20:00 uur
FC Twente
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jerson Cabral 19. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jerson Cabral 23. / Schot met links  (Terell Ondaan)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 45. / dir. vrije trap
2 : 2 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 53. / Schot met rechts  (Youness Mokhtar)

90'
FC Twente heeft nog een puntje overgehouden aan de wedstrijd tegen Willem II. Ondanks de vroege 2-0 achterstand, wist de ploeg van Alfred Schreuder dankzij Hakim Ziyech nog op gelijke hoogte te komen. Beide ploegen schieten echter niets op met een punt.
90'
90'
Nog drie minuten hebben Willem II en FC Twente om een doelpunt te maken. Het lijkt er echter niet meer in te zitten.
88'
Kopbal Ondaan op het dak! De kleine Terell Ondaan kopt de bal over Stevens heen, maar verdwijnt op het dak van het doel.
87'
Komt er nog een winnaar in dit 'vechtduel'? Het is wachten op een aanvalsoffensief.
84'
Gele kaart voor Andreas Bjelland (FC Twente)
Bjelland krijgt alweer zijn zesde gele kaart van het seizoen, nadat hij Haemhouts onderuit haalde.
83'
Oef, Castaignos! De spits gaat op avontuur en probeert het dan ook zelf. Hij schiet het leder centimeters naast het doel van Lamprou. Hier ontsnapt Willem II.
80'
Gele kaart voor Cuco Martina (FC Twente)
Cucu Martina krijgt geel nadat hij hard op de tenen van Braber staat.
79'
Bijna Castaignos! De spits schiet tegen een Tilburgs been aan en verdwijnt bijna over Lamprou. De goalie kan de bal echter voor de doellijn vastpakken.
77'
Kyle Ebecilio neemt de plaats in van Kamohelo Mokotjo. Twente gaat zo dus iets aanvallender spelen.
77'
Wissel in bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
77'
Wissel uit bij FC Twente -> Kamohelo Mokotjo
76'
Willem II is door haar wissels heen. De clubtopscorer Samuel Armenteros gaat naar de kant en wordt vervangen door een andere aanvaller Charlton Vicento.
76'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
76'
Wissel uit bij Willem II -> Samuel Armenteros
75'
Wat een schoonheid van een pass zeg! Ziyech ziet Mokhtar vertrekken en geeft de bal op het juiste moment mee. Mokhtar neemt de bal nog wel goed aan, maar struikelt vervolgens over de bal.
73'
Twente heeft de zaakjes momenteel goed in orde. De Tukkers spelen de bal rond, terwijl Willem II rustig afwacht en hoopt op counters via de sneller Terell Ondaan.
70'
Ook Alfred Schreuder past een wissel toe. De 17-jarige Hidde ter Avest wordt vervangen door een andere jongeling, de 18-jarige Joachim Andersen.
70'
Wissel in bij FC Twente -> Joachim Andersen
70'
Wissel uit bij FC Twente -> Hidde ter Avest
68'
Bijna kan Haemhouts de bal in het doel schieten, maar Andreas Bjelland voorkomt dat de middenvelder raak schiet. Hij glijdt precies op tijd voor de bal.
67'
De thuisploeg wisselt voor de tweede keer. Robert Braber vervangt Ali Messaoud, die vandaag tamelijk onzichtbaar was.
67'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
67'
Wissel uit bij Willem II -> Ali Messaoud
66'
Cuco Martina probeert het van wel heel ver. De verdediger schiet echter mijlenver over.
64'
Willem II verloor vijftien van de 31 eerdere thuiswedstrijden tegen FC Twente in de Eredivisie, waaronder de laatste zes duels.
62'
De eerste wissel is een feit! Jerson Cabral, de maker van beide Tilburgse doelpunten, gaat zichtbaar teleurgesteld van het veld af. Ben Sahar vervangt hem.
62'
Wissel in bij Willem II -> Ben Sahar
62'
Wissel uit bij Willem II -> Jerson Cabral
61'
Geen onaardige vrije trap van Mokthar. De vleugelaanvaller eist de vrije trap op, maar Lamprou is alert en pakt de bal.
59'
Goede kopkans zeg! Mitchell Dijks torent boven iedereen uit en had de bal zeker tussen de palen moeten koppen. De linksback kopt echter naast. Dit was een prima kans voor Willem II.
58'
Er beloven nog veel doelpunten te komen. In de laatste vier competitieduels tussen Willem II en FC Twente vielen in totaal acht treffers in het laatste kwartier.
56'
Gele kaart voor Robbie Haemhouts (Willem II)
Robbie Haemhouts krijgt geel wegens het onderbreken van een veelbelovende aanval.
55'
Ondaan op de paal! Dat leek een houdbare bal voor Stevens, maar toch kan de goalie de bal niet aanraken. De bal belandt echter op de paal.
53'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Hakim Ziyech
En het is weer gelijk! Wederom is het Ziyech die het doelpunt maakt. De middenvelder kan een voorzet van Mokthar van dichtbij redelijk eenvoudig binnentikken.
50'
Twente boog in de ontmoeting met Willem II in december met tien man een achterstand om in een overwinning (3-2); daarmee is het sinds februari 2010 de enige Eredivisie-ploeg die hierin slaagde.
48'
Twente heeft dus weer die nul niet weten te houden. In de laatste negentien uitwedstrijden in competitieverband hielden de Tukkers alleen bij NAC en Dordrecht de nul.
46'
Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer heeft gefloten voor de tweede helft. Kan Twente nog terugkeren?
46'
45'
Willem II leidt na 45 minuten spelen met 2-1. Na een goede start van de Tukkers, kwamen de Tilburgers ietwat tegen de verhouding in op voorsprong dankzij Jerson Cabral. De vleugelspeler, die in dienst is van Twente, scoorde vlak hierna nog een keer. Hakim Ziyech deed vlak voor rust iets terug met een fraaie vrije trap.
45'
45'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Hakim Ziyech
Schitterend! Hakim Ziyech doet in de laatste minuut voor rust wat terug voor FC Twente! De middenvelder plaatst de bal fraai over de muur en in de rechterhoek, ver buiten bereik van Lamprou! Prachtig ingeschoten.
43'
Ook dit schot van Mokthar is niet goed! De aanvaller lijkt zijn frustraties in het schot te leggen, maar hij gaat huizenhoog over.
41'
Die moet tussen de palen! Tapia krijgt de bal panklaar neergelegd van Mokthar, maar de middenvelder raakt de bal niet goed en drukt het leder een meter naast het doel.
40'
Castaignos geeft strak voor op Mokthar. De aanvaller draait open en schiet via een Tilburgs been naast. Uit de hoekschop die volgt kopt Tapia net over.
39'
De bezoekers proberen het voornamelijk via de zijkanten. Voorzetten van met name Schilder zijn wel goed, maar er is niemand bij Twente die de bal erin prikt.
36'
Twente herpakt zich weer wat en creëert een aantal kansjes, maar voorlopig blijft de stand nog altijd 2-0.
33'
Die mag erin hoor, Castaignos! Orlando Engelaar bereikt met een subtiel passje Castaignos, maar de spits raakt de bal niet optimaal. Dit soort kansen zullen er toch in moeten.
32'
Castaignos dan! Nou, daar was dan eindelijk Twente weer eens. Een strakke voorzet van Robbert Schilder wordt licht getoucheerd door Castaignos, die zijn inzet net naast ziet gaan.
29'
Willem II heeft daarentegen vleugels gekregen en is niet van plan het rustig aan te doen.
28'
Oi, Ziyech toch! Hij schiet een vrije trap op een veelbelovende plek hoog over. Twente moet nu zo snel mogelijk die 2-1 zien te maken, anders wordt het echt een inktzwarte week (wat het nu al is).
25'
Mitchell Dijks wint het kopduel bij een hoekschop, maar kopt vervolgens recht in de handen van doelman Stevens.
23'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Jerson Cabral
Hoe is dit mogelijk!? Dan scoor je jarenlang niet, en dan ineens twee keer in één wedstrijd. Cabral krijgt de bal precies op tijd van Terrel Ondaan, en blijft vervolgens heel rustig. De vleugelspits plaatst de bal perfect in de verre hoek, buiten bereik van Stevens.
19'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Jerson Cabral
Het is raak! Ietwat tegen de verhoudingen in scoort Willem iI de 1-0! Uitgerekend Jerson Cabral, de aanvaller die onder contract staat bij Twente, maakt hem nadat een schot van Samuel Armenteros geblokt werd en voor zijn voeten kwam. Cabral schiet de bal vervolgens van dichtbij via Sonny Stevens het doel in. Het is zijn eerste competitiedoelpunt sinds mei 2012.
17'
Wat een fout daar achterin! Jordens Peters wil de bal terugspelen op Lamprou, maar de aanvoerder van de Tilburgers ziet niet dat Ziyech daar ook staat. De middenvelder van Twente schiet de bal daarna echter in het zijnet.
14'
Prima redding Lamprou! De doelman ziet de vrije trap van Hakim Ziyech van ver aankomen en pakt de bal klemvast.
12'
Een gevaarlijk moment voor het doel van Lamprou. Tapia stuurt Mokthar met een fraaie pass de diepte in. De aanvaller krijgt een harde duw in het strafschopgebied, maar blijft op de been. Vervolgens is de voorzet van Mokthar net niet goed genoeg voor Luc Castaignos.
10'
De thuisploeg is het duel tam begonnen. De ploeg van Jurgen Streppel heeft vooralsnog veel moeite om onder de druk van Twente uit te komen.
7'
Het eerste wapenfeit komt op naam van Renato Tapia. De middenvelder schuift de bal een klein metertje naast het doel van Lamprou.
6'
De bezoekers uit Enschede hopen vandaag de vorm weer te hervinden. Van de laatste vijf wedstrijden werd er geen één keer gewonnen (één keer gelijk). Daarnaast verloor Twente ook nog eens als eerste Eredivisie-ploeg tijdens het lopende seizoen drie punten vanwege de financiële malheur. De drie punten in mindering zorgden ervoor dat de Tukkers een plaats zakken op de ranglijst (van acht naar negen).
3'
Kostas Lamprou heeft de indraaiende corner van Youness Mokhtar klemvast. Toch verrassend dat de kleine doelman de bal zomaar uit de lucht plukt.
2'
Willem II verloor maar één van de laatste zeven thuisduels. Drie keer werd er gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Kan Twente daar verandering in brengen?
1'
De wedstrijd in het Koning Willem II stadion is begonnen! FC Twente heeft de bal aan het rollen gebracht.
1'
Welkom bij de eerste wedstrijd uit speelronde 26 tussen Willem II en FC Twente. Ook wel de wedstrijd tussen de nummer tien en nummer negen van de nationale ranglijst. Beide ploegen zijn (hopeloos) uit vorm en hopen vandaag de ommekeer in te zetten. Mijn naam is Rijcko Treep en ik doe live verslag van dit duel.

De Tilburgers staan nog altijd op een knappe tiende plaats. De promovendus boekte al negen overwinningen dit seizoen en dat heeft de ploeg te danken aan het goede aanvallende spel. Plek acht lijkt het hoogst haalbare voor het team van Jurgen Streppel. En dat zal in Tilburg gevierd worden als het behalen van een titel. Toch kan Willem II ook zomaar nog veertiende worden als het geen punten meer weet te pakken. ADO Den Haag, de nummer veertien, heeft slechts drie punten minder dan de Tilburgers.

FC Twente bevindt zich momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Niet alleen gaat het sportief slecht met vijf wedstrijden op rij zonder zege, ook financieel klopt er vrij weinig van bij de club uit Enschede. De KNVB snoepte zelfs drie punten af van Twente, waardoor de ploeg van trainer Alfred Schreuder nog een plekje zakte op de ranglijst. De play-offs voor een ticket voor de Europa League zijn daardoor verder weg dan ooit. Het gaat dus allesbehalve voortvarend in Enschede. Voor Schreuder breken er dan ook spannende tijden aan. Verliest zijn ploeg ook van Willem II, brengt dat zijn positie steeds meer aan het wankelen.

Kortom, een wedstrijd die voor beide ploegen cruciaal zijn. De winnaar van het duel zal in ieder geval weer een week in het linkerrijtje blijven. Ongeveer een uur voor de wedstrijd kunt u de opstellingen vinden onder het kopje 'wedstrijddetails'. Ik wens u een prettige wedstrijd toe.