PSV Zondag, 31. Augustus 2014
12:30 uur
Vitesse
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 48. / Schot met rechts  (Luciano Narsingh)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Adam Maher 90. / Schot met links

90'
Een zakelijke zege voor PSV zorgt ervoor dat de ploeg uit Eindhoven koploper blijft in de Eredivisie. Een rommelgoal net na de rust van Luuk de Jong opende de score. Bij toeval viel de bal voor zijn voeten, waarna het een koud kunstje was om de score te openen. Vitesse bleef veelvuldig aan de bal, maar werd amper gevaarlijk. Rochdi Achenteh was met een schot op de paal een kwartier voor tijd wel dicht bij de gelijkmaker, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Adam Maher besliste in de blessuretijd de wedstrijd. Memphis Depay brak door aan de linkerkant. Zijn inzet kon door Velthuizen nog worden gekeerd, maar de rebound viel voor de voeten van Maher. Van net buiten het strafschopgebied schoot hij met links beheerst binnen.
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Adam Maher
Nu is het wel beslist. Depay mag alleen door op Velthuizen, maar ook hij krijgt de bal er niet in. De rebound valt voor de voeten van Maher, die met links beheerst binnen schiet.
90'
Hoe kan je hem missen? Luuk de Jong lijkt vlak voor tijd de wedstrijd te beslissen, maar oog in oog met Velthuizen, krijgt hij de bal er niet nogmaals in.
86'
Gele kaart voor Guram Kashia (Vitesse)
En ook dit is geel voor een te late charge. Ditmaal is het Kashia.
85'
Gele kaart voor Oscar Hiljemark (PSV Eindhoven)
Een onbesuisde tackel op Kevin Diks levert Hiljemark een gele kaart op.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
82'
Een afstandsschot van Kelvin Leerdam wordt van richting veranderd en is daardoor een makkelijke prooi voor Zoet.
79'
Het lijkt momenteel een kwestie van overleven voor PSV. Het spel bevind zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg. Jeroen Zoet is vooralsnog een sta in de weg voor de bezoekers.
75'
De paal! Rochdi Achenteh mag ongehinderd doorlopen en besluit hard uit te halen met links. Zoet is dit keer kansloos, maar de paal staat de gelijkmaker in de weg.
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
73'
Gele kaart voor Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
Te fanatiek doorjagen op de bal levert de Mexicaanse international een gele kaart op in zijn eerste wedstrijd voor PSV.
73'
Deze aanval is typerend voor de wedstrijd. Depay trekt de bal goed terug op Maher, die op de rand van het strafschopgebied zo een goede schietkans krijgt. De middenvelder raakt de bal helemaal verkeerd en daarmee is de kans verkeken.
72'
Het wordt slordiger en slordiger. Beide ploegen hebben momenteel moeite om de bal over korte afstanden naar iemand met hetzelfde shirt te pasesn.
70'
Wissel in bij Vitesse -> Denys Oliynyk
70'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
68'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Santiago Arias
68'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
66'
Het blijft een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwers geen genot is om naar te kijken. Aan beide kanten gaat er enorm veel fout. PSV lijkt na de 1-0 ook niet zo nodig te willen, Vitesse lijkt vooral niet beter te kunnen.
62'
Vitesse probeert beetje bij beetje meer naar het doel van Jeroen Zoet op te trekken. Heel af en toe lijken de Arnhemmers gevaarlijk te gaan worden, maar de laatste bal is vaak niet accuraat.
60'
Wissel in bij Vitesse -> Abiola Dauda
60'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
60'
Wissel in bij Vitesse -> Rochdi Achenteh
60'
Wissel uit bij Vitesse -> Arnold Kruiswijk
59'
Een vrije trap voor Vitesse. Op een gevaarlijke positie lijkt de bal ideaal te liggen voor een linkspoot. Het is echter Marko Vejinović die met rechts aanlegt. Wederom komt deze recht in de handen van Zoet.
57'
Vitesse is vooralsnog niet van plan zijn strijdwijze aan te passen na de achterstand. Nog altijd zijn het veel balletjes breed en worden er geen stations overgeslagen. Het weinig verrassende spel is voor PSV makkelijk te verdedigen.
53'
Ook in de tweede helft blijft Zakaria Labyad het doelwit van spreekkoren en verwensingen. De buitenspeler lijkt er niet al te veel door in de war te raken.
51'
Deze snelle voorsprong in de tweede held is zeer goed nieuws voor PSV. De Eindhovenaren kregen dit seizoen in de tweede helft namelijk nog geen doelpunt tegen.
48'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Luuk de Jong
Rommeldoelputen tellen ook gewoon. Een situatie waarbij de bal drie keer in de kluts van voet wisselt. Uiteindelijk belandt de bal, via Narsingh, voor de voeten van Luuk de Jong. Deze niet te missen kans wordt door de spits verzilverd.
46'
Zonder wissels aan beide kanten is de tweede helft van start gegaan.
46'
45'
Het venijn van de eerste helft zat duidelijk in de slotfase. Een fabuleuze uithaal van Memphis Depay vanaf ongeveer 35 meter belandt vol tegen de lat. Verder viel er de eerste helft weinig te smullen. Een paar afstandsschoten van Vitesse een één aardige counter van PSV via Narsingh, waren alle wapenfeiten.
45'
45'
De eerste helft krijgt minimaal één minuut extra speeltijd.
44'
Op de lat! Vitesse verliest de bal halverwege de eigen helft.Het lijkt niet echt gevaarlijk, maar Depay bedenkt zich niet en haalt in een keer uit. De bal knalt boven de kansloze Velthuizen tegen de lat.
42'
In de tegenstoot het eerste echte gevaarlijke moment voor PSV. Narsingh komt door vanaf links en dwingt Velthuizen eindelijk tot een redding.
42'
Zakaria Labyad snijdt gevaarlijk naar binnen in het strafschopgebied. Hij kruist voor Brenet langs en probeert een strafschop te versieren. Blom trapt er niet in.
38'
Weer Vitesse het zo nu en dan blijft proberen met schoten van afstand, heeft PSV na een kleine veertig minuten spelen nog geen enkele poging op doel weten te produceren. Keeper Piet Velthuizen heeft vooralsnog een rustige middag.
35'
En weer een poging van afstand van de bezoekers. Deze keer een schot van Davy Pröpper, maar wederom wordt het Jeroen Zoet niet lastig gemaakt.
34'
Gele kaart voor Adam Maher (PSV Eindhoven)
Maher krijgt een gele kaart voor een soortgelijke actie als bij Kruiswijk. Ook de PSV-er breekt een tegenstoot op.
33'
Nieuweling Andrés Guardado oogt nog wat onwennig bij PSV. Hij is wat ongelukkig in zijn passing en heeft nog voor weinig gevaar kunnen zorgen.
30'
In het eerste half uur is de volledig aanval van PSV onzichtbaar gebleken. Depay, die in zijn eentje voor meer goals heeft gezorgd dan heel Vitesse dezer competitie, Narsingh en De Jong hebben nog voor geen enkel gevaar gezorgd.
27'
Wederom een afstandsschot van Bertrand Traoré. Zijn inzet, vanaf twintig meter, kan door Zoet klemvast uit de lucht worden geplukt.
26'
Vitesse speelt de bal heel rustig rond. Met veel ballen breed en achteruit zal dit vooral een hoog percentage balbezit en geslaagde passes opleveren.
24'
Gele kaart voor Arnold Kruiswijk (Vitesse)
Het onbehouwen opbreken van een gevaarlijke counter levert Kruiswijk de eerste gele kaart van de wedstrijd op.
20'
Zakaria Labyad raakt de bal helemaal verkeerd, waardoor de bal achter zijn eigen verdedigers langsschiet. Maher liep daar ook, maar kon niet eerder bij de bal komen dan Piet Velthuizen.
17'
PSV kruipt wat meer uit zijn schulp en trekt het balbezit naar zich toe. Vitesse komt momenteel niet van de eigen helft af.
13'
In deze openingsfase heeft Vitesse voornamelijk de bal. Het percentage van 65% balbezit bevestigd dat ook. Het thuispubliek begint wat te morren en wil meer actie zien van PSV.
11'
PSV werd door Peter Bosz getypeerd als een levensgevaarlijke counterploeg.Vooralsnog lijkt de thuisploeg die reputatie te bevestigen, aangezien men nog steeds geen fatsoenlijke aanval op de mat heeft gelegd.
8'
De openingsfase van dit duel is er één zonder al te veel actie. De ploegen zijn erg onrustig aan de bal. Vitesse probeert het sporadisch met afstandsschoten, PSV heeft aanvallend nog niets laten zien.
5'
De eerste actie van Zakaria Labyad wordt door het thuispubliek met gefluit ontvangen. De PSV supporters zijn de soap rondom zijn transfer nog niet vergeten.
3'
PSV lijkt de wedstrijd onder controle te hebben in de openingsfase, maar Guardado laat zich op een gevaarlijke positie makkelijk de bal afpakken door Bertrand Traoré. Zoet redt zijn inzet, waardoor het slippertje zonder gevolgen blijft.
1'
Met Andrés Guardado in de basis heeft PSV afgetrapt in Eindhoven.
1'
De Paal! Rochdi Achenteh mag ongehinderd doorlopen en vuurt met links hard op goal. Zoet is dit keer kansloos, maar de paal staat de gelijkmaker in de weg.
Vlak voor de aftrap is er een zeer indrukwekkende minuut stilte voor het overlijden van Pedro Salazar Hewitt.

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen PSV en Vitesse. Zonder naar de ranglijst te kijken, zou dit dé topper van dit weekend moeten zijn. Het is echter een duel tussen de koploper PSV en de nummer zeventien Vitesse. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u vanmiddag live verslag doen van deze wedstrijd.

PSV
Een betere seizoensstart dan die van PSV momenteel is niet denkbaar. Naast de drie overwinningen in de competitie, hebben de Eindhovenaren ook al vier zeges in Europa geboekt. Trainer Phillip Cocu, die zelf vijf seizoenen voor Vitesse heeft gevoetbald, waakt vandaag voor onderschatting. ‘We moeten ons niet door de stand in de luren laten leggen, Vitesse is gewoon een goede ploeg’, was een van de duidelijke teksten van Cocu. Afgelopen week versterkte PSV zijn middenveld met de Mexicaanse international Andrés Guardado. Over zijn meespelen vandaag maakt de trainer pas op het laatste moment een beslissing. Datzelfde geldt voor Georgino Wijnaldum en Santiago Arias. Beide spelers mistten afgelopen donderdag de wedstrijd in Wit-Rusland wegens blessures.

Vitesse
Waar in Eindhoven alles er momenteel rooskleurig uitziet, is er in Arnhem weinig reden voor euforisch gedrag. Uit de eerste drie wedstrijden heeft Vitesse slechts één punt weten te behalen. Vooral een gebrek aan scorend vermogen heeft Vitesse vooralsnog opgebroken. Trainer Peter Bosz laat weten vooral alert te zijn op de levensgevaarlijke counters van PSV. Na nederlagen tegen Ajax en PEC Zwolle en een gelijkspel tegen SC Cambuur, gaat Vitesse vandaag vol op jacht naar de eerste zege. Bosz kan dat gaan doen met een zo goed als volledig fitte groep.

Feiten
Vitesse is momenteel al tien Eredivisieduels zonder zeges. De Arnhemmers reizen naar Eindhoven af met het goede gevoel van vorig seizoen. Vitesse wist toen met maarliefst 2-6 te winnen op bezoek bij PSV. De onderlinge balans is echter duidelijk in het voordeel van de thuisploeg, met 21 zeges in 29 ontmoetingen. De nederlaag tegen Vitesse vorig seizoen is tot op heden de enige thuisnederlaag van Cocu in de competitie.

De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.