19.01.2015 11:59

Room: "Piet zal daar nu mee moeten omgaan'

Vitesse-trainer Peter Bosz besloot in de winterstop een keeperswissel door te voeren. Niet Piet Velthuizen, maar Eloy Room is nu de eerste doelman bij de Arnhemmers. Room stond zaterdagavond tegen PSV onder de lat, maar kon niet voorkomen dat zijn team verloor.

De 25-jarige doelman moest eenmaal toestaan dat PSV scoorde. Met een paar mooie reddingen voorkwam hij dat de Eindhovenaren nogmaals doel troffen. Zo redde Room knap op een vrije trap van Memphis Depay "Die pakte ik goed. Ik heb alles gegeven en daar ben ik tevreden over, al had ik natuurlijk willen winnen. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar we hebben de kansen niet afgemaakt. Ibarra schoot nog op de paal. PSV is effectiever omgegaan met de kansen."

Room is nu de eerste doelman en hij weer maar al te goed hoe de tweede keeper, Piet Velthuizen, zich moet voelen. “De trainer heeft voor mij gekozen en dat geeft veel vertrouwen. Dit is topsport. Ik heb lang op die andere plek gezeten en Piet zal daar nu mee moeten omgaan.”

De doelman heeft een aflopend contract bij Vitesse en hij weet nog niet waar hij volgend seizoen onder de lat staat. "Ik had niet kunnen voorspellen dat het zo zou lopen. Ik ben er nu niet mee bezig. Wat de toekomst brengt, zie ik wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner