij in de blessuretijd een ontzettend belangrijke treffer heeft gemaakt tegen Go Ahead Eagles. De degradatiekraker wordt beslist in het voordeel van NAC Breda (1-0) door de treffer van Tighadouini. (14-03-2015)
Adnane Tighadouini schreeuwt het uit nadat hij in de blessuretijd een ontzettend belangrijke treffer heeft gemaakt tegen Go Ahead Eagles. De degradatiekraker wordt beslist in het voordeel van NAC Breda (1-0) door de treffer van Tighadouini. (14-03-2015)

De belangrijkste wedstrijd in de geschiedenis van NAC Breda, werd het duel met Go Ahead Eagles ook wel genoemd. Als je deze in de blessuretijd beslist, ben je Speler van de Week. Adnane Tighadouini maakte het mee.

Het thema zespuntenwedstrijden werd weer eens uit de kast gehaald voor NAC Breda – Go Ahead Eagles. Zelden was een begrip zo toepasselijk op een wedstrijd in de Eredivisie. Voor de ploeg uit Deventer dé uitgelezen mogelijkheid om zich los te wrikken van de degradatiezone, voor NAC Breda de laatste strohalm om Go Ahead Eagles terug naar het degradatiespook te trekken. Daarnaast was het voor de Brabanders een goede manier om weer wat uit te lopen op hekkensluiter FC Dordrecht, zodat directe degradatie in ieder geval geen issue meer is in Breda. Het lukte allemaal voor NAC Breda, maar het was kantje boord.

Geen behoefte aan een gelijkspel

Voor Go Ahead Eagles was de 0-0 stand die rond de negentigste minuut op het scorebord stond in het Rat Verlegh Stadion prima. Het doel was natuurlijk winnen, maar overkoepelend was het misschien wel belangrijker dat er niet verloren werd van NAC Breda. De thuisploeg had echter niets aan een punt. Hekkensluiter FC Dordrecht moest nog in actie komen en speelde de dag na de kraker in Breda weliswaar tegen Feyenoord, maar met een punt heb je de kans dat de ploeg met de rode lantaarn dichterbij komt, terwijl je niets inloopt op de clubs die voorlopig veilig zijn in de Eredivisie. NAC Breda bleef dus drukken in de slotfase van het duel. Gezien het wedstrijdbeeld was een 0-0 het meest haalbare, maar zoals het de Eredivisie betaamt, schuilen de verrassingen om elke hoek. In elk stadion, tijdens elke wedstrijd.

In één minuut van ongeloof naar geloof

De standen aan het einde van speelronde 26 en aan het einde van speelronde 27 verklappen hoe belangrijk het doelpunt van Adnane Tighadouini wel niet is voor NAC Breda. In de ene situatie staan de Brabanders er ronduit slecht voor in de Eredivisie en lijkt degradatievoetbal nauwelijks meer te ontlopen, terwijl aan het einde van speelronde 27 het er zelfs op lijkt dat het seizoen na speelronde 34 wel eens kan eindigen voor NAC Breda.

Met nog zeven wedstrijden te gaan zal het een verhaal worden van punten bij elkaar schrapen en hopen op puntverlies bij de concurrenten, maar gezien het speelschema van NAC Breda, is er één wedstrijd die in het oog springt.

25 april 2015

Om te stijgen op de ranglijst, moet NAC Breda zelf punten pakken en hopen op verliesbeurten van de concurrenten op plekken dertien, veertien en vijftien. Op 25 april kan NAC Breda het echter zelf helemaal oplossen, door in de thuiswedstrijd Heracles Almelo, de huidige nummer vijftien, te verslaan. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen tot aan die wedstrijd in de 32e speelronde, maar zoals het er nu voor staat, kan dit de nieuwe, belangrijkste wedstrijd in de geschiedenis van NAC Breda worden. Heb je het gehoord Tighadouini?

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner