13.03.2015 14:39

"Belangrijkste duel in geschiedenis van NAC"

Demy de Zeeuw (m.) scoort tijdens zijn debuut voor NAC Breda en is uitzinnig van vreugde. (14-02-2015)
Demy de Zeeuw (m.) scoort tijdens zijn debuut voor NAC Breda en is uitzinnig van vreugde. (14-02-2015)

Zaterdagavond, 19.45, NAC Breda - Go Ahead Eagles. Zomaar een affiche in de Eredivisie, maar voor NAC Breda is het zoveel meer. Dit ziet ook Demy de Zeeuw. "Dit is misschien wel de belangrijkste wedstrijd in de geschiedenis van NAC Breda."

De nieuwkomer bij NAC Breda is openhartig tegenover BN DeStem. "Als we niet winnen, wordt het erg moeilijk om de nacompetitie te ontlopen. De druk om nu te winnen, is groot. Heel groot, omdat je geen kansen meer krijgt om iets goed te maken", beseft de middenvelder met veel ervaring zich.

"Het voortbestaan van de club is in gevaar. Ondanks dat ik hier pas een maand ben, voel ik dat. Als wij degraderen, kan dat banen kosten op kantoor bij NAC. Mensen zullen ontslagen worden. Het is daarom misschien wel de belangrijkste wedstrijd uit de geschiedenis van NAC. Het besef moet er zaterdag bij iedereen zijn dat alleen de winst telt tegen Go Ahead. Als dat niet gebeurt en FC Dordrecht wint twee keer, staan wij onderaan."

Op dit moment staat NAC Breda zeventiende in de Eredivisie. Go Ahead Eagles staat nog net boven de degradatiezone, met een voorsprong van vier punten op de Brabanders. FC Dordrecht staat als hekkensluiter weer vier punten onder NAC Breda, waardoor de degradatiestrijd nog volop aan de gang is in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner