0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Adam Maher 10. / Schot met links

90'
90'
Een slotoffensief van Vitesse is uitgebleven, maar de bal hoeft maar één keer goed te vallen. Lukt het de thuisploeg nog om gevaarlijk te worden?
90'
Er komen minimaal vier minuten extra tijd bij.
89'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (Vitesse)
Achenteh komt te laat in een duel, bovendien met zijn been te hoog. Een terechte gele kaart.
87'
PSV gooit juist een extra slot op de deur met een verdediger voor een middenvelder.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Nicolas Isimat-Mirin
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
86'
Alles of niets voor Vitesse. Een aanvaller voor een verdediger.
86'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
86'
Wissel uit bij Vitesse -> Jan-Arie van der Heijden
84'
Serdar Gözübüyük heeft dit seizoen nog geen strafschop gegeven maar had PSV er hier wel een kunnen geven. Wallace maakt een ongelukkige overtreding maar wordt gespaard door de arbitrage.
82'
Uit het niets slaat de vlam in de pan en is iedereen boos op elkaar. Als de stofwolken zijn opgetrokken krijgen Willems en Wallace een gele kaart.
82'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
82'
Gele kaart voor Wallace (Vitesse)
80'
Nu raakt Vitesse de paal! Ibarra raakt de bal perfect, maar ziet zijn poging via de paal terug het veld in stuiteren.
79'
Wallace, die had nog niet van afstand geschoten. Dus probeert de back het nu ook. Maar ook zijn poging wordt geblokt.
77'
Leerdam kopt een voorzet vanaf rechts recht in de handen van Zoet. Hier had de middenvelder meer mee moeten doen.
76'
Denys Oliynyk doet mee met de trend van de avond en probeert het van afstand. Zijn schot wordt geblokt door Rekik.
74'
Wissel in bij Vitesse -> Denys Oliynyk
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
72'
Phillip Cocu brengt vers bloed voorin. Narsingh was weinig overtuigend de tweede helft waardoor dit een logische wissel is.
72'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
72'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
66'
Bij Vitesse loopt onder andere Abiola Dauda zich warm. Welke tactische greep gaat Peter Bosz uit de hoge hoed toveren?
62'
Zakaria Labyad eist deze poging voor zich op en schiet met rechts in de muur. Vitesse is slordig met de kansen uit vrije trappen vanavond.
61'
Gele kaart voor Adam Maher (PSV Eindhoven)
Maher stuit Valeri Qazaishvili vlakbij het strafschopgebied. De middenvelder krijgt geel en Vitesse in mooie vrije trap.
60'
Vitesse in de aanval en... Een afstandsschot. Het is voorspelbaar. Labyad schiet recht op Zoet.
59'
Wissel in bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
59'
Wissel uit bij Vitesse -> Josh McEachran
59'
Depay mist weer. Vanaf links dribbelt hij naar binnen en schiet richting de verre hoek. Deze poging mist ook precisie, waardoor dit schot naast gaat.
58'
Weer ontsnapt Vitesse! Nu is het Depay die net niet scoort. Hij sprint weg achter de verdediging en probeert over Room heen te stiften. Dat lukt, alleen mikt de aanvaller net naast de paal, waardoor Vitesse nog leeft.
57'
Op de paal! Dit keer niet Vitesse, maar PSV wat gevaarlijk is. Luuk de Jong krijgt een levensgrote kans, maar de spits wil het te mooi doen. Depay stift de bal naar De Jong, die de bal in het lege doel kan koppen. Maar De Jong laat de bal van zijn hoofd glijden en raakt slechts de paal.
53'
Vitesse valt in herhaling en produceert weer een te hoog afstandsschot. Deze komt weer op naam van Vejinović. PSV heeft momenteel weinig te vertellen in deze wedstrijd.
51'
Maar weer eens een afstandsschot. Ditmaal van Davy Pröpper, maar wederom geen probleem voor Zoet.
49'
Jeffrey Bruma gooit met een uitstekende sliding net op tijd de deur dicht, anders had Marko Vejinović alleen door kunnen lopen richting Jeroen Zoet.
46'
PSV heeft afgetrapt voor het begin van de tweede helft.
46'
45'
Het verhaal van de eerste seizoenshelft herhaalt zich in deze eerste helft. Vitesse speelt leuk, maar scoort niet. PSV deed dat wel, na een flipperkast situatie voor het doel van Room. Maher mocht tot twee keer toe vrij uithalen en bracht koploper op voorsprong. Vitesse verdient lof, maar vooralsnog geen punten.
45'
45'
Narsingh besluit voor eigen succes te gaan terwijl er ploeggenoten veel beter voorstaan. De poging wordt de aanvaller ook niet in dank afgenomen, wanneer hij hoog over mikt.
44'
Als er ooit een doelpunt verdient zou zijn, zou dat nu wel de gelijkmaker voor Vitesse moeten zijn. Maar zo werkt het niet altijd. Kan de thuisploeg nog iets doen voor het rustsignaal?
41'
Uit de corner kopt Kashia in en haalt Maher met de borst de bal weg bij de tweede paal.
40'
Wat een kans voor Vitesse! van der Heijden kan vrij op doel schieten maar besluit nog een keer extra te kappen. Hierdoor loopt hij zichzelf vast en verdient hij slechts een corner.
38'
Vitesse krijgt een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Iedereen verwacht een voorzet, behalve Vejinović. Die probeert het ineens, maar schiet hem laag in de muur.
35'
Weer aan poging van afstand. Ditmaal van Vejinović. Zoet kan de poging alleen maar weg boksen, maar houdt wel nog steeds zijn doel schoon.
32'
Vitesse wordt met enkele afstandsschoten steeds gevaarlijker. Maar vooralsnog weet PSV stand te houden.
28'
Een zacht schot met links van Ibarra verrast Zoet niet. Vitesse komt steeds beter in de wedstrijd.
26'
Een heerlijke poging van Labyad! Vanuit stand mikt hij de bal richting de lange hoek. De redding van Zoet is even mooi als belangrijk. Met een uiterste inspanning tikt hij de bal uit de kruising.
26'
Vitesse wordt bijna gevaarlijk uit een corner. De bal komt hard en laag het strafschopgebied binnen, maar iedereen mist de bal.
22'
Room houdt Vitesse in de wedstrijd! Een schitterende vrije trap van Depay wordt door de nieuwe eerste keeper van Vitesse prachtig uit de hoek gedoken.
19'
Marko Vejinović neemt de vrije trap bijna uit stand, maar raakt de muur.
18'
Een slimme actie van Davy Pröpper. Hij draait er net op tijd in, wanneer Rekik instapt. Een hele interessante vrije trap voor Vitesse is het gevolg.
14'
Vitesse is erg slordig in haar verdedigende opdrachten. Ditmaal lijkt Depay te kunnen profiteren, maar de rappe aanvaller krijgt de bal niet helemaal goed onder controle.
12'
Het doelpunt van PSV viel uit een tegenstoot na een geblokt schot van Zakaria Labyad. De buitenspeler wil zich tegen zijn oude werkgever graag laten gelden.
10'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Adam Maher
Een flipperkastdoelpunt voor PSV. De jong schiet tegen Room aan, Maher raakt in de rebound daarvan de paal en krijgt nog een rebound. Met links raakt hij de bal niet vol, maar juist daardoor stuitert de bal het doel in.
9'
Op een paar minuten na was de tweede helft zeer matig. PSV kreeg na een krap kwartier spelen drie levensgrote kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Depay en De Jong lukt het niet om doel te treffen. Vitesse wist er slechts een paar afstandsschoten tegenover te zetten, waarvan een schot tegen de paal van Ibarra het meest gevaarlijk was. Zo goed als de eerste helft was, zo matig was de tweede.
6'
Via de kluts krijgt Davy Pröpper de bal met zich mee. Recht voor het doel van Zoet stuitert de bal mooi op om met links uit te halen. Hij mikt iets teveel naar rechts, waardoor de bal naast het doel gaat.
6'
Vitesse begint iets feller aan de wedstrijd dan PSV. De thuisploeg heeft het meeste balbezit en dus de controle over de wedstrijd.
2'
Daar was de eerste kans van Vitesse. Ibarra ontsnapt uit de rug van Willems en levert de voorzet af bij Qazaishvili. De spits liep iets voor de bal uit waardoor hij hem geen richting meer kon meegeven en hoog over schiet.
1'

Erop of Eronder. Dat zal het motto bij zowel Vitesse als PSV zijn de tweede seizoenshelft. Beide ploegen hebben een andere doelstelling, maar een goed resultaat in de eerste wedstrijd naar de winterstop is voor beide ploegen net zo cruciaal. Wie komt er vanavond het beste uit de startblokken? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse
De benaming middenmotor is dit seizoen op het lijft van Vitesse geschreven. Zes punten onder de ploeg uit Arnhem bevinden zich de degradatiezorgen, zes punten boven Vitesse is er een felle strijd om de play-off plaatsen. Voor de Arnhemmers is iedere wedstrijd dus een finale. Een reeks overwinningen brengt Europees voetbal binnen handbereik, terwijl een reeks nederlagen de Jupiler League in het vizier brengt. Met dat in gedachte is een thuiswedstrijd tegen PSV geen prettig vooruitzicht. Vitesse won in 1997 voor het laatst in eigen huis van de Eindhovenaren. Voor trainer Peter Bosz is het te hopen dat de winterstop zijn spelers fris heeft gemaakt, want van de laatste acht wedstrijden voor de winterstop wist zijn team er slechts één te winnen.

PSV Eindhoven
De hegemonie van Ajax doorbreken. Dat is dit jaar het thema bij PSV. En met een voorsprong van vier punten in de winterstop is men daarin goed op weg. Maar Ajax heeft zijn eerste zege van 2015 al binnen, dus een goed resultaat is voor PSV vanavond van groot belang om op koers te blijven. Trainer Phillip Cocu moet zijn jacht op de drie punten vanavond inzetten met een gehavend middenveld, aangezien Stijn Schaars, Oscar Hiljemark en Jorrit Hendrix niet fit zijn. Een basisplaats voor Adam Maher ligt dan ook in de lijn der verwachting.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.