SBV Excelsior Zondag, 26. Oktober 2014
16:45 uur
FC Twente
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 2. / Schot met rechts  (Hakim Ziyech)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 17. / Schot met rechts  (Luigi Bruins)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jeff Stans 68. / Schot met links  (Adil Auassar)

90'
Excelsior heeft Twente knap verslagen. De Rotterdammers speelden fris en waren gewoon beter dan de Tukkers. Jeff Stans was de maker van het tweede en winnende doelpunt. Vlak voor tijd scoorde Castaignos de gelijkmaker, maar zijn doelpunt werd al dan niet terecht afgekeurd.
90'
90'
Doelpunt afgekeurd! Castaignos lijkt alsnog de gelijkmaker te maken, maar de assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Dit is een zeer discutabele beslissing.
90'
Invaller Vermeulen wil het wel heel mooi doen door vanaf de middellijn doelman Marsman te passeren.
89'
Gele kaart voor Adil Auassar (SBV Excelsior)
Auassar komt onbezonnen in en krijgt terecht geel.
88'
Schitterende redding! De vrije trap van Ziyech wordt schitterend uit de kruising gehouden door Coutinho.
87'
Corona wordt vlak buiten de zestien meter vastgehouden en krijgt zo een vrije trap op een veelbelovende plek. Hier kan wat inzitten.
86'
Excelsior houdt nog altijd stand. Kan Twente nog een doelpunt maken?
84'
Ook Orlando Engelaar mag nog een paar minuten meedoen. Hij vervangt Kyle Ebecilio.
84'
Wissel in bij FC Twente -> Orlando Engelaar
84'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
82'
De doelpuntenmaker, Tom van Weert, verlaat het veld en in zijn plaats komt Kevin Vermeulen.
82'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
82'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
80'
Dat scheelt niets! Luigi Bruins legt de bal perfect neer op Auassar, maar die schiet enkele centimeters naast. Hier was het bijna over en uit geweest voor Twente.
79'
Mokhtar probeert het eens van zo'n zeventien meter, maar zijn schot gaat enkele meters over.
78'
Youness Mokhtar vervangt verdediger Rasmus Bengtsson. Trainer Alfred Schreuder weet dat de tijd dringt en zet alles op alles om nog minimaal gelijk te spelen.
77'
Wissel in bij FC Twente -> Youness Mokhtar
77'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
76'
Castaignos! De spits had hier zijn tweede kunnen maken, maar hij kopt net naast het doel van Coutinho.
73'
Excelsior loopt niet achteruit en gaat door met aanvallen. Dat loont de ploeg van Marinus Dijkhuizen.
71'
De supporters zingen nu vrolijk: 'Het is stil aan de overkant'. Dat moet de fans en spelers van Twente toch pijn doen.
69'
Stans op de lat! Hij scoort bijna de tweede treffer in twee minuten tijd. Dat was wat geweest zeg. Stans stift de bal over Marsman heen, maar de lat voorkomt de 3-1.
68'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:1 door Jeff Stans
Net als Twente weer wat sterker begint te worden, slaat Excelsior toe. Auassar bedient Jeff Stans, die de bal ineens uit de lucht op de pantoffel neemt. Mooie goal van de middenvelder.
65'
Twente begint het spel wat meer te domineren, terwijl de Rotterdammers loeren op een fout van de Tukkers.
63'
Beide teams zakken wat in, waardoor er niet veel kansen worden gecreëerd. Twente probeert het nu wel, maar komt er nog niet echt door.
61'
Twente komt er nog altijd niet uit. De ploeg heeft moeite om een aanval op te zetten.
58'
Prima schot Auassar! De middenvelder haalt van zo'n achttien meter met zijn linker hard uit, maar dit keer redt Marsman prima.
57'
Ryo Miyaichi heeft zich weer niet echt kunnen onderscheiden en wordt vervangen door Kasper Kusk.
57'
Wissel in bij FC Twente -> Kasper Kusk
57'
Wissel uit bij FC Twente -> Ryo Miyaichi
55'
Een vrije trap van Ziyech wordt onderweg nog aangeraakt door Elso Brito, die daarmee Twente een hoekschop geeft. Die levert daarna niks op.
54'
Twente wordt behoorlijk weggespeeld op dit moment. De ploeg van Alfred Schreuder staat aardig onder druk. Van Weert kan nu van dichtbij binnenkoppen, maar kopt veel te hoog.
52'
Excelsior dringt aan! Na een mooie aanval is Botaka degene die het eens probeert. Hij schiet nu een paar meter over het doel van Marsman.
51'
Marsman treedt handelend op, nadat Botaka uithaalt.
49'
Auassar wordt de diepte ingestuurd en haalt er een hoekschop uit. Rick Kruys wordt vervolgens in de zestien onderuit getrokken, maar krijgt geen strafschop mee.
48'
Twente speelde al zes keer gelijk in de competitie. Bij deze stand zal dat aantal zelfs met één toenemen. De overige drie duels werden wel gewonnen.
46'
Het tweede bedrijf is begonnen! Beide teams gaan met dezelfde elf spelers verder. Zal Twente nog altijd ongeslagen blijven in de Eredivisie?
46'
45'
Samenvatting eerst helft
Twente begon erg sterk en scoorde al binnen twee minuten via Luc Castaignos. De spits schoot hard in de kruising na een prima steekbal van Hakim Ziyech. Excelsior werd sterker en sterker en scoorde na ruim een kwartier de gelijkmaker via Tom van Weert. Hierna ging het gelijk op; beide teams waren in balbezit erg slordig en creëerden bijna geen kansen meer.
45'
43'
Botaka schiet van ver hard, maar ook recht op doelman Nick Marsman af. Die kan de bal simpel oppakken.
41'
Fouten over en weer. Als een team druk zet op het andere team, dan levert meestal de ploeg in balbezit de bal weer in.
39'
Ziyech krult de vrije trap wel heel matig langs alles en iedereen heen.
38'
Excelsior ontsnapt. Corona lijkt alleen op Coutinho af te kunnen, maar scheidsrechter Tom van Sichem had al gefloten voor een overtreding van Van Diermen.
36'
Excelsior kon de laatste zestien Eredivisieduels (thuis en uit) tegen Twente niet winnen. Tien keer verloren de Rotterdammers en zes keer speelden ze gelijk. De laatste zege voor de Kralingers vond plaats in april 1983. Toen werd het 0-2.
33'
Botaka schiet vanaf randje zestien hard tegen Rasmus Bengtsson aan.
30'
Oh Corona toch! Jesús Corona krijgt dé kans om Twente weer op voorsprong te zetten, nadat Van Diermen de bal zomaar voor zijn voeten kopt. De Mexicaan schiet echter over.
28'
Daar was Twente gevaarlijk in de tegenstoot, maar Kyle Ebecilio loopt de drukte weer in, waardoor Excelsior op kan ruimen.
27'
Schitterende actie Botaka! Jordan Botaka passeert vanaf de middellijn zo'n vier man, maar daarna is Excelsior de bal wel kwijt.
25'
Ziyech! De middenvelder geeft de bal venijnig voor en daar heeft Coutinho nog alle moeite mee. Hij raakt de bal nog aan en geeft Twente een hoekschop.
23'
De thuisploeg lijkt het ritme gevonden te hebben, terwijl Twente nog altijd wat achterover leunt.
20'
Excelsior lijkt gevaarlijk te worden, maar Ryo Miyaichi voorkomt dat Khalid Karami uit kan halen door zijn voeten ervoor te zetten.
19'
De spitsen zijn tot dusver zeer effectief. Beide hebben aan één kans genoeg om het net te vinden.
17'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Tom van Weert
En het is weer gelijk! Tom van Weert schiet de bal ook keurig in de bovenhoek na een mooi overstapje van Adil Auassar. Van Weert scoort zijn derde competitietreffer dit seizoen.
16'
Twente laat Excelsior nu het spel maken. Zo af en toe ziet dat er ook heel verzorgd uit, maar kansen heeft dat nog niet opgeleverd.
14'
Ziyech heeft iets heel moois in gedachten door van ver eens te schieten, maar zijn poging gaat ver over.
12'
Excelsior heeft de moeilijke openingsfase achter zich gelaten en zet nu druk op de defensie van Twente. De verdediging laat zich echter niet van de wijs brengen.
11'
FC Twente is ongeslagen in de laatste zes uitduels in de Eredivisie. Drie keer wonnen de Tukkers en drie keer speelden ze gelijk.
8'
Kevin van Diermen maakt het zijn doelman wel heel moeilijk, maar Coutinho mag van geluk spreken dat de bal via een Twente-speler achter gaat en dus een doeltrap voor de thuisploeg.
7'
Andreas Bjelland zou in eerste instantie in de basis beginnen, maar de verdediger gaf in de warming-up aan last te hebben van ademhalingsproblemen. Daarom speelt Tim Breukers nu in de verdediging en schuift Cuco Martina op naar het centrum.
6'
Gele kaart voor Rick Kruys (SBV Excelsior)
Kruys krijgt geel na een felle tackle op Castaignos.
6'
Excelsior wordt al vroeg onder druk gezet in eigen huis. Twente begint erg offensief en is op jacht naar de 0-2.
4'
Excelsior wist in de laatste 25 Eredivisieduels niet de nul te houden en kreeg in deze wedstrijden vijftig doelpunten tegen. Ook vandaag in het 26e competitieduel houdt het dus niet de nul.
2'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Luc Castaignos
En het is al raak in Rotterdam! Luc Castaignos schiet FC Twente schitterend op voorsprong. De spits krijgt de bal in de loop van Hakim Ziyech en schiet vervolgens hard in de kruising. Doelman Gino Coutinho is kansloos.
2'
Het zal geen gemakkelijke opgave voor FC Twente worden om te winnen. Niet alleen om dat het zelf al zes keer gelijk heeft gespeeld, maar ook omdat Excelsior thuis nog ongeslagen is. Wel hield het nog geen één keer de nul thuis.
1'
FC Twente heeft afgetrapt op Woudestein. Welke club gaat er vandaag met de overwinning vandoor?
1'
Goedemiddag voetballiefhebbers! Welkom bij alweer de laatste wedstrijd uit speelronde 10. SBV Excelsior ontvangt om 16.45 uur in eigen huis FC Twente. Het verschil tussen deze twee clubs bedraagt vijf punten in het voordeel van de Tukkers. Mijn naam is Rijcko Treep en ik doe u verslag van dit duel.

De Rotterdammers bezetten momenteel de veertiende plaats met tien punten. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen wacht al weer een tijdje op een overwinning. Op 30 augustus werd er voor het laatst een wedstrijd gewonnen. Dat was tegen hekkensluiter Heracles Almelo. In het eigen Woudestein werd het toen 3-1. De Kralingers begonnen het seizoen veelbelovend; na vier wedstrijden had Excelsior al zeven punten te pakken. Daarna werd er alleen nog maar verloren en gelijkgespeeld.

Tegenstander FC Twente is de meester van de gelijke spelen. Al zes keer kwamen de Tukkers niet verder dan een remise. Ook vorige week tegen regerend landskampioen Ajax kon de ploeg van trainer Alfred Schreuder niet de drie punten pakken (1-1). Twente is daarentegen wel de enige ploeg dat nog zonder verliespartij is. Maar om mee te strijden voor het kampioenschap zal er toch vaker drie punten gepakt moeten worden. Nu neemt Twente de vijfde plek in beslag.

Historie
Excelsior – Twente is zestien keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen er ‘slechts’ drie, en de Tukkers wonnen er zes. De laatste onderlinge ontmoeting was in het seizoen 2011/2012. Daar ging de ploeg uit Enschede er in de laatste minuut met de overwinning vandoor door met 0-1 te winnen. Nacer Chadli was de matchwinner destijds. In Enschede werd het dat seizoen 2-2.