06.11.2015 09:58

Jozefzoon speelde met gescheurde kruisband

Florian Jozefzoon (m.) probeert een lange bal van Crescendo van Berkel (r.) te blokken tijdens de wedstrijd Jong PSV - SC Telstar. (02-11-2015)
Florian Jozefzoon (m.) probeert een lange bal van Crescendo van Berkel (r.) te blokken tijdens de wedstrijd Jong PSV - SC Telstar. (02-11-2015)

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Florian Jozefzoon zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van PSV speelde. Tien maanden geleden werd na de uitwedstrijd tegen Vitesse - Jozefzoon speelde toen twintig minuten - een ernstige knieblessure geconstateerd bij de aanvaller. Jozefzoon vertelt aan De Telegraaf dat hij zijn kruisband niet in die wedstrijd, maar al in een eerder stadium afscheurde.

"Het is niet in die wedstrijd gebeurd. De situatie met Ibarra was daar niet ernstig genoeg voor. Waarschijnlijk is het een week daarvoor bij de Maspalomas Cup tegen Celtic al gebeurd. Sindsdien had ik ook last van stijfheid in de knie, maar ik kon wel nog spelen en trainen. Ik ben op de Maspalomas Cup ook nog gewoon ingevallen tegen Sparta Praag", blikt Jozefzoon terug.

De 24-jarige oud-Ajacied heeft bij Jong PSV inmiddels zijn rentree op het voetbalveld gemaakt. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Phillip Cocu weer een keer gebruik gaat maken van de rappe aanvaller. "Ik voel me fit en ben er helemaal klaar voor. Ik heb geen klachten en ben nog even snel als voor mijn blessure."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner