20.04.2015 16:52

Heerenveen wellicht zonder Uth tegen Willem II

Mark Uth heeft zaterdag aan het uitduel van sc Heerenveen bij PSV een lichte blessure overgehouden. De Duitse spits moest zich in het duel waarin PSV zich tot landskampioen kroonde (4-1), na 57 minuten laten vervangen, vanwege een gekneusde teen.

Ook verdediger Pele van Anholt had tijdens de wedstrijd last van een pijnlijke teen. De medische staf van Heerenveen rekent erop dat beide spelers, die de komende dagen wat meer rust krijgen, zaterdag gewoon mee kunnen spelen in het thuisduel met Willem II.

Mocht Uth het thuisduel met Willem II niet halen dan is dat een fikse aderlating voor sc Heerenveen. De Duitse aanvaller is dit seizoen topscorer van Heerenveen met veertien doelpunten in dertig wedstrijden. Mocht Uth niet kunnen starten dan is de kans groot dat Henk Veerman zijn basisdebuut gaat maken. De boomlange aanvaller werd afgelopen transferperiode overgenomen van FC Volendam, waar hij zestien keer scoorde in 21 duels. Bij Heerenveen staat de teller inmiddels op twee treffers tijdens elf invalbeurten.