14.03.2015 21:39

SC Cambuur kijkt omhoog na winst op Utrecht

SC Cambuur kan juichen tijdens het competitieduel met FC Utrecht. (14-03-2015)

Na een spannende eerste helft en een ietwat rommelig tweede deel heeft SC Cambuur zaterdag de drie punten in eigen huis weten te houden. Tegen FC Utrecht was het eigenlijk na 45 minuten al klaar: 3-1.

De wedstrijd kwam pas na een kwartier los, maar toen was het wel meteen goed raak. Christian Kum legde Daniël de Ridder over de knie en SC Cambuur kreeg een penalty. Erik Bakker bleef kalm vanaf elf meter en zorgde voor de 1-0. Nog geen tien minuten later stond het alweer 2-1. FC Utrecht kwam eerst op gelijke hoogte, nadat Vytautas Andriuškevičius een hoge bal verkeerd inschatte en Édouard Duplan een niet te missen kans gaf. Twee minuten na de 1-1 was het Sander van de Streek die de thuisploeg weer op een voorsprong zette. Furdjel Narsingh zette laag voor en de middenvelder kon vrijstaand inschieten vanaf de zestien. Vlak na het doelpunt raakte De Ridder nog de paal en kon Yassin Ayoub van dichtbij intikken, maar het bleef bij drie doelpunten in de eerste helft.

De tweede helft viel flink tegen in vergelijk met het eerste bedrijf. De wedstrijd lag weliswaar open met druk van beide kanten, maar tot grote kansen kwam zowel SC Cambuur als FC Utrecht niet. Mohamed el Makrini kopte twintig minuten voor tijd richting doel uit een corner, maar Mark van der Maarel kon de inzet voor de lijn keren met zijn voet.  Vijf minuten voor tijd kreeg Bartholomew nog de grootste kans van de tweede helft, maar zijn boogbal vanaf de zestien eindigde bovenop de lat.

Ondanks het feit dat er vijf minuten blessuretijd werden bijgetrokken, kwam FC Utrecht niet dichterbij dan enkele dreigende momenten rondom de zestien van SC Cambuur. De ploeg drukte wel door, maar gaf daardoor veel ruimte weg in de achterste linie. Narsingh en Mikhail Rosheuvel profiteerden daar optimaal van, vijf minuten in blessuretijd. De flankspeler speelde een diepe bal in één keer door op de invaller, die oog in oog met Ruiter kalm bleef: 3-1.

Door de overwinning sluit SC Cambuur aan bij de ploegen die stiekem nog kunnen dromen van de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg moet de resultaten op de zondag afwachten, maar staat op dit moment vijf punten van plek zeven af, die recht geeft op de play-offs. FC Utrecht zakt terug in de middenmoot, maar staat nog ruim boven de degradatiezone.

Door: Jos Boesveld