18.12.2014 14:23

Heerenveen met bijna fitte selectie tegen ADO

Trainer Dwight Lodeweges van sc Heerenveen kan vrijdag in het thuisduel met ADO Den Haag op een fitte spelersgroep rekenen. Op de voorlopig nog uitgeschakelde Jordy Buijs na, is iedereen erbij.

Na acht keer op rij niet te hebben gewonnen, stapte Heerenveen vorige week tegen NAC weer eens met een zege van het veld. Lodeweges maakt er vrijdag graag twee op een rij van. "Dan hebben we 24 punten en staan we er goed voor", beredeneerde hij donderdag.

Tijdens het duel staan de twee topscorers van de eredivisie tegenover elkaar: Mark Uth van Heerenveen en Michiel Kramer van ADO. Beide spitsen scoorden al elf keer. "Het is klasse wat Mark laat zien, maar dat kan ook dankzij zijn ploeggenoten. Uiteindelijk blijft het een teamprestatie", aldus Lodeweges.

Bij ADO kan trainer Henk Fraser geen beroep doen op zijn eerste doelman Martin Hansen. De Deen heeft een pink gebroken en wordt in Friesland vervanger door Robert Zwinkels, die dit seizoen nog niet keepte in de eredivisie. Roland Alberg ontbreekt wegens een schorsing, terwijl Kevin Jansen daarvan terugkeert.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner