18.01.2015 09:45

Cocu koestert de gelukkige punten in Arnhem

Op het spel van PSV had trainer Phillip Cocu zaterdag heel wat aan te maken, maar de zwaarbevochten overwinning op Vitesse (0-1) zorgde toch voor vrolijkheid in het Eindhovense kamp. "Vitesse-uit is een lastige uitwedstrijd, dan zijn de drie punten het belangrijkste. We waren weliswaar niet in staat ons eigen spel te spelen, maar toch ben ik redelijk tevreden'', zei Cocu.

De koploper van de Eredivisie werd bij vlagen ver teruggedrongen op eigen helft door de thuisclub. "Na onze snelle voorsprong zakten we te ver terug. We zaten te veel tegen onze eigen 'zestien' aan, daardoor werd Vitesse gevaarlijk met hoekschoppen en vrije trappen. Dan kan er zomaar een bal verkeerd vallen'', aldus Cocu. "Na rust ging het beter en had ik niet meer het gevoel dat het mis zou gaan. Iedereen heeft geknokt en is tot de bodem gegaan om de punten mee te nemen.''

Niet voor het eerst dit seizoen trok PSV op basis van strijdlust de zege naar zich toe. "Ook als we niet geweldig spelen, kunnen we toch toeslaan. Dat is de ontwikkeling die we als team hebben gemaakt.''