25.04.2015 20:21

Willem II vergeet te winnen bij Heerenveen

De gemoederen lopen hoog op tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Willem II. (25-04-2015)

Ondanks een handvol grote kansen kwam Willem II zaterdagavond op bezoek bij sc Heerenveen in de Eredivisie niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een echte spitsengoal van Mark Uth voorkwam een zege van de bezoekers.

In de eerste helft kende beide ploegen fases waarin ze de overhand hadden. De thuisploeg begon de eerste paar minuten overtuigender dan Willem II, maar moest na ruim tien minuten het initiatief aan de bezoekers laten. Zonder grote kansen te creëren gaf Willem II dit initiatief weer terug na een minuut of tien. Na een klein half uur spelen sloeg de vlak uit het niets in de pan. Kenneth Otigba en Bruno Andrade zorgde voor een opstootje en kregen beide geel.

Dat dit voorval het meest in het oog springen moment van de eerste dertig minuten was, zei alles over de wedstrijd. Ook in het laatste kwartier naar de rust toe kwam sc Heerenveen niet tot grote kansen. Willem II daarentegen kreeg kort achter elkaar twee keer de kans op de score te openen.  Eerst kreeg Bruno Andrade een open kopbal uit een voorzet van Terell Ondaan, maar kopte deze bal over. Een minuut later leek Samuel Armenteros op zeg te zijn naar de 0-1, toen hij Jerry St. Juste van zich af kon schudden. De spits liep vervolgens alleen op de doelman af, maar schoot de bal recht tegen Kristoffer Nordfeldt aan.

Na de rest was het Willem II wat de wedstrijd naar zich toe trok. Kort na de thee was er weer een grote kans voor de bezoekers, maar de mee opgekomen Frank van der Struijk bediende Bruno Andrade niet goed, waardoor Nordfeldt weer in kon grijpen. Willem II bleef het initiatief houden en kansen creëren, maar vergat zichzelf te belonen met een doelpunt.

Op het moment dat de wedstrijd in leek te zakken, schudde Bruno Andrade iedereen weer wakker. De gevaarlijkste man aan de kant van Willem II kreeg de bal goed mee in de loop en haalde vanaf links verwoestend uit. Via de vingertoppen van Nordfeldt zag de aanvaller zijn poging ditmaal tegen de paal uiteen spatten.

Deze knal was het startschot van een spectaculaire fase. Een diepe bal van Frank van der Struijk viel niet veel later achter de verdediging van sc Heerenveen. Bruno Andrade was daar het meest attent en als eerst bij de bal. Met een subtiele voetbeweging lobte hij de bal over Nordfeldt heen, die voor het eerst deze avond kansloos was. Maar lang kon Willem II niet van de voorsprong genieten. Twee minuten later bediende Sam Larsson Mark Uth in de zestien. De spits haalde vervolgens ineens uit, schoof daarmee de bal onder Kostas Lamprou door en zette beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen nog wel op zoek naar de overwinning, maar tot echt grote kansen kwamen ze beide niet meer. Met dit 1-1 gelijke spel schoot Willem II eigenlijk niets op, want de Play Offs zijn nu schier onbereikbaar geworden voor de Tilburgers. Heerenveen moet afwachten wat PEC Zwolle en FC Groningen later dit weekend doen, om zeker te weten dat de ploeg deel mag nemen aan het toetje van de competitie.

Door: Dennis Korpel