31.08.2014 14:24

Matig PSV wint weer

In een matige wedstrijd op zondagmiddag waren twee momenten van PSV genoeg voor weer drie punten. Een rommelgoal van Luuk de Jong net na rust en een rebound van Adam Maher in blessuretijd beslisten deze wedstrijd.

In de eerste helft liet PSV vooral de bal aan Vitesse. De bezoekers wisten hier echter niet echt gevaarlijk mee te worden. Op een enkel afstandsschot na, speelde Vitesse vooral op safe. Dit kwam het spelbeeld niet ten goede. Lange tijd kon PSV hier helemaal niets tegenover zetten. In de spaarzame momenten dat de ploeg uit Eindhoven wel aan de bal was, werd daar vooral slordig mee om gegaan.

Pas in de laatste vijf minuten voor rust moest Piet Velthuizen in actie komen. Vanaf de linkerkant van het veld kapte Luciano Narsingh naar binnen en schoot richting de lange hoek. Op deze poging had Velthuizen nog een antwoord, een poging van Memphis Depay enkele minuten later was hem te machtig. Gelukkig voor de Vitesse-doelman spatte de geweldige poging vanaf ruim dertig meter boven hem uiteen tegen de lat.

Direct na rust ging het wel mis voor Vitesse. Een lange bal op De Jong stuiterde in de kluts van been naar been. Narsingh raakte de bal dusdanig gelukkig dat deze weer voor de voeten van De Jong belandde, waarna hij vanaf een meter of tien eenvoudig het eerste doelpunt van de middag kon binnen schieten.

De rest van de tweede helft kende daarna, net als in de eerste helft, weinig hoogtepunten. Een kwartier voor tijd was Vitesse dicht bij de gelijkmaker, nadat Rochdi Achenteh van afstand mocht schieten. Hij liet Jeroen Zoet kansloos, maar de paal stond de gelijkmaker in de weg. Na deze actie bleef Vitesse veelvuldig in balbezit, maar dicht bij de gelijkmaker kwam de ploeg uit Arnhem niet meer. In de blessuretijd gooide Maher de wedstrijd definitief op slot. Depay brak door op links, maar wist Velthuizen niet te verschalken. De rebound viel voor de voeten van Maher, die met links van net buiten het strafschopgebied de 2-0 aantekende.

Door deze zege blijft PSV koploper in de Eredivisie, met de volle twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden. De zorgen voor Vitesse worden alleen maar groter. Ondanks veelvuldig balbezit kwam de ploeg van Peter Bosz weer niet tot scoren en blijft het steken op één punt uit vier duels.

Door: Dennis Korpel