ADO Den Haag
0:0
geen

90'
In de tweede helft kwam ADO beter in de wedstrijd, zonder dat dit leidde tot grote kansen. Heerenveen was nog steeds de bovenliggende partij maar kon dit niet uiten in de score. De grootste kansen waren voor Van Duinen en Uth. ADO is het meest tevreden met een punt.
90'
90'
De tijd tikt door, ADO lijkt een punt te pakken in Heerenveen!
90'
Zwinkels redt ADO! De doelman van ADO redt op een goede kopbal van Uth, na een indraaiende voorzet van Sinkgraven.
90'
Er komen liefst zes minuten bij in Friesland! ADO zal nu spijt hebben van het vele tijdrekken.
90'
Jansen had zojuist kramp en kan nu vervangen worden door Danny Bakker.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
89'
Van den Berg besluit nog maar eens te schieten, nu vanaf dertig meter. Het schot wordt van richting verandert.
88'
De kans is groot dat er veel extra tijd bij zal komen. Telkens liggen spelers van ADO op de grond.
87'
Schot van Van den Berg ruim over. De afstand tot het doel was twintig meter.
85'
Zo lijkt Heerenveen opnieuw niet te winnen in eigen huis. Dat zou de vierde thuiswedstrijd op rij zijn zonder overwinning.
83'
Zuiverloon kan niet verder door een blessure en is vervangen door Tyronne Ebuehi.
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tyronne Ebuehi
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
81'
Via de kluts belandt de bal voor de voeten van Uth. Hij schiet vanuit de draai maar het schot gaat ruim naast.
79'
Van Duinen heeft de 0-1 op de schoen! Schet omspeelt Pele van Anholt op de achterlijn en geeft strak voor. Daar staat Van Duinen en hij wil de bal binnentikken op vijf meter van het doel, maar stuit op Nordfeldt. Deze bal moet hangen!
76'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
De middenvelder van ADO legt Marzo neer, waar geen bal in de buurt is. Terechte beslissing van Vink.
74'
Met Zwinkels lijkt het wel te gaan. Hij gaat het duel volmaken, zoals het nu is.
73'
Slagveer oogt wat geblesseerd en is vervangen door Pelle van Amersfoort.
73'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
73'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
72'
Slagveer gooit de bal voor vanaf de zijkant en Uth komt aan koppen toe. Het was een lastige bal en de bal gaat dan ook over.
71'
Mathias Gehrt heeft niet kunnen imponeren vanavond en nu mag de snelle Mitchell Schet het proberen.
71'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
71'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
70'
Zwinkels is er bij gaan zitten. Hij heeft last van zijn heup, geeft hij aan.
66'
Vink laat niet veel toe vanavond. Hij fluit veel en dat wordt niet altijd gewaardeerd door de toeschouwers in het stadion.
63'
Een corner Joey van den Berg komt bij de tweede paal en daar staat Otigba om te koppen. Hij wint het luchtduel maar zijn kopbal gaat een meter over de lat.
62'
Vrije trap van Van Aken net naast! De verdediger mag aanleggen van een kleine dertig meter. Zijn schot is hard maar hobbelt net naast het doel.
60'
Wederom een slechte pass van Wilfried Kanon. Hij heeft aan de bal nog weinig goed gedaan.
56'
De bezoekers kruipen na rust wat meer uit de schulp.
53'
Opnieuw gaat ADO slordig om met een vrije trap op een mooie positie. Ditmaal van 25 meter en recht voor het doel. Zuiverloon probeert het dit keer en ook hij schiet in de muur.
51'
Vink had eigenlijk doelman Zwinkels moeten bestraffen met een gele kaart naar aanleiding van het opstootje. Hij gooide Joost van Aken naar de grond. Zo ontsnapte de doelman van ADO wederom aan rood.
50'
Gele kaart voor Mark Uth (sc Heerenveen)
Ook de andere topscorer van de Eredivisie ontvangt geel voor het opstootje. Hij kan de kaart wel hebben.
50'
Gele kaart voor Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Hij wordt gezien als één van de boosdoeners van het opstootje. Hiervoor krijgt hij een gele kaart en die kan hij niet hebben. Hij is geschorst voor de eerste wedstrijd na de winterstop.
49'
Opstootje in het strafschopgebied bij Zwinkels! Wat gaat Vink doen?
47'
Zowaar een schot van ADO! Kevin Jansen krijgt de bal op kniehoogte voor de voeten en besluit de bal te volleren op twintig meter afstand van het doel. De bal daalt net iets te laat, daardoor gaat de bal over.
46'
Geen wissels bij aanvang van de tweede helft!
46'
45'
Het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er heel weinig. Daarna werd de thuisploeg sterker en kreeg het mogelijkheden om de score te openen. ADO deed niets anders dan tegenhouden en lijkt naar Friesland te zijn gekomen voor een punt. Heerenveen de bovenliggende partij maar de stand is nog 0-0.
45'
45'
Er komt een minuutje bij!
44'
ADO doet niets anders dan tegenhouden de eerste helft.
40'
Een vrije trap op 25 meter van het doel voor ADO. De bal ligt op een mooie positie maar Vito Wormgoor verprutst de mogelijkheid, want zijn vrije trap gaat laag in de muur. Kans verkeken.
40'
De kleine storm van Heerenveen is wat gaan liggen.
36'
Lekker schot van Slagveer! Sinkgraven stuurt Slagveer de diepte in op de rechterflank. De buitenspeler besluit om uit te halen van twintig meter. Het schot gaat recht op Zwinkels af en hij weet de bal in twee instanties te pakken.
35'
Een hoge voorzet van Stefano Marzo wordt slecht weg gebokst door Zwinkels en daardoor kan Uth koppen. De mogelijkheid is niet makkelijk en de topschutter kopt dan ook naast.
34'
Na een goede combinatie wordt Luciano Slagveer de diepte ingestuurd maar Zwinkels is attent, komt ver uit en schiet de bal over de zijlijn.
33'
De thuisploeg wordt sterker en is op zoek naar de openingstreffer!
31'
Daar is Uth voor de eerste keer gevaarlijk! Hij wordt aangespeeld aan de linkerkant van het strafschopgebied en haalt hard en laag uit. De bal gaat net niet ver genoeg in de hoek en daardoor kan Zwinkels redding brengen.
29'
Is dat geen hands!? Kramer lijkt de bal tegen de hand te krijgen in het eigen strafschopgebied. Arbiter Vink besluit anders en geeft de vrije trap aan ADO.
28'
Heerlijke vrije trap van Marten de Roon! De vrije trap van 25 meter gaat richting de kruising, maar Zwinkels redt en haalt de bal uit de kruising. Stijlvolle redding op een prachtige vrije trap!
26'
Geen van beide Eredivisietopscorers heeft voorlopig het onderscheid kunnen maken. Zowel Uth als Kramer zijn nog niet in scoringspositie gekomen of gebracht door teamgenoten.
23'
Het eerste kwart van de wedstrijd is verstreken. De supporters zullen het nog niet erg warm hebben gekregen van het voetbal.
20'
Heerenveen heeft iets goed te maken voor het eigen publiek. De vorige drie thuiswedstrijden leverden slechts twee punten op. Een overwinning op ADO zal veel goed maken.
17'
Ook Heerenveen gevaarlijk uit een hoekschop. De bal komt voor de voeten van Kenny Otigba, die uit de draai schiet. Zijn schot wordt geblokt.
16'
Gianni Zuiverloon gevaarlijk uit een hoekschop! De oud-Heerenveenspeler krijgt de bal pardoes voor de voeten achterin het strafschopgebied na een hoekschop die verlengd werd. Hij kan echter net niet lekker uithalen en schiet de bal over en naast.
14'
Het eerste kwartier heeft nog geen echte kansen opgeleverd.
10'
Gele kaart voor Kristoffer Nordfeldt (sc Heerenveen)
De doelman van Heerenveen beklaagt zich bij Pieter Vink over de kleur kaart van Zwinkels en ontvangt hiervoor zelf een gele kaart. Beide keepers nu bestraft met geel dus.
9'
Gele kaart voor Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
Een lange bal van achteruit op de diepgaande Sam Larsson, die het duel aan gaat met Malone. De ADO-verdediger krijgt hulp van doelman Robert Zwinkels, die Larsson torpedeert net buiten het strafschopgebied. Daarvoor krijgt hij terecht geel. Een rare actie van de doelman, die daar niets te zoeken heeft. Hij ontsnapt aan rood.
9'
ADO zoekt meteen de lange bal richting de twee lange spitsen: Mike van Duinen en topscorer Michiel Kramer
6'
Daar was Mark Uth voor de eerste keer! Daley Sinkgraven verovert de bal van Dion Malone en dan kan de Duitse spits de bal oppikken. Hij legt de bal klaar voor zijn rechter, maar dat is duidelijk niet zijn sterke been. Het schot van randje zestien gaat enkele meters over.
4'
De intenties van SC Heerenveen zijn duidelijk. Ze willen een einde maken aan de slechte thuisreeks van twee punten in de laatste drie wedstrijden.
1'
ADO Den Haag heeft afgetrapt in Friesland.
1'

Welkom! SC Heerenveen en ADO Den Haag openen de zeventiende speelronde in de Eredivisie. Het is voor beide ploegen de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

SC Heerenveen wist vorige week eindelijk weer te winnen
De ploeg van Dwight Lodeweges maakte vorige week een einde aan een slechte reeks van acht wedstrijden zonder overwinning. In Breda werd NAC met 0-2 verslagen. Door die drie punten staat Heerenveen momenteel op de negende plek in de Eredivisie met 21 punten. Een nieuwe winstpartij zou de Friezen goed uitkomen, want bij een nederlaag sluit de ploeg waarschijnlijk de eerste seizoenshelft af in het rechterrijtje.

ADO Den Haag de laatste vier duels zonder winst
De Hagenezen wisten de laatste vier wedstrijden niet in winst om te zetten. Er moet wel gezegd worden dat er knap een punt werd gepakt tegen Ajax. Vorig weekend wist ADO in eigen huis ternauwernood een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Excelsior. De ploeg van Henk Fräser is bezig aan een matig seizoen. De residentieclub staat 16e, een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitievoetbal betekent.

Duel tussen de topscorers van de Eredivisie
SC Heerenveen tegen ADO Den Haag betekent niet alleen een wedstrijd tussen een middenmoter en een degradatiekandidaat, maar ook de wedstrijd tussen Mark Uth en Michiel Kramer. Beide spitsen staan op elf doelpunten in dit Eredivisieseizoen. Van zowel Kramer als Uth is dit verassend te noemen. Kramer kwam begin vorig seizoen over van FC Volendam en maakte vorig jaar zeven treffers. Uth speelde vorig jaar op huurbasis in Almelo, bij Heracles. Voor die club was hij acht keer trefzeker. De vraag is of de ene spits zich vandaag kan ontdoen van de andere spits als topscorer van de Eredivisie, tijdens de winterstop.