24.04.2015 11:43

"Wij gaan helemaal voor Europees voetbal"

Bruno Andrade kijkt met afgrijzen de bal na. De speler van Willem II heeft zojuist een grote kans gemist tegen PEC Zwolle. (13-12-2014)
Bruno Andrade kijkt met afgrijzen de bal na. De speler van Willem II heeft zojuist een grote kans gemist tegen PEC Zwolle. (13-12-2014)

Het wordt lastig, maar Willem II heeft de Europese droom nog niet opgegeven. "Het kan nog steeds, dus we gaan er de komende drie wedstrijden nog helemaal voor."

Dat zijn de woorden van Bruno Andrade tegenover Omroep Brabant, die op het punt staat zijn aflopende contract te verlengen. Andrade moet zich met Willem II richten op de achtste plaats en hopen dat PEC Zwolle volgende week de bekerfinale wint van ten koste van FC Groningen. De zevende plaats, die sowieso recht geeft op deelname aan de play-offs is te ver weg voor de Tilburgers.

Daarom is Willem II voornemens de laatste strohalm aan te grijpen. Dat wordt naast Andrade ook onderstreept door aanvoerder Jordens Peters. "We hebben nog drie wedstrijden en die willen we allemaal winnen. En dan zien we wel. De eerste (uit tegen c Heerenveen, red.) is natuurlijk lastig. In de Eredivisie kunnen we niemand onderschatten, maar hoeven we ook voor niemand bang te zijn", zegt hij tegen het regionale medium.

Het is echter de vraag of Peters tegen sc Heerenveen kan spelen. Vorige week tegen FC Groningen liep de verdediger een lichte hersenschudding op. "Ik zag letterlijk sterretjes. Het gaat om mijn hoofd, dus er zal geen risico genomen worden. Maar ik heb weer getraind en dat ging goed." Teamgenoot Andrade is wel inzetbaar en hij kijkt uit naar het duel in Friesland. "Heerenveen is een echt voetballende ploeg. Zij willen aanvallen, maar dat willen wij ook. Ik hoop op een wedstrijd met veel goals, waarvan de meeste door ons gescoord worden."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner