26.08.2014 13:30

Three strikes you’re out?

Jordy Deckers heeft zijn keepersshirt al uitgedaan na zijn rode kaart in de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior. (23-08-2014)
Jordy Deckers heeft zijn keepersshirt al uitgedaan na zijn rode kaart in de wedstrijd sc Heerenveen - Excelsior. (23-08-2014)

Jordy Deckers kent nog niet zijn beste seizoenopening in zijn carrière. In de eerste drie wedstrijden was hij ongelukkig betrokken bij tegengoals. In speelronde drie ging het weer mis en daarom is hij Schlemiel van de Week.

In Amerika is het gebruikelijk om misdadigers bij hun derde zware vergrijp extra zwaar te straffen. Nu heeft doelman Deckers geen misdaad begaan, maar hij maakt wel kostbare fouten voor de ploeg uit Rotterdam. Tijd voor een klein overzicht.

NAC Breda – Excelsior

In de negentiende minuut komt de uitploeg op een voorsprong via een penalty. Een lekker begin voor een promovendus, maar nog geen minuut later gaat het mis. Deckers krijgt te maken met een terugspeelbal, moet ver uit zijn doel om het speeltuig weg te werken, maar maakt onder druk een fout. Hij speelt de bal rechtstreeks in de voeten van Adnane Tighadouini, die op zo’n twintig meter van het doel staat. Deckers heeft de pech dat Tighadouini niet alleen over een moeilijke achternaam beschikt, maar ook de klasse in zijn rechtervoet heeft om de fout in één keer af te straffen. Deckers is niet op tijd terug en ziet zo de 1-1, tevens de eindstand, in zijn doel stuiteren.

Excelsior – Go Ahead Eagles

Dat een keeper niet vaak scoort mag duidelijk zijn. Het feit dat Deckers schlemiel van de week is, maakt ook al duidelijk dat het zeker niet de goalie van Excelsior is die scoorde. Nee, Erik Cummins krijgt alle eer in de tweede wedstrijd van het seizoen. Met een lange trap zoekt hij zijn aanvallers bij Go Ahead Eagles, maar met één grote stuit weet hij Deckers te verrassen. De goalie stapt eerst in, verkijkt zich op de uittrap en kan vervolgens geen redding meer brengen. Cummins in de geschiedenisboeken en Deckers de pechvogel. Overigens kost het de Rotterdammers geen punten, omdat de wedstrijd uiteindelijk in een 3-2 overwinning eindigt.

sc Heerenveen – Excelsior

In de wedstrijd van afgelopen weekend maakte Deckers voorlopig zijn laatste fout. In Friesland kreeg de goalie namelijk rood. Bij een 0-0 stand gleed Deckers ongelukkig uit toen hij zijn doel verliet om een lange bal te onderscheppen. Hierdoor is hij later bij de bal dan Luciano Slagveer, die vervolgens naar de grond gaat als Deckers een uiterste poging doet om de aanvaller van sc Heerenveen alsnog af te stoppen. Rood voor Deckers en een penalty voor de thuisploeg. Als dat het enige probleem van Excelsior was, waren de problemen nog te overzien voor de Rotterdammers, maar omdat Marinus Dijkhuizen al drie keer wisselde, moest een veldspeler op doel staan. De penalty ging raak en in de laatste minuut viel ook nog de 2-0.

Hoe nu verder?

De directe rode kaart zal Deckers een schorsing van minimaal één wedstrijd opleveren. Hierdoor zal Alessandro Damen zijn debuut in het eerste elftal van Excelsior maken. Zaterdagavond tegen Heracles Almelo mag de 24-jarige goalie zich bewijzen aan Excelsior. Als hij dit goed doet, is het heel goed mogelijk dat hij nu het vertrouwen krijgt boven Deckers. Het blijft even afwachten, maar de strijd onder de lat van Excelsior ligt weer helemaal open.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner