1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jeff Stans 19. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 20. / Schot met rechts

90'
Ondanks dat NAC de betere ploeg was, hebben zij niet voor een flitsende start van de competitie kunnen zorgen. Falkenburg en Hooi hadden enkele goede kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar het ontbrak aan wat geluk. Excelsior loerde op de counter, maar kreeg daar in de tweede helft niet de gelegenheid voor. Daardoor delen de ploegen de punten in Breda en eindigt de wedstrijd in 1-1.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt 4 minuten.
90'
De hoekschop wordt niet gevaarlijk, al beroert Kingsley Boateng de bal met de hand. Sanders oordeelt dat er geen opzet in het spel is.
90'
Excelsior bijt even zich af. Ninos Gouriye vuurt een vervelende bal af op het doel van ten Rouwelaar. De ervaren goalie weet de bal naar buiten te stompen voor een hoekschop.
87'
Goede kans voor NAC! Erik Falkenburg wordt met een lange bal weggestuurd en na geklungel in de Excelsior verdediging weet hij nog zijn voet tegen het leder aan te zetten. Deckers voorkomt met een knappe reflex een late treffer voor NAC.
86'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Alessandro Damen
86'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
83'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
83'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joeri de Kamps
81'
De wedstrijd is aan het doodbloeden. Het ziet er naar uit dat er in Breda geen winnaar komt.
76'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Lars Hutten
76'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
74'
De twaalfde man van NAC gaat er nog maar eens achter staan. Zij voelen dat er meer tegen Excelsior te halen valt dan een punt.
71'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
71'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
71'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
71'
Wissel uit bij NAC Breda -> Elson Hooi
69'
Toch ontstaat er een gevaarlijk moment in de uitbraak. Daryl van Mieghem is sneller dan zijn directe bewaker, maar zijn voorzet bereikt net niet Jeff Stans die helemaal vrij voor de goal staat.
69'
Nee, de bal gaat over alles en iedereen heen.
68'
NAC krijgt een hoekschop te nemen, worden ze nu gevaarlijk?
65'
Erg slordig van Tighadouini. Nadat hij de bal van de klungelende Sander Fischer heeft afgepakt, snelt hij richting doel en met 1-2 situatie. De rappe buitenspeler speelt de bal iets te voor zich uit, waardoor Kevin van Diermen kan ingrijpen en het gevaar neutraliseren.
64'
Weer even een momentje voor NAC. Hooi zet voor vanaf rechts en Erik Falkenburg volleert de bal richting doel. Zijn inzet gaat over.
59'
De storm van NAC is een beetje gaan liggen. Komt er nog een slotoffensief van een van de ploegen?
53'
NAC zoekt gesteund door het altijd fanatieke publiek de aanval. Excelsior wacht af en loert op een snelle uitbraak.
49'
Twee enorme kansen voor NAC in twee seconden tijd! Eerst is het Erik Falkenburg die met een harde pegel de paal treft. In de rebound schiet in kansrijke positie schiet Elson Hooi metershoog over!
46'
We zijn weer onderweg in Breda. Beide ploegen zijn ongewijzigd.
46'
45'
Alles wat spannend was deze helft gebeurde allemaal tussen de negentiende en de drieëntwintigste minuut. Kenny van der Weg maakt een overtreding in zijn eigen zestienmeter en Sanders legde de bal op de stip. Jeff Stans schoot onberispelijk raak. Een minuut later was het gelijk. Een paar meter naast zijn goal schoot Jordy Deckers de bal wild naar voren. Zijn pass belandde recht in de voeten Adnane Tighadouini en die schoot vanaf een meter of dertig raak. Tighadouini had drie minuten later de 2-1 op zijn schoot, maar dit keer redde Deckers wel bekwaam. Daarna werden beide ploegen, op een speldenprikje van Kingsley Boateng na, niet meer gevaarlijk en is de ruststand 1-1.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt een minuut.
44'
NAC heeft nog steeds het overwicht, maar kan nog niet doorbijten. Gaat dat nog lukken in de eerste helft?
40'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (NAC Breda)
De Kamps krijgt een gele kaart nadat hij te laat was met een sliding op Jordan Botaka.
36'
Boateng krijgt een redelijke mogelijkheid na een goede voorzet van Isak Ssewankambo. De spits schiet echter op de benen van een Excelsior verdediger.
33'
Excelsior lanceert een counter, maar Jordan Botaka's voorzet is te hoog voor de voorwaartsen van de Rotterdammers.
28'
Dat waren vijf minuten dat er even een hoop gebeurde. De stom is nu geluwd. De wedstrijd kabbelt rustig voort, met NAC dat het overwicht heeft.
23'
En daar was het al bijna 2-1 voor NAC. Na een goede actie van Gábor Babos komt Adnane Tighadouini oog in oog met Deckers. De vleugelaanvaller van NAC schiet van dicht bij echter op de been van de keeper.
20'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Adnane Tighadouini
En het is alweer gelijk! Na een geweldige blunder van Jordy Deckers! De Excelsior doelman komt in balbezit een paar meter naast zijn goal en wilt uitverdedigen. Hij doet dat dermate slecht dat de bal recht voor de voeten van Adnane Tighadouini komt. De vleugel aanvaller bedenkt zich niet en schiet eens op het lege doel en scoort zo de 1-1. Het staat weer gelijk!
19'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 0:1 door Jeff Stans
Jeff Stans benut koelbloedig de toegekende pingel en zet Excelsior daarmee op voorsprong!
17'
Excelsior krijgt een strafschop! Kenny van Der Weg maakt bij een corner een overtreding in de zestienmeter en Sanders legt de bal op de stip.
12'
Deze voorzet zegt eigenlijk alles over het niveau momenteel. Isak Ssewankambo zet voor, maar hij schiet recht in de handen van Jordy Deckers.
9'
Weinig opwindend begin van de wedstrijd. NAC heeft wel het initiatief, maar daar blijf het voorlopig dan ook bij.
5'
NAC begint fel aan het duel, maar kan nog geen echte kansen creëren. Excelsior wacht af en gokt op de counter.
1'
En we zijn onderweg! Dat bekent dat Jelle Ten Rouwelaar nu officieel het record van meest achtereenvolgende gespeelde minuten in de geschiedenis van de Eredivisie heeft. Van harte!
1'
1'
De ploegen staan al op het veld. De competitie voor NAC en Excelsior gaat bijna beginnen.
Ten Rouwelaar pakt record in seizoen ouverture

Goedenavond iedereen en welkom bij de liveticker van NAC-Excelsior, ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

Tweehonderdvijfde wedstrijd op rij

Jelle ten Rouwelaar pakt een vanavond een record dat niemand meer snel zal verbreken. Hij speelde al 18.360 minuten achter elkaar, wat gelijk staat aan 204 wedstrijden van begin tot einde. Momenteel is hij al recordhouder, maar dat is samen met Ruud Hesp die tussen 1987 en 1993 ook 18.360 minuten achter elkaar op het veld stond voor Fortuna Sittard. Vanavond zal Ten Rouwelaar dus de enige recordhouder worden.

Seizoen opening vaak niet succesvol voor NAC en Excelsior

NAC en Excelsior beginnen vaak stroef aan de competitie. In de laatste vijf jaren won NAC slechts een keer de eerste wedstrijd van de competitie. In 2009 wonnen de Bredenaars uit van ADO met 1-2, door goals van Anthony Lurling en Matthew Amoah. De vier openingswedstrijden erna eindigden in drie remises en een nederlaag.

Excelsior heeft zelfs nog een stroevere start dan NAC . De Rotterdammers, ondanks dat ze een aantal seizoenen in de Jupiler League hebben gespeeld, wisten geen enkele ouverture te winnen. Twee gelijke spelen en drie nederlagen waren de oogst van de eerste wedstrijd van het seizoen.

Onderling resultaat in voordeel van NAC

De Bredenaars hebben op basis van het verleden de grootste kans om de drie punten in Breda te houden. Van de veertien voorgaande duels won NAC zes maal en werd het zes keer gelijk. Slechts een keer won Excelsior in Breda. In het seizoen 2010/2011 wonnen de Kralingers met 1-2 door doelpunt Roland Bergkamp en Guyon Fernandez.

Het duel in het Rat Verlegh stadion staat vanavond onder leiding van Jeroen Sanders. Benieuwd naar de opstellingen? Dan kan je terecht onder Wedstrijddetails. Ik wens jullie veel plezier met deze wedstrijd.