16.08.2014 22:37

Ogbeche redt punt voor Cambuur

Uitblinker Zakaria Labyad heeft weinig moeite met Wout Droste en snelt langs de vleugelverdediger van SC Cambuur. (16-8-2014)

Vitesse heeft zich niet gerevancheerd op het verloren duel van vorige week tegen Ajax. De Arnhemmers kwamen in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen SC Cambuur.

Beide ploegen begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. In de openingsfase werd er slordig gespeeld. Zowel Vitesse als SC Cambuur had moeite om het middenveld over te steken. Na tien minuten spelen kwamen de bezoekers enigszins gelukkig op voorsprong. Dejan Meleg zat kort op zijn directe tegenstander en bezorgde daarmee Michiel Hemmen de bal. De spits van Cambuur zag vervolgens zijn schot aangeraakt worden, daardoor was doelman Piet Velthuizen kansloos: 0-1.

Na de achterstand kwam Vitesse steeds beter in de wedstrijd. Langzamerhand begonnen de Arnhemmers kleine mogelijkheden te creëren, maar bij de gelijkmaker had Vitesse een klein beetje geluk. Zakaria Labyad probeerde het in de negentiende minuut van een flinke afstand. Zijn poging werd aangeraakt, waardoor deze met een boog over doelman Leonard Nienhuis heen vloog: 1-1. Vitesse bleef drukken en een voorsprong hing in de lucht. In de 37e minuut kwamen de Arnhemmers uiteindelijk op voorsprong. Valeri Qazaishvili werd in het strafschopgebied aangetikt door Mohamed El Makrini. Scheidsrechter Eric Braamhaar gaf een strafschop en Labyad verzilverde dit buitenkansje: 2-1.

Het spelbeeld in het tweede bedrijf bleef onveranderd. Vitesse had een licht overwicht, maar er werden weinig kansen gecreëerd. In de slotfase probeerde Cambuur met een extra spits nog wat te forceren. Vitesse verzuimde in de slotfase op een 3-1 voorsprong te komen. Invaller Denys Oliynyk liet twee grote kansen liggen. In de 89e minuut kreeg Vitesse de deksel op de neus. De bal bleef na een hoekschop voor het Arnhemse doel liggen. Velthuizen kon in eerste instantie nog redding brengen op een poging van invaller Martijn Barto, maar Bartholomew Ogbeche schoot de rebound hard tegen de touwen: 2-2.

De Arnhemmers komen door het gelijke spel op de dertiende plaats terecht. Cambuur is terug te vinden op de negende plek. Vitesse moet volgende week op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl Cambuur het in Almelo zal opnemen tegen Heracles.

Door: Jurre Hermans