FC Utrecht
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Bakker 18. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 26. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sander van de Streek 28. / Schot met links  (Furdjel Narsingh)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Mikhail Rosheuvel 90. / Schot met rechts  (Furdjel Narsingh)

90'
Het werd een open wedstrijd in de tweede helft, maar FC Utrecht drukte niet genoeg door om een gelijkmaker te forceren. Ogbeche raakte vijf minuten voor tijd nog de lat met een boogbal en dit bleek een voorbode te zijn. In de 95e minuut maakte Rosheuvel namelijk uit een counter de 3-1, wat tevens de eindstand is.
90'
90'
Doelpunt voor SC Cambuur, 3:1 door Mikhael Rosheuvel
Op de counter wordt het nog 3-1! Ogbeche speelt de bal in één keer door op invaller Mikhail Rosheuvel, die op rechts helemaal vrijgelaten wordt. De aanvaller komt één op één met Ruiter en blijft kalm. Hij schuift de bal onder de doelman door en maakt de 3-1.
90'
Gele kaart voor Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Ook invaller Van der Maarel krijgt nog geel te zien. Hierdoor komt het totaal aantal gele kaarten in deze wedstrijd op zeven te staan. De verdediger van FC Utrecht is te laat bij de bal en schoffelt zijn tegenstander onderuit.
90'
Gele kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur)
Net in de blessuretijd gaat Bijker op de bon. De back van SC Cambuur gaat hard door op zijn tegenstander aan de zijlijn.
89'
Er komen maar liefst vijf minuten blessuretijd bij. Is dat genoeg voor FC Utrecht?
86'
Twintig seconde rust langs de lijn, maar Ogbeche staat inmiddels weer op het groene kunstgras in het Cambuur Stadion. Wat gaat er nog gebeuren in de laatste vijf minuten?
85'
Na zijn inzet wordt Ogbeche getorpedeerd door Ruiter. Het is nog net geen Schumacher die uit zijn doel komt, maar het ging aardig hard. De spits van SC Cambuur moet even op adem komen.
84'
De lat!! Bartholomew Ogbeche krijgt de bal via Van de Streek en Ruiter staat al heel ver uit zijn doel. De spits van SC Cambuur lepelt de bal over de goalie heen, maar met een grote boog eindigt de bal bovenop de lat.
81'
Twee geblokte schoten achter elkaar! Willem Janssen knokt zich in de zestien langs twee spelers, maar al vallend weet Etiënne Reijnen zijn voet voor de bal te krijgen. Ook bij de rebound werpt een speler van SC Cambuur zich in de baan van het schot.
79'
Nog maar tien minuten te gaan in Leeuwarden. FC Utrecht en SC Cambuur zetten beide nog aan, maar echt gevaarlijk wordt het allemaal niet in het Cambuur Stadion.
76'
Hardeveld gaat inderdaad naar de kant. Is het een volgende kaakbreuk binnen de selectie van FC Utrecht dit seizoen?
76'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gevero Markiet
76'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Jeff Hardeveld
74'
Jeff Hardeveld werd tien minuten geleden keihard geraakt door El Makrini, toen de verdediger het hoofd naar beneden deed om te koppen en de middenvelder de voet naar boven deed om te schoppen. Hardeveld werd hard geraakt op de kaak, kon verder, maar lijkt nu toch naar de kant te moeten.
70'
Aardige poging van Van de Streek, die uithaalt van twintig meter. Met een laag schot zoekt hij de linkerhoek, maar Ruiter gaat katachtig naar de goede kant toe en bokst de bal weg.
68'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mikhael Rosheuvel
68'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Daniël de Ridder
67'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
67'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Danny Verbeek
66'
Dat had de 3-1 kunnen zijn! El Makrini mag onder druk koppen bij de eerste paal na een corner, maar Van der Maarel staat goed opgesteld bij de eerste paal om de bal van de lijn te halen.
64'
Het blijft erom spannen in Leeuwarden. Eigenlijk maken beide ploegen aanspraak op een doelpunt. Het is dus de vraag of SC Cambuur uitloopt, of FC Utrecht een gelijkmaker kan produceren.
61'
Pereira, die in de eerste helft en zojuist twee flinke overtredingen te verwerken kreeg, oogt niet meer helemaal fit en gaat naar de kant. Zoals gezegd is Dijkstra de invaller.
61'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
61'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Marlon Pereira
60'
Gele kaart voor Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Lang geleden, maar Kevin Blom heeft zijn kaarten weer gevonden. Ayoub krijgt geel nadat hij Pereira naar de grond schopt aan de linker zijlijn.
59'
Bij SC Cambuur maakt Mart Dijkstra zich op om in te vallen. De verdediger krijgt op dit moment de laatste instructies.
56'
Het was niet saai, maar de spanning van de laatste 35 minuten in de eerste helft is ook niet teruggekomen in Leeuwarden. Het is wel weer tijd voor een doelpuntje of twee.
53'
Kiezelhard, maar over! Letschert mag het proberen en hij krijgt de bal over de muur, maar het leer scheert over de lat.
52'
Poging twee dan. Ditmaal wordt Van der Maarel aangetikt van achteren door doelpuntenmaker Bakker. De bal ligt nu bijna op de rand van de zestien, wat niet makkelijk is voor de nemer van de vrije trap.
50'
Net als in de eerste helft eindigt de vrije trap in de muur.
49'
Vrije trap voor FC Utrecht op ongeveer twintig meter van het doel. Mohamed el Makrini legt Diemers neer.
47'
Als het tot minuut 55 weer saai is, geen zorgen. De eerste tien minuten in de eerste helft waren ook saai, maar we eindigden met vuurwerk.
46'
45'
De eerste tien minuten waren saai, de resterende 35 minuten razend interessant. Via een penalty kwam SC Cambuur op een voorsprong, maar FC Utrecht maakte weer snel gelijk via Duplan na een fout van Vytas. De thuisploeg had het antwoord echter weer heel snel klaar via Van de Streek, die een voorzet in één keer achter Ruiter legde. Daarna volgden er drie grote kansen, maar het bleef bij 2-1 na 45 minuten.
45'
45'
Overigens is Narsingh door zijn assist bij de 2-1 op gelijke hoogte gekomen met zijn neef Luciano Narsingh van PSV. Beide aanvallers staan op zeven assists in het seizoen.
42'
Er wordt een hele leuke wedstrijd op de kunstgrasmat in Leeuwarden gelegd. Veel kansen en het duel kan nog alle kanten op. Als de tweede helft ook zo'n spektakel wordt, zitten we gebakken.
39'
Narsingh kan niet controleren! De aanvaller van SC Cambuur profiteert van een harde inspeelpass richting de zestien. Als de bal dan wordt doorgetikt, kan hij één op één komen met Ruiter, maar de bal wordt zo hard ingespeeld, dat de controle niet goed is. Ruiter komt uit zijn doel en plukt de bal voor de voeten van Narsingh weg.
37'
Een rechtsback voor een rechtsback, wat is hier de bedoeling van? Van der Maarel komt in ieder geval voor Kum, die de penalty veroorzaakte, in het veld.
37'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark van der Maarel
37'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Christian Kum
35'
Mark van der Maarel is bezig met het uittrekken van zijn trainingspak. Het lijkt er niet op dat er een geblesseerde speler op het veld staat, dus dit wordt een tactische wissel bij FC Utrecht.
32'
Aan de andere kant is het Yassin Ayoub, blijft het kansen regenen?
De middenvelder van FC Utrecht krijgt uit de scrimmage de bal bij de tweede paal, maar zijn intikker wordt ternauwernood van richting veranderd door Lucas Bijker, die daarmee de 2-2 voorkomt.
30'
Weer SC Cambuur met een goede kans! Het duel ligt volledig open!
Narsingh krijgt nu veel vrijheid aan de linkerkant van de zestien na een goede kapbeweging, maar zijn lage inzet eindigt op de benen van Ruiter. Het schot van Narsingh was niet volledig in de hoek, waardoor de goalie redding kon brengen.
29'
En nu raakt De Ridder de paal! Wat een gekke wedstrijd hier in Leeuwarden! De buitenspeler komt vanaf links naar binnen, haalt uit met rechts vanaf de zestien en vindt met een lage krul de rechterpaal op zijn weg naar de 3-1.
28'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:1 door Sander van de Streek
Wat een snelle tegentreffer zeg! Van de Streek krijgt veel vrijheid op de zestien en als Furdjel Narsingh vanaf links dan een voorzet op maat levert, kan de middenvelder scoren. Hij doet dit knap met zijn linkerbeen, zonder aan te nemen. Ruiter is kansloos op het schot in de rechterhoek.
26'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Édouard Duplan
En het is weer gelijk in Leeuwarden! Vytautas Andriuškevičius gaat gigantisch in de fout na een lange bal van achteruit. De back laat de bal stuiteren, komt dan met het gezicht naar zijn eigen doel te staan met Édouard Duplan in zijn rug. Vytas werkt de bal niet weg, Duplan pikt op en schiet keihard via de binnenkant van de paal binnen.
24'
Zo is de wedstrijd na tien saaie minuten toch opengebroken. FC Utrecht zal vol aan de bak moeten om iets te doen aan die 1-0 achterstand.
21'
Gele kaart voor Sander van de Streek (SC Cambuur)
De vierde gele kaart alweer van deze wedstrijd. Van de Streek wil zijn been uitsteken om een lange bal van Diemers te blokken, maar de middenvelder van SC Cambuur schept de benen onder zijn collega vandaan.
20'
Zo staat FC Utrecht met 1-0 achter binnen twintig minuten en heeft de ploeg ook al drie gele kaarten geïncasseerd. Dit kan weleens een zware middag worden voor de formatie uit de Domstad.
18'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Erik Bakker
Erik Bakker blijft heel koel en werkt de bal in de linkerhoek. Robbin Ruiter gaat de goede kant op, maar ligt niet op tijd op de grond. De voorsprong voor de thuisploeg is een feit!
17'
Gele kaart voor Mark Diemers (FC Utrecht)
Penalty SC Cambuur! Christian Kum legt Daniël de Ridder neer. Diemers protesteert dusdanig luid dat hij geel krijgt, maar de strafschop voor SC Cambuur staat.
15'
Sander van de Streek! De middenvelder die zijn doorbraak beleeft dit seizoen, komt op het juiste moment naar de bal na een indraaiende vrije trap. Al vallend werkt hij de bal richting doel, maar de middenvelder kan geen richting geven, waardoor hij naast schiet vanaf de penaltystip.
14'
Gele kaart voor Danny Verbeek (FC Utrecht)
Meteen een tweede gele kaart voor FC Utrecht. Danny Verbeek trapt Marlon Pereira naar de grond aan de linkerkant van het veld en onderbreekt daarmee een goedlopende aanval.
13'
Gele kaart voor Sébastien Haller (FC Utrecht)
Nu staat de Franse spits in ieder geval in de spotlights. De spits gaat met de hand naar de bal als het speeltuig richting doel gaat. Probeert Haller te scoren met de hand? De scheidsrechter ziet het in ieder geval en geeft geel.
11'
Bij FC Utrecht krijgt Sébastien Haller weer een basisplaats. De Fransman scoort de laatste tijd aan de lopende band voor FC Utrecht. Het is dus de vraag wat de spits vanavond gaat doen.
8'
Nee hoor. Timo Letschert mikt de bal in de rechterhoek, maar de muur staat op zijn plek. De bal eindigt op het hoofd van een speler van SC Cambuur.
7'
Misschien vanuit een vrije trap dan. Mark Diemers wordt overrompeld op twintig meter van het doel van SC Cambuur en krijgt een overtreding mee.
4'
De openingsfase is weinig enerverend van beide kanten. De bal wordt rondgespeeld achterin en bij vlagen wordt het middenveld bereikt.
1'
Daar gaan we! Welke ploeg kan de stap richting de subtop zetten na vanavond?
1'
Je hebt top, subtop, middenmoot en degradatiezone. De grove lijnen in de Eredivisie zijn uitgezet. Vanavond staat er echter twee ploegen tegenover elkaar die precies tussen de subtop en de middenmoot vallen. SC Cambuur en FC Utrecht nemen het tegen elkaar op in Leeuwarden. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van dit duel.

De ranglijst
FC Utrecht en SC Cambuur doen maar weinig voor elkaar onder in de Eredivisie. De thuisploeg van vanavond staat tiende, FC Utrecht elfde. Het verschil tussen de ploegen is maar één puntje. De weg naar de play-offs en dus de subtop? Maar acht punten. De winnaar van vanavond zet dus niet alleen een grote stap richting de mogelijkheid op Europees voetbal, maar distantieert zichzelf ook volledig van degradatievoetbal.

Doelpunten en tegendoelpunten
Het verschil tussen de middenmoot en de subtop is vaak het doelsaldo. Meer scoren, minder tegen krijgen. FC Utrecht en SC Cambuur hebben daar allebei mee te kampen. Het scorend vermogen van FC Utrecht ligt met 47 doelpunten, bijvoorbeeld beter dan Feyenoord (44) en AZ (46) ontzettend hoog, maar de ploeg krijgt er dan ook weer bovengemiddeld veel tegen. Het totale doelsaldo komt uiteindelijk op precies nul uit. SC Cambuur scoort een stuk minder en krijgt er ook iets minder tegen. Met 37 treffers zitten de Friezen onder het gemiddelde van de betere ploegen in de Eredivisie en ook de 44 tegentreffers zijn weinig positief voor de thuisploeg.

Resultaten tegen elkaar
De ploegen troffen elkaar elf keer in de Eredivisie en één keer in de KNVB beker. In de competitie trok SC Cambuur het vaakst aan het langste eind, vijf keer. FC Utrecht won vier keer van de Friese formatie. Op het gebied van doelsaldo doen de ploegen niet voor elkaar onder. Zowel SC Cambuur als FC Utrecht scoorde in de elf ontmoetingen zeventien keer.

Om 19.45 beginnen we in Leeuwarden, wat betekent dat rond 18.45 de opstellingen bekend worden gemaakt. Onder het kopje wedstrijddetails zijn deze te vinden.