14.03.2015 21:41

NAC Breda wint degradatieduel in extremis

Een opstootje tijdens het competitieduel NAC Breda - Go Ahead Eagles. Scheidsrechter Danny Makkelier (r.) probeert de boel te sussen. (14-03-2015)

De degradatiekraker tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles is zaterdagavond geëindigd in 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Veel balverlies en slordige passing kenmerkten de wedstrijd, waardoor er nauwelijks grote kansen waren. De wedstrijd leek op een bloedeloos gelijkspel uit te lopen, maar in blessuretijd besliste Adnane Tighadouini de wedstrijd alsnog.

Voor zover er sprake was van goed voetbal, kwam dat in de eerste helft van Go Ahead Eagles. Er volgden een aantal corners, maar daarmee werd weinig gevaar gesticht. Verder was er een aantal goede aanvallen met Alex Schalk over de rechterkant, maar hij wist niet te scoren tegen zijn voormalige club. Ook bij NAC Breda gingen de aanvallen over de rechterkant, waar Ajax-huurling Ruben Ligeon een aantal prima voorzetten afleverde. Er was echter steeds niemand voor het doel om het af te maken. Zo kabbelde de wedstrijd voort zonder al te veel spektakel en werd er met een 0-0 stand de kleedkamers opgezocht.

Na rust nam de thuisploeg de leiding en dat leverde vooral voor Tighadouini een aantal goede mogelijkheden op. De aanvaller was niet scherp en wist zijn ploeg niet op voorsprong te zetten. Maar de grootste kans was voor Demy de Zeeuw, die helemaal vrij kon schieten met zijn linkerbeen. Hij raakte de bal verkeerd en hielp daarmee een grote mogelijkheid om zeep.

Aan de andere kant kreeg Schalk vervolgens een grote mogelijkheid, maar hij blesseerde zich daarbij. Ondanks het uitvallen van Schalk kwam Go Ahead Eagles weer wat beter in de wedstrijd en vooral de dode spelmomenten met Jop van der Linden leverden gevaar op. Gescoord werd er niet, wat voor NAC Breda weer aanleiding gaf om nog een kwartier te gaan jagen op de overwinning. Een goede aanval eindigde door een verkeerde aanname van De Zeeuw, even later schoot Felitciano Zschusschen net naast.

Beide ploegen leken het te moeten doen met een gelijkspel, totdat de wedstrijd in blessuretijd plotseling alsnog werd beslist. Joeri de Kamps had een geweldige pass op Tighadouini in huis, die naar binnen kwam en met rechts uithaalde. Het leverde NAC Breda een bijzonder belangrijke overwinning op. De Bredanaren staan nog altijd op de zeventiende plaats, maar het gat met nummer vijftien Go Ahead Eagles is nog slechts één punt.

Door: Jessica Westdijk