1 : 0 Torinfos in de Ticker Marko Vejinović 32. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 61. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Marko Vejinović 80. / dir. vrije trap
2 : 2 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 86. / dir. vrije trap

90'
Samenvatting van de tweede helft
NAC Breda kwam beter in de wedstrijd en daardoor kwamen ze op 1-1 door de goal van Tighadouini. Vejinovic bracht de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar door een fout van Velthuizen kwamen de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte. In de slotfase gebeurde er nog van alles, maar het bleef 2-2. Vitesse is het minst gelukkig met dit resultaat, helemaal gezien de goede eerste helft.
90'
90'
Tighadouini neemt nog een vrije trap, maar de bal gaat over het doel van Velthuizen.
90'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Vitesse)
Hij haalt er een aanval van NAC uit. Een nuttige kaart voor de man van de wedstrijd.
90'
Wallace claimt nog een strafschop, Makkelie wuift het weg.
90'
Ibarra wordt de diepte in gestuurd, maar er wordt afgefloten. Hij gaat toch door en scoort, maar er is allang gefloten. Al kun je twijfels hebben of het wel buitenspel is.
90'
Mooie uithaal van Ibarra, opnieuw van afstand, maar geen goal!
90'
Gele kaart voor Kingsley Boateng (NAC Breda)
Hij gaat voor de bal staan en zo kan Vitesse de vrije trap niet nemen. Terecht geel!
90'
Er komen vier minuten bij in Arnhem!
89'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
89'
Wissel uit bij NAC Breda -> Erik Falkenburg
88'
Vejinovic bijna met zijn derde! Hij slalomt langs twee spelers, maar zijn schot met zijn mindere linker gaat enkele meters naast.
86'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:2 door Adnane Tighadouini
De linkeraanvaller geeft de vrije trap voor, maar gaat aan iedereen voorbij. Vervolgens schat Velthuizen de bal verkeerd in en gaat in de fout. De tweede van Tighadouini!
85'
NAC kan er vooralsnog geen slotoffensief uitpersen, maar dat zal wel nodig zijn om nog een punt te pakken in Arnhem!
83'
Gele kaart voor Jeffrey Sarpong (NAC Breda)
80'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Marko Vejinović
De middenvelder met zijn tweede! Hij krult de bal over de muur en laat Ten Rouwelaar kansloos. De thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar wat gaat het moeizaam.
80'
Vitesse krijgt een vrije trap op achttien meter van het doel! Wordt het Vejinovic of Achenteh?
78'
Wissel in bij NAC Breda -> Aleksandar Damčevski
78'
Wissel uit bij NAC Breda -> Henrico Drost
78'
NAC even met tien man. Drost heeft het veld verlaten, maar Damčevski kan nog niet invallen.
77'
Schouder uit de kom! Drost komt ongelukkig uit dat duel met Dauda. Hij wordt nog steeds verzorgt.
75'
Drost ligt geblesseerd op de grond na een duel met Dauda. Er lijkt niet veel te zijn gebeurt, maar Drost heeft pijn.
74'
Seuntjens speelt Falkenburg vrij op de zestienmeter en hij haalt aan. De bal gaat rakelings naast het doel van Velthuizen. Bijna 1-2.
73'
NAC Breda komt beter in de wedstrijd en Vitesse verliest toch wat meer de controle. De dominantie die de thuisploeg de eerste helft op kon brengen, kan het de tweede helft niet meer. NAC lijkt zich te beseffen dat er een stunt mogelijk is.
71'
Tighadouini met opnieuw een goede actie, maar zijn schot is van dertig meter en gaat hoog over.
69'
Seuntjens probeert het eens van afstand. Het schot van twintig meter gaat hoog over.
68'
Bosz gaat met twee frisse spelers op zoek naar een hernieuwde voorsprong!
66'
Wissel in bij Vitesse -> Renato Ibarra
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
66'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
63'
Ondanks het vele balbezit van de thuisploeg, staat het dus 1-1. Vitesse zal op zoek moeten naar een nieuwe voorsprong. Het spelbeeld zal niet veranderen. Vitesse gaat aanvallen, NAC zal loeren op een nieuwe counter.
61'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Adnane Tighadouini
De oud-speler van Vitesse maakt de gelijkmaker. In eerste instantie zet hij Boateng alleen voor Velthuizen. Boateng stuit op de doelman, maar de bal komt, via Velthuizen, voor de linker van Tighadouini en hij weet de bal wel in het doel te schieten.
60'
Nadat net Vejinovic mocht aanleggen van dertig meter voor een vrije trap, is het nu de beurt aan Van der Heijden. Maar de bal mist kracht en gaat enkele meters naast.
57'
Traoré probeert het maar weer eens met een schot vanaf zestien meter. Ten Rouwelaar tikt de bal naast, een hoekschop volgt.
56'
Gevaarlijke uitbraak van de bezoekers! Matic stuurt Boateng weg aan de rechterflank. Hij geeft de bal voor op Tigadouini bij de tweede paal. Zijn volley mist richting en gaat naast het doel.
55'
Het spelbeeld is niets veranderd. Vitesse valt aan en NAC wacht af. Voorlopig nog 1-0.
51'
Lekkere uithaal Pröpper! Hij haalt uit van twintig meter. De bal gaat net over het doel.
48'
Een bedoelde voorzet van Pröpper vanaf de zijkant gaat net over het doel van Ten Rouwelaar.
47'
Hellemons heeft ingegrepen. Hij heeft de ongelukkig spelende Ssewankambo vervangen door De Roover. Nu heeft NAC geen spelers meer binnen de lijnen staan met een kaart op zak.
46'
45'
Vitesse had het betere van het spel en had ook het meeste balbezit. De ploeg creëerde meerdere mogelijkheden, maar de meeste pogingen waren niet goed genoeg om Ten Rouwelaar te passeren. De beste kans was echter voor de bezoekers, maar Boateng stuitte op Velthuizen. Uiteindelijk scoorde Vejinovic de 1-0 uit een strafschop na een half uur. Ook Falkenburg had kunnen scoren vanaf de penaltystip en zo de bezoekers op gelijke hoogte kunnen brengen, maar faalde.
45'
43'
Spektakel! Net nadat NAC de kans op 1-1 mist, krijgt Vitesse de kans op 2-0. Olinyk schiet op Ten Rouwelaar, de bal komt bij Dauda, maar hij glijdt de bal op de paal. Het blijft 1-0!
42'
Penalty gemist door Erik Falkenburg, NAC Breda
De uitgelezen mogelijkheid voor NAC om op gelijke hoogte te komen, maar Falkenburg schiet hopeloos naast en over!
41'
Ook NAC krijgt een penalty! Van der Heijden vloert Tighadouini na een goede individuele actie van de buitenspeler.
39'
De bal ligt op dertig meter van het doel voor een vrije trap. Van der Heijden en Vejinovic achter de bal, maar het schot van Vejinovic belandt in de muur.
39'
Olinyk verrast Ten Rouwelaar bijna met een schot in de korte hoek. Hij staat bijna op de achterlijn, maar zijn poging is niet slecht. Een hoekschop volgt!
38'
De bezoekers kunnen de bal maar niet in de ploeg houden. Vitesse probeert de 2-0 te maken voor de onderbreking.
36'
Gele kaart voor Wallace (Vitesse)
Hij begaat een overtreding op zijn directe tegenstander, Tighadouini. Tweede gele kaart van de wedstrijd.
34'
Nadat de thuisploeg al vele mogelijkheden onbenut liet, staan ze nu dan toch op voorsprong. En daar is niets op af te dingen. NAC Breda zal nu toch wat meer uit de schulp moeten kruipen.
32'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Marko Vejinović
De middenvelder schiet de strafschop feilloos binnen in het dak van het doel. Ten Rouwelaar is kansloos.
31'
Gele kaart voor Isak Ssewankambo (NAC Breda)
Hij ontvangt geel voor het veroorzaken van een strafschop! Hij stopt Olinyk af door hem naar de grond te trekken. Terechte beslissing van Makkelie!
31'
Opnieuw een redding van Ten Rouwelaar! Vejinovic neemt een vrije trap vanaf de zijkant en deze bal valt bijna bij de tweede paal binnen. Ten Rouwelaar voorkomt het.
30'
Boateng en Achenteh ruziën wat met elkaar. Uiteindelijk lossen ze het volwassen op met elkaar.
28'
Opnieuw een voorzet van Achenteh. Hij bereikt Leerdam, die het strafschopgebied in was gekomen, maar zijn poging gaat naast het doel. Hij vraagt tevergeefs om een hoekschop.
25'
Na 25 minuten spelen heeft Vitesse acht schoten gelost, waarvan er zes op doel gingen. NAC staat nog steeds op het enige schot van Boateng. Het is wachten op de 1-0 van de thuisploeg.
24'
Individuele actie van Traoré vanaf de rechterflank. Hij speelt twee mensen uit en komt het strafschopgebied binnen, maar zijn schot belandt in het zijnet. Nog steeds 0-0!
23'
Nieuwe doelpoging! Olinyk trekt opnieuw naar binnen en haalt met zijn rechterbeen uit van achttien meter. Op het moment van schieten,glijdt hij weg. Opnieuw is de poging niet te moeilijk om Ten Rouwelaar te passeren.
22'
Vitesse heeft tachtig procent balbezit. Het zegt alles over het spelbeeld van deze wedstrijd. Toch is NAC gevaarlijk geweest, met de kans voor Boateng.
21'
Achenteh speelt Pröpper vrij op de zestienmeter. De middenvelder haalt meteen uit en ook deze bal is een prooi voor de roodharige doelman van NAC
19'
Traoré doet een poging met zijn linker vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Ten Rouwelaar heeft de bal in twee instanties vast.
19'
Behalve Velthuizen staan alle veldspelers regelmatig op de helft van NAC Breda. Vitesse mag de bal hebben, NAC verdedigt. De bezoekers hopen op uitvallen met de snelheid die zij voorin hebben, met onder andere Boateng en Tighadouini.
16'
Olinyk dribbelt naar binnen en geeft de steekpass op Dauda, maar hij kan de bal net niet controleren. Anders was dit een goede mogelijkheid geweest op de openingstreffer.
15'
Het eerste kwartier is volledig voor de thuisploeg, maar de beste kans was zojuist voor Boateng van NAC Breda.
12'
Bijna 0-1! Seuntjes zet Boateng vrij voor Velthuizen, maar Velthuizen verkleind zijn doel goed en voorkomt dat de bezoekers op voorsprong komen. Het zou tegen de verhouding in geweest zijn.
12'
NAC Breda komt vooralsnog niet van eigen helft af. De ploeg heeft moeite om de bal in het bezit te houden. Vitesse zet vroeg druk en verovert de ballen snel van NAC.
9'
Leerdam verovert de bal op het middenveld en besluit uit te halen. De afstand is zo'n dertig meter en Ten Rouwelaar heeft moeite met de bal en laat hem los. Uiteindelijk pakt hij de bal in tweede instantie klem voordat Olinyk de rebound kan verzilveren.
6'
Gevaarlijke voorzet van de opgekomen Achenteh, maar Ten Rouwelaar let goed op en voorkomt dat Dauda of Traoré aan de bal kan komen.
4'
Vitesse begint sterk aan de wedstrijd en laat zien dat het aanvallende intenties heeft tegen de laaggeklasseerde tegenstander uit Breda!
2'
Ook de daaropvolgende corner was gevaarlijk. Kopbal verdwijnt in de handen van Ten Rouwelaar. Dit belooft wat!
1'
Eerste kans Vitesse! Pröpper verlengt de bal goed op Traoré en hij haalt van twintig meter uit, de bal wordt gekeerd door Ten Rouwelaar .
1'
Welkom! Speelronde tien van de Eredivisie begon gisteren met ADO Den Haag – FC Dordrecht. De tweede wedstrijd van de speelronde is Vitesse – NAC Breda in het Gelredome in Arnhem. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. De opstellingen vindt u hier.

Vitesse bezig aan een goede reeks
De ploeg van Peter Bosz is bezig aan een goede reeks. Uit de laatste vijf wedstrijden wisten zij dertien punten te halen. Bovendien maakte de ploeg liefst zestien doelpunten in de laatste drie wedstrijden. In het eigen Gelredome heeft Vitesse nog niet verloren. Na een moeizame start heeft Vitesse de weg naar boven weer gevonden en staan ze momenteel op een zevende positie in de Eredivisie. De laatste vijf ontmoetingen met NAC Breda, zowel thuis als uit, werden allemaal in winst omgezet.

NAC Breda hoopt op eerste zege in Arnhem in vijf jaar
De tegenstander van Vitesse gaat het de laatste weken veel minder voor de wind. Uit de afgelopen vier wedstrijden behaalde de ploeg slechts één punt. NAC heeft de punten hard nodig om niet in degradatiezorgen te komen, want ze staan op dit moment op de zestiende positie in de Eredivisie. De laatste overwinning van NAC Breda in Arnhem dateert alweer van 2009. Twee weken geleden ontsloeg de club trainer Nebosja Gudelj, wegens tegenvallende prestaties. Eric Hellemons is aangesteld als interim-trainer. Onder zijn leiding speelde NAC Breda vorige week met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. Het laatste nieuws is dat de club in gesprek gaat met de clubloze trainer Gertjan Verbeek.

Makkelie
De scheidsrechter van dienst is Danny Makkelie. De arbiter maakte deze week zijn debuut in de Champions League. Hij floot de wedstrijd Chelsea – NK Maribor (6-0). Hij floot dit seizoen zes wedstrijden in de Eredivisie en gaf daarin al 32 keer geel. Hij baarde opzien in de eerste speelronde bij het duel tussen ADO Den Haag en Feyenoord. Hij gaf toen dertien kaarten, waaronder één gele. Beide speelden dit seizoen al één keer eerder onder leiding van de 31-jarige arbiter.