20.03.2015 16:30

'Hele slechte' Kum krijgt alsnog zijn krediet

Bartholomew Ogbeche (l.) en Christian Kum (r.) doen een uiterste poging om bij de bal te komen tijdens SC Cambuur - FC Utrecht. (14-03-2015)

Na 37 minuten was de wedstrijd SC Cambuur - FC Utrecht al afgelopen voor Christian Kum. De verdediger van de uitploeg speelde een dramatische eerste helft en Rob Alflen haalde hem naar de kant. In het volgende duel van FC Utrecht is Kum echter weer van de partij.

"Hij speelde heel slecht, maar een speler die het in de weken daarvoor goed deed, verdient ook krediet", legt assistent-trainer Harry van den Ham uit aan het Algemeen Dagblad. De in Duitsland geboren verdediger miste dit seizoen maar drie wedstrijden van FC Utrecht en wist zelfs drie keer te scoren.

Tegen SC Cambuur liep het echter niet bij Kum, die in de zeventiende minuut een penalty veroorzaakte. Toen de back naar de kant werd gehaald, stond het inmiddels 2-1 in Leeuwarden. FC Utrecht kwam langszij, maar gaf de voorsprong al binnen twee minuten weer weg tegen SC Cambuur.

FC Utrecht neemt het vrijdagavond op tegen NAC Breda.