0 : 1 Torinfos in de Ticker Adam Maher 12. / Schot met rechts  (Jetro Willems)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 23. / Penalty
0 : 3 Torinfos in de Ticker Jorrit Hendrix 25. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 50. / Kopbal  (Tommy Oar)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Chris Kum 81. / Eigen goal
1 : 5 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 90. / Schot met rechts  (Luciano Narsingh)

90'
In de tweede helft deed PSV het rustig aan en speelde Utrecht een stuk beter dan voor rust. Desondanks scoorde PSV nog twee keer. Boymans redde met een fraai doelpunt de Utrechtse eer met als gevolg een 1-5 eindstand in Utrecht.
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:5 door Georginio Wijnaldum
Toch nog de 1-5! Na een snelle tegenaanval bezorgt Narsingh de bal bij Wijnaldum die met een lage schuiver Verhoeven passeert.
88'
Vorig seizoen won de ploeg uit Eindhoven met maar liefst 5-1 in Utrecht. Maher en Depay scoorden toen beiden tweemaal. Het andere PSV-doelpunt werd gescoord door Locadia. Aan Utrecht-zijde redde Bulthuis de eer door de 4-1 te maken. Gaat het dit keer ook nog eindigen in 1-5? Het lijkt er niet op.
85'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
85'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Santiago Arias
84'
Peterson kan ongehinderd doorlopen tot in het Eindhovense strafschopgebied. Als hij van dichtbij schiet, blokt een PSV-verdediger zijn inzet.
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
81'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:4 door Christian Kum (eigen doelpunt)
Wat een pech voor invaller Kum. Hij raakt een voorzet van Willems totaal verkeerd en kopt zo de 1-4 achter zijn eigen doelman.
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
76'
Een schot van Depay vanaf een meter of twintig wordt met moeite gekeerd door Verhoeven. Ondanks het feit dat PSV niet meer zo dominant is, lijkt het wachten op de 1-4.
75'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Bruma krijgt een kaart als hij Boymans aan het shirt trekt en daarmee voorkomt dat de spits gevaarlijk kan worden.
74'
Eindelijk is PSV weer eens gevaarlijk. Na een snelle aanval kan Narsingh uithalen vanaf de rechterrand van het strafschopgebied. Zijn schot gaat voorlangs.
71'
Beide ploegen speelden in Utrecht 44 keer eerder tegen elkaar in Eredivisieverband. De thuisploeg won negen van die duels terwijl PSV twintig keer de drie punten meenam uit de Domstad. Vandaag lijkt het erop dat het de 21e keer gaat worden dat PSV wint in de Domstad.
67'
Een prima actie van Rubin levert bijna een doelpunt op voor Boymans. Invaller Rubin dolt Guardado en geeft laag voor op de spits van FC Utrecht. Het is aan Bruma te danken dat Boymans niet zorgt voor de 2-3.
64'
Wijnaldum maakt zijn rentree in de ploeg van Cocu. Bij zijn eerste balcontact test hij gelijk Verhoeven. De doelman van FC Utrecht pakt de inzet van de middenvelder echter eenvoudig.
63'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Georginio Wijnaldum
63'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
62'
Een maand geleden speelden beide teams overigens ook al tegen elkaar. In het kader van de tweede ronde van de KNVB-beker won PSV in Eindhoven met 2-0 van FC Utrecht. Na achttien minuten stond de eindstand toen al op het scorebord dankzij doelpunten van Willems en Cortie (eigen doelpunt).
58'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
58'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Anouar Kali
57'
Het spel ligt even stil als Kali met veel pijn op de grond ligt. De middenvelder lijkt een spierblessure te hebben opgelopen en kan niet verder.
54'
PSV lijkt er wat minder zin in te hebben dan voor rust. De ploeg is slordig aan de tweede helft begonnen en daar profiteert FC Utrecht van. De thuisploeg zoekt de aanval, op zoek naar de 3-2.
50'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:3 door Ruud Boymans
Een heerlijke treffer van Boymans! De spits kopt op zeer fraaie wijze een voorzet van Oar achter de kansloze Zoet. Het doelpunt lijkt slechts van belang voor de statistieken, maar het betekent wel een persoonlijk succesje voor Boymans. Het is al voor de vijfde keer op rij dat de spits scoort in een Eredivisieduel waarin hij speelde.
46'
De bal rolt weer in Utrecht als PSV heeft afgetrapt. Opdracht voor de thuisploeg: de schade beperken. We zullen zien of PSV op zoek gaat naar nog meer doelpunten. Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.
46'
45'
De wedstrijd in Utrecht is al voor rust beslist. Het is eenrichtingsverkeer en de ruststand is 0-3 in het voordeel van PSV. Het is voor FC Utrecht te hopen dat een grotere achterstand de club bespaard blijft. De doelpunten werden gemaakt door Maher, Depay en Hendrix. Van der Maarel kreeg twee gele kaarten en moest vertrekken.
45'
44'
Een heerlijke poging van Depay belandt op het dak van het Utrecht-doel. Vanaf eigen helft probeert hij de bal over Verhoeven in het doel te werken. Dat mislukt dus, maar de actie is zeer fraai.
43'
Bij FC Utrecht schreeuwen ze om een strafschop als Ayoub schiet en zijn schot van dichtbij wordt geblokt door Rekik. Nijhuis heeft het goed gezien en geeft geen strafschop want Rekik krijgt de bal op het lichaam.
42'
Een cynisch applaus klinkt er nu als Nijhuis fluit voor een overtreding in het voordeel van FC Utrecht.
40'
Bij FC Utrecht zijn ze woest als Boymans onderuit wordt gehaald door Arias en Nijhuis niet fluit. De scheidsrechter heeft het nu gedaan in de ogen van het Utrechtse publiek.
38'
De Jong is dicht bij de 0-4! Arias bedient de spits op maat in het Utrechtse strafschopgebied. Van dichtbij tikt De Jong de voorzet rakelings naast.
37'
Eindelijk laat FC Utrecht zich weer eens gelden in aanvallend opzicht. Spits Boymans kan een voorzet inkoppen, maar ziet zijn inzet ruim naast gaan.
35'
Depay krijgt de bal aangespeeld op een meter of twintig vanaf het Utrechtse doel en besluit maar eens te schieten. Zijn schot gaat een metertje over.
32'
Wat een kans voor Maher! De middenvelder staat geheel vrij in het strafschopgebied van FC Utrecht en kan de voorzet van Willems ongehinderd inkoppen. Zijn kopbal vliegt echter recht op Verhoeven af en dus blijft Utrecht de 0-4 voorlopig bespaard.
29'
PSV blijft aanvallen. Maher neemt een voorzet van Willems ineens uit de lucht bij de tweede paal. Zijn fraaie poging vliegt in het zijnet.
28'
Een afgeslagen hoekschop komt terecht bij Depay. Hij schiet van ver ineens op het Utrechtse doel. Zijn poging is niet best en zeilt hoog over.
25'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Jorrit Hendrix
Alweer een doelpunt van PSV! Hendrix kan alleen op Verhoeven af en moet eigenlijk afspelen. Hij gaat voor eigen succes, maar vindt Verhoeven op zijn weg. De doelman kan de bal echter alleen tegenhouden en niet pakken waardoor Hendrix een herkansing krijgt. Ditmaal schiet de middenvelder van PSV wel raak.
24'
Wissel in bij FC Utrecht -> Christian Kum
24'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
23'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Memphis Depay
Depay benut de toegekende penalty feilloos. Wat dom van Van der Maarel. Hij neemt de bal verkeerd aan in het eigen strafschopgebied en probeert zijn fout te herstellen. Daarbij haalt hij De Jong onderuit en Nijhuis fluit terecht voor een strafschop.
22'
Geel-rode kaart voor Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Van der Maarel haalt De Jong onderuit in het strafschopgebied en krijgt zijn tweede gele kaart.
22'
PSV krijgt een strafschop!
18'
Gele kaart voor Mark van der Maarel (FC Utrecht)
De derde kaart van de wedstrijd alweer, ditmaal voor Van der Maarel als hij Depay neerhaalt en daarmee een snelle tegenaanval van PSV in de kiem smoort.
17'
Een prima kans voor Boymans! De spits wordt bediend door Janssen en hij probeert van dichtbij binnen te schieten. Zijn inzet wordt echter geblokt door een PSV-verdediger.
15'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Een kaart voor Willems als hij Kerk belet om hem te passeren.
12'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Adam Maher
Daar is de vroege voorsprong voor PSV! Willems glipt met een fraaie beweging langs Kerk en geeft vervolgens de voorzet op Maher. De middenvelder komt geheel vrij voor Verhoeven en tikt simpel binnen. Prima goal van de Eindhovenaren.
10'
Veel pijn bij Janssen nu. De middenvelder blijft na een luchtduel geblesseerd liggen en wordt behandeld. Het spel ligt daardoor even stil. Janssen lijkt voorlopig wel door te kunnen.
8'
De Jong is gevaarlijk namens PSV. Bij de tweede paal probeert hij een voorzet van Arias binnen te werken. De spits mist de bal echter en zo is zijn kans verkeken.
6'
Een fantastische verdedigende ingreep van Van der Maarel voorkomt een PSV-doelpunt. De verdediger van Utrecht maakt met een sliding de inzet van Depay onschadelijk en behoedt zijn team zo voor een vroege achterstand.
4'
Markiet rukt op tot op de rand van het Eindhovense strafschopgebied en wordt daarbij geen strobreed in de weg gelegd. Hij besluit te schieten, maar zijn schot wordt uiteindelijk geblokt door een PSV-verdediger.
2'
Gele kaart voor Anouar Kali (FC Utrecht)
Een volkomen terechte kaart voor Kali als hij veel te hard doorgaat op Arias.
1'
Het is begonnen in Utrecht als de thuisploeg heeft afgetrapt! Verstevigt PSV zijn koppositie of wint FC Utrecht en gaat het een paar plaatsen stijgen op de ranglijst? We gaan het nu zien!
1'

Goedemiddag en welkom op deze zondagmiddag bij het treffen tussen FC Utrecht en PSV. Deze ploegen zullen vandaag aftrappen om half drie in stadion Galgenwaard te Utrecht. De scheidsrechter die het duel gaat fluiten is Bas Nijhuis. Hij kwam afgelopen week in het nieuws vanwege relationele problemen, maar volgens de KNVB is dit geen belemmering om de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV vanmiddag te leiden. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vanmiddag live verslag voor u van dit duel.

FC Utrecht
Voorafgaand aan de zondagmiddag vinden we FC Utrecht terug op de twaalfde plek van de ranglijst. De ploeg won vier keer, verloor vier keer en speelde eenmaal gelijk. Vorige week wonnen de Utrechters met 3-1 op bezoek bij FC Dordrecht. Vlak voor tijd besliste Yassin Ayoub dat duel door een vrije trap op fraaie wijze raak te schieten. Mocht Utrecht vandaag weer winnen, dan doet het goede zaken op de ranglijst want de ploegen in de middenmoot staan momenteel erg dicht bij elkaar. De man aan Utrecht-zijde waar PSV deze zondag extra alert op moet zijn, is Ruud Boymans. De spits scoorde namelijk in de laatste vier wedstrijden waarin hij speelde. Voorin mist Boymans vanmiddag zijn aanvalspartner Nacer Barazite, hij is geblesseerd. Trainer Rob Alflen kan tegen PSV eveneens geen beroep doen op Danny Verbeek, Edouard Duplan, Michael Zullo en doelman Robbin Ruiter. Ook zij kampen allen met een blessure. Vanwege de blessure van Ruiter verdedigt Jeroen Verhoeven het doel van FC Utrecht.

PSV
De Eindhovenaren gaan momenteel fier aan kop in de Eredivisie en ongeacht de uitslag van vandaag zullen zij ook na deze speelronde nog bovenaan staan. Naaste concurrent Ajax won gisteravond met 3-1 van Go Ahead Eagles, maar heeft ondanks die zege nog een punt minder dan PSV. Wint de club uit Brabant vandaag van FC Utrecht, dan is het verschil tussen beide teams dus weer vier punten. Vrijdag blikte trainer Phillip Cocu vooruit op het treffen met de ploeg uit Utrecht en hij verwacht niet dat het een ‘makkie’ wordt: “Utrecht laat iedere wedstrijd zien dat ze met veel enthousiasme en flair spelen. Ze spelen goed combinatiespel. Ik verwacht dat ze dat zondag weer zullen doen.” Cocu kan tegen FC Utrecht weer beschikken over zijn aanvoerder Wijnaldum, die kampte met een blessure. De middenvelder begint vanmiddag echter op de bank. Abel Tamata, Oscar Hiljemark en Stijn Schaars zijn nog wel geblesseerd en ontbreken dan ook in de selectie van PSV. Wie er deze zondag wel op het veld staan in Utrecht, kunt u hier lezen. Op deze pagina vindt u de opstellingen van zowel FC Utrecht als PSV.