27.08.2014 09:51

Guardado hoopt op speelminuten tegen Vitesse

De Mexicaan Andrés Guardado (r.) probeert tevergeefs de bal van Georginio Wijnaldum (l.) te onderscheppen. (29-06-2014)
De Mexicaan Andrés Guardado (r.) probeert tevergeefs de bal van Georginio Wijnaldum (l.) te onderscheppen. (29-06-2014)

Dinsdag werd Andrés Guardado gepresenteerd als nieuwe aanwinst van PSV. Toen de Mexicaan hoorde dat PSV geïnteresseerd was heeft hij meteen zijn zinnen gezet op een vertrek naar Eindhoven.

"Een week geleden hoorde ik van de interesse van PSV, een club waar ik vol voor wilde gaan. Ik heb de afgelopen week met geen enkele andere club gesproken. Ik ben alleen met PSV bezig geweest en ben blij dat het is rondgekomen", vertelt Guardado, die informatie inwon bij voormalig PSV'er Carlos Salcido. "Carlos sprak heel positief over PSV. Hij heeft hier vier goede jaren gehad en gaf een positief advies."

Als het bevalt in Eindhoven sluit Guardado een langer verblijf niet uit. "Het kan een optie zijn, maar in het voetbal kun je niets over de toekomst zeggen. Ik heb in ieder geval heel veel zin om er een mooi jaar van te maken", vertelt de Mexicaan aan De Telegraaf. PSV hoeft zich geen zorgen maken over de fitheid van Guardado. "Ik ben topfit. Ik heb natuurlijk het WK gespeeld en de voorbereiding meegedraaid bij Valencia."

Aankomend weekend staat het thuisduel met Vitesse op het programma. Als het aan Guardado ligt maakt hij dan zijn eerste minuten. "Ik wil altijd voetballen, dus ik hoop te kunnen spelen tegen Vitesse, maar uiteindelijk beslist daarover natuurlijk de trainer", aldus Guardado, die blij is om onder PSV-trainer Phillip Cocu te werken.

"Cocu is heel belangrijk geweest voor mijn keuze. Over de hele wereld kent iedereen in het voetbal hem. Hij heeft een fantastische carrière gehad bij onder meer Barcelona en ik denk dat ik heel veel van hem kan leren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner