26.10.2014 18:33

Twente lijdt eerste competitienederlaag

Luc Castaignos van FC Twente slaat zichzelf voor z'n kop in het competitieduel met Excelsior. (26-10-2014)

FC Twente heeft zondag voor het eerst in de competitie een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Alfred Schreuder was niet opgewassen tegen een goed voetballend Excelsior. Tom van Weert en Jeff Stans zorgden ervoor dat Twente verloor: 2-1.

De Tukkers begonnen zeer offensief. Na nog geen twee minuten spelen lag de bal namelijk al in het netje. Hakim Ziyech stuurde Luc Castaignos weg en die wist daar wel raad mee. De spits schoot hard in de kruising en doelman Gino Coutinho moest het antwoord schuldig blijven. Excelsior had niet lang nodig om de gelijkmaker weer op het scorebord te zetten. Tom van Weert schoot de Kralingers een kwartier later langszij na een fraai overstapje van Adil Auassar.

Excelsior kwam hierna beter in het spel, maar kansen leverde dat niet op. Twente profiteerde even later bijna van een fout van Kevin van Diermen, die de bal zomaar in de voeten van Jesús Corona kopte. De Mexicaanse aanvaller had de 1-2 op zijn schoenen liggen, maar hij schoot over. Naarmate de eerste helft vorderde, werden beide teams steeds slordiger en werd er geen kans meer gecreëerd.

De thuisploeg kwam een stuk sterker de kleedkamer uit en zette Twente behoorlijk onder druk. Excelsior creëerde dan ook de nodige kansen via onder meer Jordan Botaka en Auassar. Net op het moment dat Twente het spel weer onder controle leek te hebben, scoorde Excelsior de 2-1. Auassar bediende Jeff Stans en die haalde met zijn linker ineens uit. Doelman Marsman kon daar niets tegenin brengen. Stans scoorde een minuut later bijna direct zijn tweede van de middag, maar zijn fraaie stiftje belandde op de bovenkant van de lat.

Excelsior nam geen gas terug, waardoor Twente er nog amper uitkwam. Alleen Castaignos en Ziyech hadden nog kunnen scoren, maar Castaignos kopte voorlangs en Ziyech zag zijn vrije trap schitterend gered worden door Coutinho. In de laatste minuut scoorde Castaignos de gelijkmaker, maar de grensrechter besloot echter anders. Daardoor gingen de Rotterdammers er met de overwinning vandoor en staan nog maar twee punten achter de Tukkers, die voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren.

Door: Rijcko Treep