2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Uth 38. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tomáš Necid 51. / Kopbal  (Bart van Hintum)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mark Uth 61. / Schot met rechts  (Daley Sinkgraven)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Maikel van der Werff 74. / Schot met rechts  (Jody Lukoki)

90'
Een merkwaardige tweede helft, waarin de wedstrijd alle kanten op kon gaan. Een gelijkspel lijkt daarom een terechte conclusie. PEC Zwolle kwam eerst terug op 1-1 via Necid, om vervolgens weer tegen een achterstand aan te lopen. Uth combineerde met Sinkgraven en rondde koeltjes af. Via een afstandsschot van Van der Werff werd het uiteindelijk nog 2-2, waarna een slotfase opnieuw het beeld gaf dat de wedstrijd alle kanten op kon. Er werd echter niet meer gescoord.
90'
90'
Er komen maar liefst vier minuten blessuretijd bij.
89'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Thomas Dalgaard
89'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Daley Sinkgraven
87'
Sinkgraven is helemaal kapot. De middenvelder annex aanvaller ligt knock-out op de grond met kramp.
84'
Bij sc Heerenveen loopt inmiddels de laatste wissel zich warm. Thomas Dalgaard is uit de dug-out gestuurd door Dwight Lodeweges.
81'
PEC Zwolle blijft de betere ploeg in de slotfase. Sc Heerenveen moet snel uit een ander vaatje tappen, want het heeft geen balbezit meer en staat met de rug tegen de muur.
77'
Nou, wat voor een bijzondere wedstrijd is dit nu weer in de Eredivisie. Het kan alle kanten op, maar door de treffer van Van der Werff heeft PEC Zwolle nu de beste papieren voor de 3-2.
74'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thanasis Karagounis
74'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
74'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:2 door Maikel van der Werff
Wat een doelpunt van Van der Werff, maar mag die bal er van zover in? De verdediger van PEC Zwolle haalt uit van dertig meter en vindt de linkerkruising, maar de bal leek van die afstand houdbaar. Het publiek in Zwolle heeft daar maling aan, het staat 2-2!
71'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
71'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
71'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Trent Sainsbury
71'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Joost Broerse
68'
Er ontstaat nu een lekkere open wedstrijd, waarin PEC Zwolle weer meer risico's moet gaan nemen. Wat kan sc Heerenveen met de extra ruimte op het middenveld en de aanval doen?
65'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
65'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
64'
Door zijn tweede treffer staat Uth nu gelijk met Michiel Kramer (ADO Den Haag) op de topscorerslijst. Beide spelers hebben acht doelpunten, alleen scoorde Uth er twee uit een penalty. Het is echter ook weer zo dat Uth nu nog een half uur heeft om meer doelpunten te scoren.
61'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:2 door Mark Uth
De 1-1 viel al uit het niets, maar deze al helemaal. Uth neemt de bal mee over de breedte van het veld, kaatst met Sinkgraven, die de bal schitterend meegeeft. Eén op één met Hahn blijft Uth koel en de spits schuift simpel zijn achtste van het seizoen binnen.
58'
De Roon moet inderdaad het veld verlaten en voor hem in de plaats komt Doke Schmidt. Inderdaad geen middenvelder en daarom schuift Dwight Lodeweges in zijn elftal. Marzo gaat naar het middenveld en Schmidt wordt de nieuwe rechtsback.
57'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
57'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Marten de Roon
57'
Oei, De Roon gaat uit het niets op de grond zitten en geeft aan dat hij gewisseld moet worden.
56'
Matige poging van Drost zeg! Marzo verspeelt de bal kinderlijk eenvoudig aan Thomas en dan gaat het snel. Necid dreigt in de zestien, maar legt af op Drost, die echter een veel te slappe poging richting doel uit zijn mouw tovert. Nordfeldt heeft geen moeite met de inzet en dan krijg je toch het gevoel dat hier meer in had gezeten.
54'
Nu moet sc Heerenveen oppassen dat PEC Zwolle niet doorstoomt richting de 2-1. Het publiek gaat nu natuurlijk achter de thuisploeg staan.
51'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Tomáš Necid
En dan staat het uit het niets weer gelijk! Van Hintum gooit een vrije trap vanaf rechts voor de pot en als Necid zijn lichaam goed positioneert kan hij simpel de bal achter Nordfeldt koppen: 1-1.
51'
Gele kaart voor Pele van Anholt (sc Heerenveen)
Toch alweer de vierde gele kaart van de wedstrijd. Van Anholt komt veel te hard inglijden op de enkels van Lukoki. Gevaarlijk spel en dus geel.
49'
Geen goede beslissing van Bart van Hintum! De linksback komt op het juiste moment mee op en dan wordt hij met veel ruimte om hem heen aangespeeld door Necid. Van Hintum komt de zestien in en kan de mannetjes voor het doel uitzoeken, maar besluit uit te halen richting doel. Naast en dus een verkeerde beslissing.
46'
45'
Via een penalty kwam sc Heerenveen op een voorsprong, maar verder ging de wedstrijd tussen PEC Zwolle en de Friezen aardig gelijk op. In het begin van de wedstrijd ontstonden er grote kansen en aan het einde van de wedstrijd ook. Sc Heerenveen sloot beter af met op het einde nog een goede kopbal van De Roon, maar na 45 minuten staat het 0-1 in Overijssel.
45'
42'
Marten de Roon kopt veel te zacht, anders staat het 0-2! Jordy Buijs legt een corner bij de tweede paal en als Hahn onder de bal doorgaat ligt het doel open. De Roon kan echter geen kracht zetten en Tomáš Necid werkt de bal voor de doellijn weg.
41'
De wedstrijd opende interessant en op het einde van de eerste helft wordt het ook weer leuk. Beide ploegen gokken nu nog op een doelpuntje.
39'
Gele kaart voor Stefano Marzo (sc Heerenveen)
En weer een gele kaart. Marzo gaat met een sliding naar de bal, maar raakt alleen de enkel van Thomas, die door zijn behendigheid eerder bij de bal was.
38'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Mark Uth
En Mark Uth benut het buitenkansje met een schot in het dak van het doel. De uitploeg op een voorsprong via een penalty.
38'
Penalty sc Heerenveen! Rienstra worstelt met Joey van den Berg na een corner en Wiedermeijer wijst naar de stip. Beide spelers vielen en het publiek is het niet eens met de beslissing, maar er is wat voor te zeggen.
36'
Thomas loopt veel te lang met de bal en daarmee verprutst de Nieuw-Zeelander een goede counter van PEC Zwolle. De jongeling ziet geen afspeelmogelijkheid op het einde, maar daarvoor kon hij de bal allang kwijt.
33'
Daar gaan we weer. Nordfeldt wil Stefano Marzo aanspelen via de opbouw, maar speelt de bal veel te hard in op de rechtsback. Die kan vervolgens niet voorkomen dat de bal over de zijlijn gaat.
30'
Gele kaart voor Jesper Drost (PEC Zwolle)
De tweede gele kaart van de wedstrijd is voor Jepser Drost. De aanvaller van PEC Zwolle houdt Thorsby vast en voorkomt daarmee een counter van de uitploeg.
29'
Het is een klein wonder dat er in de verdediging nog niets faliekant mis is gegaan. PEC Zwolle hanteert meer de lange bal, maar wacht soms lang in de verdediging, terwijl sc Heerenveen koste wat kost wil opbouwen. Balverlies is vaak het gevolg, maar dodelijk is het nog niet geweest.
26'
PEC Zwolle schreeuwt moord en brand! Ryan Thomas wordt in de diepte weggestuurd en als hij dan in een fysiek duel met Pele van Anholt komt en vervolgens valt, claimen de thuissupporters een vrije trap en rood. Scheidsrechter Wiedemeijer laat echter doorspelen.
22'
Op het andere veld is er genoeg te beleven. Bij FC Utrecht - PSV is al een rode kaart gevallen en is er inmiddels ook twee keer gescoord.
19'
Gele kaart voor Daley Sinkgraven (sc Heerenveen)
Een vroege gele kaart voor Sinkgraven, die een ongelukkig duel speelt voorlopig. Hij wil Joost Broerse afblokken, maar raakt hem op de enkels.
16'
Daar is Luciano Slagveer dan! Morten Thorsby krijgt veel ruimte en de jongeling speelt snel af op Daley Sinkgraven. Die begint aan een demarrage richting de zestien en legt vervolgens op het laatste moment af op Slagveer, die op rechts vrijgekomen is. Slagveer zoekt met een schuiver de linkerhoek, maar Hahn kan de inzet simpel keren.
14'
Na een openingsfase met drie kansen is het spel qua mogelijkheden weer wat ingezakt. Zowel PEC Zwolle als sc Heerenveen meldt zich geregeld op de helft van de tegenstander, maar doordringen in de zestien is er niet bij voorlopig.
11'
De uitploeg van vanmiddag wil per se opbouwen, maar als PEC Zwolle dan vroeg druk zet, raakt sc Heerenveen de bal vroeg kwijt. De Friezen moeten gaan nadenken of ze bij elke opbouw zulk gevaar willen lopen.
8'
De bal gaat snel van been naar been, maar ook van ploeg naar ploeg. Omdat de ploegen fel druk zetten op de bal, lukt het zowel PEC Zwolle als sc Heerenveen niet om lang balbezit te houden.
4'
Wat een openingsfase zeg. Joey van den Berg krijgt op twintig meter van het doel heel veel ruimte, houdt zijn schot in en komt vervolgens in de zestien. Hij zoekt de linkerhoek, maar Warner Hahn kijkt de inzet naast.
3'
En uit de corner die volgt mag Maikel van der Werff koppen! De verdediger van PEC Zwolle wordt omarmt in de zestien, maar kan al vallend de bal richting doel werken. Om echt te scoren is weer een te moeilijke opgave, maar de inzet over het doel is alweer het tweede gevaar van de thuisploeg.
2'
Dat is al meteen de eerste kans voor PEC Zwolle! Jody Lukoki wordt in de diepte aangespeeld door Ben Rienstra en na wat kappen en draaien schiet Lukoki richting de linkerhoek. Kristoffer Nordfelt moet gestrekt, maar houdt zijn doel voorlopig schoon.
1'
Voordat we beginnen wordt Diederik Boer bedankt voor zijn jaren bij PEC Zwolle. De goalie vertrok afgelopen transferperiode naar Ajax.
De contouren van de Eredivisie worden met de speelronde zichtbaarder. PSV en Ajax nemen het voortouw, maar een aantal verrassingen houden de topploegen aardig in zicht. PEC Zwolle en sc Heerenveen horen bij die groep. Willen zij blijven verrassen in de Eredivisie, dan moet er vandaag gewonnen worden. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van dit duel tussen twee subtoppers.

PEC Zwolle

PEC Zwolle maakt geweldige tijden mee, maar dit houdt nu al zolang aan, dat het eigenlijk geen verrassing meer is. De ploeg presteert goed tegen de topploegen, maar heeft het moeilijk met een tegenstander die het initiatief aan PEC Zwolle zelf laat. De ploeg staat vijf punten achter PSV en vier achter Ajax, dat echter wel een wedstrijd meer heeft afgewerkt. Vorige week verloor PEC Zwolle pijnlijk in de IJsselderby en die nederlaag dreunt hard door in Overijssel.

De Friezen doen het ook altijd aardig in de Nederlandse competitie, maar dat heeft vooral te maken met grote uitblinkers in het elftal. Zo waren Hakim Ziyech en Alfreð Finnbogason vorig seizoen de grote namen in Friesland, maar beide spelers voetballen nu bij een andere club. Nieuwe spelers moeten dus opstaan bij sc Heerenveen en vooralsnog lijkt Mark Uth dit het beste te hebben begrepen. Met zes doelpunten is de Duitser clubtopscorer van Friesland en ook in de Eredivisie doet hij het met dat aantal prima. Alleen Michiel Kramer van ADO Den Haag doet het met acht treffers beter.

Het is aanhaken bij de top, of voorlopig afhaken in de subtop. PEC Zwolle – sc Heerenveen is een spannende pot voetbal, waarin elke voorspelling een pure gok is. Vanaf 14.30 beginnen we met de wedstrijd, maar ongeveer een uur voor de aftrap worden de opstellingen bekendgemaakt. Check ze rond 13.30 onder het kopje wedstrijddetails .